Vlastní gól? Neplatil, takže žádný nebyl, směje se Dušan Salfický

Plzeň - Když se plzeňští fanoušci dozvěděli o ročním hostování Dušana Salfického, téměř všichni vybuchli radostí a začali se těšit na jeho umění, ne jen brankářské. Bohužel díky zranění se Salfického návrat na led opozdil a maskovaný muž nyní dohání tréninkové i zápasové manko. Každý, kdo se nemohl dočkat, že plzeňského miláčka uvidí v akci, musel zajet do Drážďan. Komu se nechtělo přes hranice, stačilo do Karlových Varů.

Dušane, máte za sebou druhý přípravný zápas. Jak se Vám dnes chytalo?
Nebylo to špatné, ale k dokonalosti ještě něco chybělo.

Jak jste viděl situaci z 26. minuty, kdy se , myslím, Košťál zastavil zhruba 2 metry před bránou a v klidu si zpracoval puk? Potom se poměrně dlouze rozmýšlel, kam vystřelí. Času tam měl opravdu hodně a stál jste proti němu zcela sám.
Ze začátku jsem o něm vůbec nevěděl. Myslím, že mi pomohlo, že přihrávka na něj nebyla tak prudká. Stačil jsem vše sledovat když byl přede mnou sám. Byl docela blízko, což byla pro mě výhoda. On čekal na můj pohyb, ale já jsem zůstal klečet. Pak už to byl pouze psychický boj, kdo vydrží déle. Dá se říci, že mi to potom trefil do lapačky. Měl to těžké. Byl hodně blízko.

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu situaci. Dušan Salfický a další vlastní gól?
(úsměv) Neplatil, takže žádný nebyl. (smích) Máte ale pravdu. Tam byla střela, kterou bek tečoval za mě na plexisklo. Tato plexiskla hodně rychle odrážejí zpátky a přiznávám, že ve třetí třetině jsem už trochu tahal nohy. Pohyb byl tedy ode mě pomalý a když je puk v brankovišti, první co Vás napadne je, chytit ho. Měl jsem tam ale vyrážečku a srazil jsem si ho do brány. Naštěstí neplatil. (smích)

Jak Vy osobně vnímáte západočeské derby?
Je to prima. Kromě samotného zápasu, to má ještě zvláštní náboj. Je to dobré a u obou týmů je dobré publikum a tým, takže mě to baví a jsem rád, že existuje takovéhle derby.

A jak je na tom Vaše zranění? Už je úplně doléčeno?
Chtěl bych říci, že ano. Bohužel mě to ale ještě trochu omezuje a myslím, že to ještě nějaký čas potrvá. Ale alespoň mě to už pustí do brány. Nechci se na to vymlouvat, ale mám tréninkový deficit, protože jsem chodil o berlích a obratnost v bráně není taková. Nemohu bruslit na 100% , ale už jsem chtěl jít do brány. Nevymlouvám se na to, ale věřím, že postupem času se to napraví a až budu stoprocentně zdravý, budou výkony ještě lepší.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů.