Ján Sýkora

Už se těším na kluky do kabiny, říká Ján Sýkora

Plzeň - Užívá si poslední volný víkend a v pondělí se zapojí k ostatním hráčům HC Škoda Plzeň do přípravy na novou hokejovou sezónu. Nejproduktivnější plzeňský hráč uplynulé sezóny (20+20), slovenský útočník Ján Sýkora.

Jednání o vašem setrvání v Plzni se mírně protáhla. Měl jste i jiné nabídky?
Jednání se prodlužovala. Já jsem ale věděl, že chci zůstat tady v Plzni. Jsou tu perfektní podmínky. Stráča se tu o všechno stará, takže jsem nechtěl o ničem dlouze přemýšlet. Měl jsem i jiné nabídky, ale nic konkrétního, nic co by mě výrazně oslovilo. V Plzni se navíc cítím jako doma a jsem rád, že tady zůstávám.

V Plzni jste minulý rok prožil velmi povedenou sezónu. Následovalo pozvání Vladimíra Vůjtka na reprezentační kemp. Co potřebujete v příští sezóně zlepšit, abyste se na šampionát dostal?
Nevím, těžko říct. Možná chybělo, abych dal gól v přípravných zápasech. Celý náš tým nehrál nijak extra, ani já jsem nijak nezářil. Ale doufám, že příští rok to vyjde a na mistrovství světa vyrazím.

Plzeňští fanoušci vás přijali více než vřele. To, že jste podepsal novou smlouvu, je vysloveně nadchlo. Soudě alespoň podle reakcí na Facebooku a na webu.
V Plzni jsou vynikající fanoušci. Pár z nich znám osobně a jsou to výborní kluci. Ty reakce jsem zaznamenal a moc mě potěšily. Doufám, že jim budu dělat radost i v této sezóně.

Vraťme se do mistrovství světa. Co říkáte na výkony Slováků? Nesvrběli vás ruce, když jste se na takové výkony díval?
No jasně, že mě svrběly ruce. Věřil jsem, že se dostaneme ze skupiny. Chtěl jsem tam být a dát pár gólů. Bohužel ani jedno nevyšlo, což je mi líto.

Voláte si například s vaším spoluhráčem Mário Bližňákem?
Během šampionátu jsem mu nevolal, nechtěl jsem mu telefonovat a otravovat ho. Určitě se ale spojíme v nejbližších dnech. 

Další indián Dominik Simon se pomalu stává hvězdou české reprezentace. Sledujete jeho výkony?
Moc mu držím palce. Je to dobrý kluk. Já sám v něm vidím velký potenciál. Jednou z něj bude skvělý hokejista, vlastně už je, ale bude ještě lepší. Teď přeju jemu i celé české reprezentaci, aby získali mistrovský titul. Výkon proti Finsku byl vynikající. Věřím, že porazíte i Kanadu. Pro všechny Čechy by to bylo krásné, kdyby získali zlaté medaile doma.

S Dominikem jste v loňské sezóně hrával v jednom útoku, myslíte, že se vám to podaří i letos?
Je to dobrý centr. Hrálo se mi s ním skvěle. Ale mám pocit, že dostane po mistrovství takovou nabídku, která se neodmítá.

V pondělí se zapojíte do přípravy týmu HC Škoda Plzeň. Jak se těšíte na tvrdý trénink Michala Straky?
Makat se musí. Uvidíme, jak to zvládnu. Ale v létě už jsem prostě zvyklý na dřinu. Navíc se těším do kabiny. Kluci už mi jednoduše chybí.