Ohlasy PLZ - KAO

Václav Pletka #88: Měli jsme více ze hry

Plzeň – Vstřelil druhou branku, ta dlouho vypadala jako vítězná. I tak ale Plzeňáci i díky jeho zásluze připisují první body do letošní tabulky European Trophy. „Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Zrovna já snad asi tři gólovky,“ byl přesto sebekritický Václav Pletka.

Václave, jak zhodnotit dnešní utkání?
Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Zrovna já snad asi tři gólovky. Škoda, myslím si, že jsme měli více ze hry, ale nepadlo to tam.

Jak jste viděl svůj gól?
Šla střela od beka, já jí tečoval, Kovi se snažil dorážet, obránce se stáhl na něj. Touš se odrazil ke mně a já se snažil kotouč poslat hlavně na bránu a nějak pod gólmanem to propadlo do sítě.

Říkal jste, že ale další tři góly jste mohl dát, co rozhodne v té dané situaci, štěstí?
Je to o štěstí, ale hlavně moje první šance z úvodní třetiny, to musí být gól. Já tam byl úplně sám, říkal jsem si, že to pošlu nahoru, jenže jsem to nějak špatně trefil. Moje chyba, tohle musí být gól. Takových šancí moc nebude, budou třeba dvě, tři za zápas a z toho se prostě prosadit musím.

Zápas jste zvládli bez řady hráčů…
Je to pořád příprava, zase jsme se dostali více na led a dostali se i hráči, kteří normálně nehrají. Hlavně ať se kluci dají do začátku ligy do pořádku, ať jsme zdraví a v plné síle na začátek soutěže.

Chyběli i hráči za stopku kvůli vyššímu trestu. Pan Straka říkal, že se mu fauly moc fauly nezdály, jak jste to viděl vy?
Já si to také myslím.Vlasy dostal pět plus do konce za čistý zákrok ve středním pásmu, kde mu dal budíček, nastavil mu jen pr.el. Ryanův zákrok nevypadal zase tak strašně, jak ho oni odprezentovali, že to bylo brutální. Spíše si to ten hráč udělal sám, protože se sám sklonil. Holweg je hráč, který tohle dohrává, prostě se stalo. Ale hlavně šel po té ještě do bitky a mlátili ho tam hráči ze střídačky do hlavy. Já jsem šel následně za rozhodčím, on říkal, že to viděl, ale nepotrestal to. To mi přijde více nefér, když se dva perou a další mu nakládají ze střídačky. Jednoduše si myslím, že němečtí rozhodčí to vůbec nepískali dobře. Prostě ne těch dvacet, ale čtyřicet procent dávali domácnícímu týmu.

Co čekat od nedělního utkání?
Lulea je ještě o stupínek výše než Karpat. Hraje dobře dozadu, domnívám se, že to budou ještě daleko více zkušenější hráči. Bude to určitě těžší zápas než dnes, nebudeme mít tolik šancí, musíme hrát ze zabezpečený obrany.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!