Dominik Simon

Jsem rád, že se klukům daří. Sleduji je pravidelně, říká Dominik Simon

Útočník Dominik Simon si po skvělé loňské sezóně vysloužil účast na MS a následně i draft NHL. Před letošní sezónou odešel na zkušenou do nižší zámořské soutěže AHL, kde se mu s jeho týmem Wilkes-Barre/Scranton Penguins daří velmi dobře. Farma Pittsburghu je momentálně druhá ve Východní konferenci, Simon pak je v první padesátce bodování celé soutěže, i když chvílemi byl na úrovni první desítky.

Dominiku, co říkáte na letošní výkony indiánů v extralize?
Slyšel jsem, že tým šlape super a výsledky to jen potvrzují, takže jsem rád, že se klukům daří a doufám, že to vydrží až do konce sezóny. Poslední zápasy úplně nevyšly, ale jinak je to zatím skvělé.

Jak často sledujete zápasy Plzně? Kdy jste se naposledy na nějaký podíval?
Výsledky sleduju pravidelně, každý zápas, pár utkání jsem viděl živě a když nestíhám, tak koukám alespoň na Onlajny.

Je něco, co vás překvapilo?
Slyšel jsem, že nechodí tolik fanoušků, což je škoda, protože se hraje dobrý hokej a kluci vyhrávají. Snad si to fanoušci uvědomí a nenechají si ujít další zápasy.

Co byste vzkázal plzeňským fanouškům?
Chtěl bych je všechny pozdravit a vzkázal bych jim, ať jdou kluky podpořit, protože s kulisou, kterou umějí vytvořit, se hraje mnohem líp, než bez ní!

Dominik Simon v AHL

Zápasy: 42
Góly: 12
Asistence: 19
Trestné minuty: 22
+/-: +11
Za mořem se vám zatím vede výborně, jak vám osobně sedí AHL?
AHL je dobrá soutěž, složitější jí dělá malé kluziště a urputná hra. Všichni se snaží dostat do prvního týmu, takže konkurence je velká a tempo se teď ještě zintenzivňuje, protože se stále více blíží play-off.

Držíte si průměr skoro bodu na zápas, takže asi velká spokojenost?
Osobně se snažit dělat vše, co umím, hrát svoji hru a jde to celkem dobře zatím.

S týmem se vám zatím daří výborně, jste na druhém místě. Panuje asi dobrá nálada?
Nálada v týmu je dobrá samozřejmě, i když teď jsme prohráli pár zápasů v řadě, tak to zas musíme nakopnout a snažit se to zlomit co nejdřív.

Jak byste porovnal Plzeň a Wilkes-Barre co se týká stadionu a zázemí pro hráče?
Tady v Americe je normální, že mají týmy dva stadiony. Jeden tréninkový a jeden zápasový. Oba jsou nově zrekonstruované, takže zázemí je super.

Byl jste nominován na utkání hvězd AHL. Překvapilo vás to? Co se stalo, že jste se nakonec nezúčastnil?
Nominace na AHL all-stars game mi samozřejmě udělala radost, ale nemyslel jsem na to a soustředil se na výkony v týmu. Od začátku sezóny jsme víceméně vyhrávali, takže od nás všichni konstantně očekávali dobré výsledky. Pak mě v zápase ale sekli a zlomili mi prst, takže jsem pauzu využil k rehabilitaci.

Zatímco farmě se daří, Pittsburgh v NHL tolik nezáří. Jak vnímáte tuto situaci, je možnost povolání výše už v této sezóně?
V povolání nahoru do prvního týmu samozřejmě věřím, snad brzy dostanu šanci.