Ohlasy PLZ - KAO

Milan Razým: S výsledkem i předvedenou hrou můžeme být spokojeni

Plzeň - První domácí vystoupení v rámci European Trophy mají v letošní sezóně za sebou plzeňští indiáni. Byť v oslabené sestavě dokázali uspět v souboji se silným Karpatem. ,,Sice jsme inkasovali v oslabení deset minut před koncem, ale soupeř byl velmi kvalitní, předvedl dobrý hokej a bod si zasloužil," hodnotil zápas hlavní trenér Západočechů Milan Razým.

Pane Razýme, jak by jste zhodnotil dnešní utkání?
Určitě je hodnocení příjemnější než po zápasech v Německu. Myslím, že s výsledkem i předvedenou hrou můžeme být spokojeni. Hlavně s předvedenou hrou, která se oproti zápasům v Německu zlepšila. I když jsme nastoupili bez čtyři útočníků základní sestavy a nakonec dvou obránců, tak i s hráči ze širšího kádru jsme utkání zvládli dobře a po zásluze vyhráli. Sice jsme inkasovali v oslabení deset minut před koncem, ale soupeř byl velmi kvalitní, předvedl dobrý hokej a bod si zasloužil. Na začátek sezóny se hrálo rychle, svižně, důrazně.

Kdo z chybějících hráčů nastoupí v neděli?
Nastoupí Tomáš Vlasák, uvidíme, jak to bude s Raynem, jestli nedostane nějaký větší trest. Martin Straka určitě ne, Jožo Balej také ne a Tomáš Frolo má do neděle kapačky. Dan Růžička po dnešku vypadá také alespoň na týden mimo hru.

O to více vás ale jistě těší dnešní výhra…
Samozřejmě. Mrzí nás ovšem čtvrtá lajna, která má své úkoly, ale hned při své druhém pobytu na ledě přinesli branku. Takže mladí si to opět moc nesplnili, protože góly po nich tolik nechceme, ale zase je nesmí inkasovat. Na druhou stranu jsme se prosadili v přesilovce, skóroval třetí útok, takže dobré.

V Německu jste v obou zápasech první třetinu prohráli 0:3, byl i to důvod, že dnes jste do ní vstoupili gólem hned v první minutě?
Kdo ty zápasy neviděl, tak těžko může hodnotit. V Berlíně jsme hráli v prvních sedmi minutách třikrát v oslabení, které jsme zvládli výborně, vše nám tam napadalo až v posledních čtyřech minutách úvodní třetiny. S Hamburkem jsme hráli znovu velmi dobře, jenže jsme neproměnili řadu vypracovaných šancí a prakticky z prvotních střel při oslabení dvakrát inkasovali, třetí si dali sami. Takže určitě jsme kladli důraz na začátek. Hlavně, že už soupeři takový náskok nebudeme dávat (úsměv)

V neděli s Luleou to bude ještě asi těžší…
Lulea se vyznačuje přečíslováním v obraně, nyní jsem koukal, vyhráli výraznějším rozdílem v Brně. Takže to bude jistě kvalitnější soupeř, nakonec v přímé konfrontaci s Karpatem v úterý uspěli 3:1, i když druhý gól padl až pět minut před koncem a třetí při power-play. Čekáme důrazný, bruslařský tým, který je silný v obraně, navíc obdržel ve švédské lize nejméně branek. Abych se přiznal, chtěli jsme si od nich něco vzít, trošku jejich obranný způsob napodobit.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!