Rozhovor Kampf a Rubner

V kabině je výborná parta, shodují se Radek Kampf a Marek Rubner

Plzeň - Západočeští starší dorostenci předvádějí v aktuálním ročníku zatím velice povedené výkony. Indiáni momentálně bojují v nadstavbové části o nejlepší pozici ve vyřazovacích bojích a z posledních šesti duelů dokázaly plzeňské mladé pušky zvítězit hned pětkrát, získaly celkem krásných čtrnáct bodů. O týmu, probíhající sezóně a vysněných metách se rozpovídali hlavní trenér staršího dorostu Radek Kampf a šikovný útočník Marek Rubner.

Bývalý vynikající forvard Plzně Radek Kampf trénuje starší dorostence s další ikonou západočeského hokeje Ivanem Vlčkem. Litoměřický rodák je spokojený, že se týmu podařilo splnit předsezónní cíle: „Dali jsme si za cíl být v první části do čtvrtého místa, což se nám podařilo. Teď jsme si body přenesli do nadstavby. Náš další cíl je pokusit se dostat na čtvrté místo, abychom potom do play-off měli lepší pozici, která by znamenala výhodu domácího prostředí.“ Jeho svěřenec Marek Rubner souhlasí: „Cíle se nám zatím daří plnit. Postoupili jsme do horní nadstavby, kde si chceme zajistit nejlepší výchozí pozici.“

I díky tomu, že mladí indiáni zatím skvěle plní vytyčené cíle, je nálada v kolektivu výborná. Marek o modrobílé skvadře tvrdí: „Myslím, že v týmu se sešla výborná parta kluků, nikdo nezkazí žádnou srandu. Vztahy mezi spoluhráči jsou dobré. V kolektivu máme všichni stejný cíl - udělat co největší úspěch!“ Hlavní kouč dodává: „V kabině není žádný problém a je to tak, že v tomhle ohledu je vše v pořádku.“

„Tenhle ročník už jsme trénovali v mladším dorostu. Letos nám odešel do Kanady Kantner, ale získali jsme Matěje Chalupu z Letňan. Máme silný útok, ale slabší obranu. Dokud s námi hrál David Kvasnička, kterého přeřadili do juniorů, tak to bylo v obraně lepší. Dennodenně na tom ale pracujeme, aby kluci byli na play-off připravení,“ hodnotí přednosti a nedostatky týmu Radek Kampf. „Momentálně hrajeme v dobré pohodě, udělali jsme šňůru výher, některé výhry byly i dost neočekávané. Takže s našimi výkony můžeme být relativně spokojení,“ připojuje se k hodnocení produktivní forvard s číslem 16.

Jak zmínil Marek Rubner, Plzeňané mají na svém kontě řadu povedených výkonů. „Jsme rádi za každou takovou šňůru. Neustále tlačíme na ten systém, který chceme hrát a držet ho po celou dobu zápasu. Někdy to štěstíčko ale není a vše se nemůže vždycky podařit,“ říká trenér Kampf. Právě Rubner musí dělat všem členům týmu ohromnou radost, neboť je třetím nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. „Jsem rád, že se mi v sezóně bodově i herně daří, ale přičítám to k výborné hře celého týmu. Dostávám hodně prostoru na ledě a mám v lajně výborné spoluhráče. Je to jedno s druhým a samozřejmě bez štěstí by to taky nešlo. Ale přesný recept neznám, vše je o kvalitním tréninku a dobré přípravě na zapas. Dělat v zápase správné věci a dřív nebo později to přijde,“ praví skromně plzeňský borec.

Již o tomto víkendu čekají na indiány dva daleké zápasy ve Zlíně a Olomouci. Hlavní trenér ví, že na Moravě to nebude nic lehkého: „Tyhle zápasy jsou vždycky těžší, protože musíte udržet koncentraci hráčů, také aby oni dodrželi herní taktiku. Důležité je na hotelu dohlédnout, aby šli včas spát, protože jak se dostanou z domova, tak by tam nejradši seděli na pokoji, hráli hry a povídali si.“ Soupeře hodnotí Marek Rubner: „Ve Zlíně nás nečeká nic lehkého, domácí budou určitě kvalitně bránit. Olomouc je pro mě velkou neznámou.“ Všichni modrobílí fanoušci budou jistě plzeňským nadějím v následujících mačích držet palce!