Na závěr skupiny do Karlových Varů

Plzeň - HC Plzeň 1929 nastoupí v úterý v Karlových Varech jako jistý účastník vyřazovacích bojů letního Tipsport Hockey Cupu. Přesto se dá s klidným svědomím říci, že o jen tak ledajaké utkání zcela jistě nepůjde. Každé západočeské derby je vždy věcí prestiže, navíc může jít o malou generálku před startem extraligy, kdy na sebe obě mužstva narazí hned v prvním kole. Zápas můžete již tradičně sledovat online, startujeme v 18:00.


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC PLZEŇ 1929

KV Aréna, Karlovy Vary
24. srpna 2010, 18:00
Tipsport Hockey Cup

Příchody a odchody

Karlovarský tým v posledních dnech hlásí velké změny. Poté, co na sklonku května odešel obránce Ondřej Němec do ruského Čerepovce, se najednou se změnami roztrhl pytel. Pokračujme v odchodech; na hostování do prvoligového Chomutova odchází hned čtveřice Karlovarských - Zucker, Kuběna, Hluchý a Mucha. O dalším angažmá, které již nebude spjato se Západočechy, ještě nemá jasno ani obránce Hájek, ani útočník Skladaný.
V kolonce příchody se nám to hemží cizinci. Začněme ale nejdříve postem lodivoda. Ze slovenského Slovanu Bratislava Karlovy Vary přetáhly trenéra Antonína Stavjaňu a doufají, že dokáže svými zkušenostmi tým dotáhnout opět do vyšších sfér extraligy. Dvě další velká jména přichází z českých luhů a hájů - Petr Gřegořek z Českých Budějovic a David Hruška z Chomutova. Druhý jmenovaný ale "jen" na hostování do konce letošního roku. Na zkoušku přišel do karlovarského týmu Fin Petri Kokko, jeho krajan Jesse Saarinen příchod z Lahti ohlásil již v dubnu. Další dvojička příchozích je z Ruska - z Něftěkamsku se stěhují obránce Ivan Boldryev a útočník Vladimir Žmajev.

Karlovy Vary zatím v přípravě klopýtají

Pokud budeme upřímní, musíme říci, že Energetici v přípravě rozhodně nikoho svými výsledky oslnit nemůžou. V prvním utkání odjeli na kladenský led, kde prohráli po samostatných nájezdech 3:4. Další zápas se Karlovarským podařil ukořistit, když fotbalovým výsledkem na vlastním kluzišti udolali v prvním kole Tipsport Hockey Cupu Litvínov. Pak už ale pšenka nekvetla. S Chomutovem Energie padla před domácími tribunami vysoko 3:6 a ve třetím kole základní skupiny nestačila na Slavii a prohrála 1:2. Suma sumárum, jediné vítězství neznačí optimální nabírání formy.

Musíme se také podívat na to, že Karlovy Vary odehrály pouhopouhá čtyři utkání, kdežto Plzeňští jich za stejný čas zvládli již dvojnásobek s vysoce pozitivními výsledky. Odnesli si 6 výher (z toho 2 z drážďanského turnaje) a jen dvakrát se museli před soupeřem sklonit. To když v Budějovicích nestačili na Mountfield 2:3 a v Drážďanech vysoko podlehli Mnichovu 2:7. Své o tom ví i karlovarský trenér Baďouček. „Měli teď hodně nabitý program. Nic méně Plzni se v současnosti daří. Až na zápas s Mnichovem poráží každého soupeře." Nechme se překvapit, jak zápas nakonec dopadne...

Sestavy z posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Boldyrev, Parýzek, Kokko, Sloboda, Prošek, Nosek, Čutta, Melenovský, Žmaev, Hruška, Saarinen, Dej, Košťál, Tsyganov, Pech, Hřebejk, Kumstát, Skuhravý, Sailer.

HC Plzeň 1929: Přikryl - Modrý, Dresler, St.Pierre, Slaney, Růžička, Hanzlík - Lammers, Straka, Vlasák, Stránský, Kovář, Kracík, J. Heřman, M. Heřman, Dvořák, Tvrdík, Obdržálek, Vostřák.