Rozhovor Dominik Simon

#94 Dominik Simon: Chtěli jsme to divákům vrátit medailí

Praha – Ani druhý rok po sobě to nevyšlo, Češi na bronz na mistrovství světa nedosáhli a končí na čtvrtém místě. Náš klub letos zastupoval Dominik Simon, nejmladší člen výběru Vladimíra Růžičky, který si vedl nad očekávání dobře.

Domácí mistrovství světa, které se odehrálo v Praze a Ostravě, včera vyvrcholilo finálovým dnem. Do něj zasáhl i plzeňský útočník Dominik Simon, který ale s českým týmem v souboji o bronzové medaile neuspěl. Česká hokejová reprezentace tak druhý rok po sobě končí na nepopulární čtvrté pozici.

Simon se zařadil k překvapením a objevům turnaje, celkem nastřádal šest bodů za gól a pět nahrávek, ani on se ale nedokázal v posledních dvou duelech prosadit. "Nedali jsme gól ani v jednom zápase, tam nás určitě tlačila bota. Šance jsme měli, hlavně v prvních třetinách, ale nedokázali jsme je využít a dostat se do toho," hledal bezprostředně po posledním zápase důvody neúspěchu.

Český tým se přitom mohl opřít v celém turnaji o podporu domácího prostředí, v zápase o bronz to však nejiskřilo ani na ledě, ani v hledišti. "Potřebovali jsme dát jeden gól, aby nás i diváci víc strhli. Věděli jsme, že jeden by nám stačil a fanoušci by nás tlačili, bohužel to ale nevyšlo."

Po úspěšném čtvrtfinálovém zápase s finskem podlehli Češi ve vyrovnaném duelu Kanadě, která později ve finále doslova rozdrtila Rusko, do zápasu s Američany tak naši reprezentanti šli s maximálním odhodláním. "Šli jsme do toho s tím, že se hraje o všechno. I proto, že se hrálo v Česku a diváci nám od začátku fandili a pomáhali nám, tak jsme jim to chtěli vrátit tou medailí, ale bohužel se to nepovedlo," litoval po zápase Simon, který po příletu Tomáše Plekance začínal vždy jako 13. útočník.

Přímo po posledním zápase bylo na mladém útočníkovi vidět nejen veliké zklamání, ale i únava po náročném turnaji. "Bylo to i o štěstí, ale oni si to zasloužili víc, když to takhle dopadlo. Nás to teď všechny strašně mrzí, ale už s tím bohužel nic neuděláme," zakončil své hodnocení Dominik Simon.

Foto: Stanislav Souček