Vojtšch Mozík #74

Vojtěch Mozík #74: „Plzni držím palce, ať budu hrát kdekoliv!“

Dva týdny doslova „ďábelské“ dřiny má za sebou Vojtěch Mozík, který zhruba před měsícem odešel z týmu HC Škoda Plzeň a podepsal smlouvu se zámořským týmem New Jersey Devils. Posledních 14 dní strávil v nováčkovském kempu.

„Dopoledne začal trénink rozcvičkou, potom se šlo na led, následovala posilovna, oběd, individuální rozhovory, mítinky, rozbory u videa. Takhle to šlo každý den, kromě středy a soboty, kdy jsme hráli proti sobě hokej. Ve středu se konal turnaj třech proti třem a v sobotu už nás hrálo pět na pět,“ popisuje pravý bek s vynikající střelou.

V obou případech byla aréna přístupná pro diváky, kterých přišlo tolik, že tribuny byly téměř plné. Po skončení nováčkovského kempu zůstává za mořem ještě jeden týden a s přítelkyní si užívá dovolenou. „Až se vrátím domů, budu hodně trénovat. Jak doma na suchu, tak na ledě. Když mi to v Plzni dovolí, tak bych rád trénoval s indiány,“ uvádí s tím, že zpátky za moře se vrací až začátkem září, na hlavní kemp před začátkem sezóny.

Doufá, že na něm se potká i s Patrikem Eliášem, který by mohl v New Jersey začít svou jubilejní dvacátou sezónu. „Teď jsem se s Patrikem nepotkal, ale celý kemp se mnou strávil Pavel Zacha, který byl letos draftovaný. Byl jsem rád, že byl se mnou na začátek další Čech,“ říká Mozík.

Své výkony na ledě hodnotit nechce, od toho jsou podle jeho slov jiní. On sám zpětnou vazbu k svým výkonům zatím nemá. „Jen mi tu říkali, že je super, že jsem poznal zázemí klubu a všechny lidi co na stadionu pracují, včetně trenérů a vedení,“ uvádí.

Začátek ale neměl vůbec jednoduchý, první dva dny musel trénovat ve vypůjčené výstroji. Ta jeho plzeňská se ztratila během letu a přicestovala až dva dny po něm. „Pro žádného hokejistu tohle není příjemné, ale snad jsem to nějak zvládl,“ říká.

Ani z New Jersey hokejovou Plzeň nepřestal sledovat. Pravidelně se dívá na klubový facebook i klubové stránky, zajímá ho každá informace. „Klukům budu držet palce, ať už budu hrát kdekoliv. Na roky v Plzni nezapomenu i díky skvělým fanouškům, kteří se mnou při přípravném zápase skvěle rozloučili,“ uvádí Mozík. Věří, že fandové mužstvo podrží i letos a Plzeň bude hrát o nejvyšší místa v tabulce. „Martin Straka si umí vytipovat ty správné hráče. Vždyť do Plzně se před třemi lety přivedl i mě,“ směje se.