Tomáš Duba se stále léčí a už přemýšlí o nové sezóně

P l z e ň - Smolnou druhou polovinu soutěže letos prožil brankář Tomáš Duba. V rozhodujících okamžicích sezóny mu nedovolilo nastoupit zranění kotníku, které si přivodil při utkání v Litvínově. Vypjatému závěru sezóny tak přihlížel jen z hlediště. “Je hrozné to sledovat jenom z tribuny a nemoci nic udělat. Byl jsem hodně nervózní, více než když chytám. Je to hodně nepříjemný pocit,“ říká Duba, který i rozlučkové utkání s fanoušky prožil jen v roli diváka. “Pořád nemůžu bruslit, takže jsem se musel i dneska jenom dívat,“ povzdechl si.

Právě zranění Tomáše Duby zmiňovali plzeňští hokejisté nejčastěji, když měli zhodnotit příčiny, proč letos LASSELSBERGER ve vyřazovacích bojích chybí. Pozice brankářské jedničky se místo Duby musel ujmout Rudolf Pejchar. “Kvůli brankářům to rozhodně nebylo. Nepostoupili jsme, protože jsme měli smůlu. Ruda ale chytal perfektně.“ Z největšího zklamání se ale už hráči postupně zotavují. “Ještě pořád je to čerstvé, ale už to pomalu odeznívá. Člověk začíná myslet na novou sezónu,“ říká třiadvacetiletý gólman.

Právě nad Dubovo angažmá v nadcházející sezóně ale zatím visí otazník. Do Plzně míří Roman Málek, a tak Duba s největší pravděpodobností západočeskou metropoli opouští. “Ještě nevím, co se mnou bude. Čekám na vyjádření Sparty,“ říká kmenový hráč pražského klubu. Pražská Sparta, která se v základní části držela krok s prvním Zlínem, připravila největší dosavadní překvapení play-off. Sparťané nezvládli čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi. Moravskému celku podlehli 1:4 na zápasy. “Play-off je vždycky ošidné. Začíná se od nuly.Vítkovice mají výborné mužstvo, takže se dalo očekávat, že to bude vyrovnaná série. Že bude takhle jednoznačné, jsem rozhodně nečekal,“ neskrývá Duba překvapení. A koho tipuje na vítěze letošního extraligového ročníku? “Přál bych to klukům z Liberce, ale podle mě asi vyhrají Pardubice,“ předpokládá gólman s dvaasedmdesátkou na zádech.