Všichni hráli skvěle, smál se po zápase Martin Paroulek

P l z e ň - Plzeň zvládla poslední krok, porazila v rozhodujícím utkání Kladno a postooupila do play-off. "Je skvělé, že jsme to zvádli. Všichni s tím už podvědomě počítali, proto to bylo tak těžké dotáhnout do konce. Velmi důležité bylo, že nás Roman Málek hlavně v první třetině podržel," říkal po zápase Josef Straka. Jedním ze strůjců vítězství byl také Martin Paroulek, autor jedné branky a jedné asistence. "Všichni hráli skvěle. Definitivně rozhodl třetí gól Roberta Jindřicha. Moc nám pomohli diváci a strašně jim za to děkujeme," doplnil vděčně Martin Paroulek.

Svědky vyrovnané bitvy byla vyprodaná hala zejména v první třetině. V ní byli oba brankáři vystaveni těžkým zákrokům, bez inkasované branky z ní však vyšel pouze Roman Málek. "Byla by strašná škoda v posledním kole play-off ztratit. Já mám takové zápasy, kdy o něco jde, opravdu rád. Většinou mi podobné zápasy vycházejí. Když o něco jde, tak mé mužstvo vyhraje," vyznával se na tiskové konferenci plzeňský brankář.

Druhá polovina zápasu již měla jednoznačnější průběh a domácí svůj náskok ještě zvýraznili. Chléb se lámal již v první třetině. Plzeň vyhrála zaslouženě. My jsme hráli dobře jen první třetinu, pak už bohužel ne," smutně konstatoval trenér Kladna Zdeněk Müller. Opačné pocity prožíval naopak trenér domácích Miroslav Přerost. "Zažívám nádherné pocity. Je to pro mě velký den. Hráčům bych chtěl velmi poděkovat."

V Plzni vypuklo doslova hokejové šílenství. Již hodinu a půl před utkáním byla tribuna k stání zaplněná, na černém trhu se cena vstupenek vyšplhala přes tisíc korun. "Atmosféra je fantastická. Podobnou jsem zažil snad jen ve Vsetíně, i když tam ale nebylo tolik lidí," srovnával Paroulek. Diváky pochválil i Roman Málek. "Třeba se Spartou se to nedá vůbec srovnávat. V minulém kole tam na nás přišly čtyři tisíce lidí a připadal jsem si jako v divadle."

První část své mise Málek splnil. Teď se opět postaví v sérii play-off Pardubicím. "Když jsem sem přišel a uviděl Plzeň na třináctém místě, chtěl jsem hlavně, aby Plzeň nehrála baráž. Samozřejmě jsem také viděl, že ztráta na play-off není velká a chtěl jsem tam postoupit. Pardubic se určitě nebojím. Dvakrát jsem je v posledních dvou letech vyřadil. V Pardubicích si dáváme za cíl alespoň jednou vyhrát." Velký den prožil i trenér Přerost. Trenérské dvojice Přerost - Kučera dala šanci v základní sestavě Jaroslavu Kracíkovi a ten se odvděčil vítěznou brankou. Přerost Plzni věřil i v nejtěžších chvílích, kdy měla blíže do baráže než do play-off. "Kdybych mužstvu nevěřil, tak už bych ho určitě netrénoval. Udělal jsem si takovou malou kalkulaci, jak bychom asi měli hrát. Nakonec jsme to zvládli."

Pro plzeňské hokejisty ještě večer zdaleka neskončil. "Čtvrtou" třetinou budou oslavy. "Už se s postupem moc nepočítalo, a když se to podařilo, už to nějak oslavit musíme," usmál se Josef Straka.