Preview 46. kolo

Náročný hrací týden završí indiáni na Kladně!

Čtvrtý soutěžní zápas tohoto týdne zavede indiány potřetí mimo domovské prérie, představí se v území Rytířů.

46. kolo ONLINE: KLADNO vs. PLZEŇ od 16:00!


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ stadion, Kladno
18. února 2024
46. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2019 odehráli indiáni s Rytíři rovných dvacet duelů a pouze dvakrát nebodovali! Další dvě střetnutí prohráli v prodloužení a jinak pouze vítězili, na ledě soupeře dokonce osmkrát v řadě. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Rytíři předloni skončili čtrnácti před posledním Zlínem, vloni již nikoho za sebou nenechali. Letos je zatím pozice opět nejhorší, na Mladou Boleslav před sebou ztrácejí Středočeši již deset bodů. Kladno slavilo vítězství naposledy 28.12. v Liberci, od té doby zapsalo sedmnáct nezdarů a prodloužilo tak vlastní rekordní sérii. Radovalo se až v minulém kole, kdy předvedlo povedený obrat v Brně.

V průběhu sezóny již mužstvo doznalo celé řady změn. Tou největší je jistě kvůli zdravotním problémům ukončení hráčské kariéry Tomáše Plekance. Na hostování také odešli do pražské Slavie Matěj Beran s Karlem Klikorkou, střídavé starty si do stejného týmu vyřídil i Martin Procházka. Naopak na pomoc přišel Radek Smoleňák z Mountfieldu a brusle opět nazul i Jaromír Jágr. V lednu pak přišel na pomoc Mareks Mitens a Martin Nemčík.

Bodově ale tým táhnou jiní. Nejpilnějším sběračem je Jiří Ticháček, který nasázel jedenáct branek a devětadvacet připravil pro své spoluhráče. V zádech má Jakuba Klepiše (6+30) a Eduardse Tralmakse (20+8). Mezi třemi tyčemi odchytal největší porci minut Landon Bow s úspěšností zákroků 87%, Adam Brízgala je těsně pod hodnotou devadesát a novic Mareks Mitens je na necelých 88%.

Početní výhody Rytířů jsou v celé soutěži jedenácté nejproduktivnější, hra v oslabení po Bruslařích nejhorší. Nikdo z celého startovního pelotonu neposbíral více trestných minut, suma rozdaných hitů je druhá nejvyšší a zblokovaných střel dvanáctá. Průměrná domácí návštěva 2866 fanoušků na utkání je v celé soutěži nejnižší, fanoušci dorazili na poslední duel dokonce v počtu 1072!


Výsledky posledních zápasů
HC Energie Karlovy Vary 2
HC Škoda Plzeň 5
(1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Kružík (Dlapa), 51. Bartejs (Jiskra) – 1. Indrák (Holešinský), 28. Holešinský (Schleiss), 33. Schleiss, 43. Lev (Holešinský, Schleiss), 46. Laakso.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Bučko, Laakso, Dujsík, Kvasnička – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Šiler, Mertl, Lev (A) – Pour, Benák, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Jansa.


HC Kometa Brno 2
Rytíři Kladno 3pp
(2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Zbořil (Okál), 19. Kollár (Pospíšil, Kos) – 35. Tralmaks (Sideroff, Klepiš), 50. M. Procházka (Melka, Klepiš), 61. Pytlík (Slováček, Klepiš).
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Hejda, Ticháček, Nemčík, Slováček, Veber, Martenet – Tralmaks, Melka (A), Sideroff – M. Procházka, Klepiš, Smoleňák (C) – Jarůšek, Pytlík, Strnad (A) – Vimmer, Nedvěd.