Gulaš po Finsku

Bylo parádní zahrát si v reprezentaci před skvělými fanoušky, usmívá se Gulaš

Plzeňský kapitán poprvé od květového mistrovství světa oblékl reprezentační dres a hned si zahrál doma. Plzeňští fanoušci ho také velmi vřele přivítali. Milan Gulaš byl v zápase Channel One Cupu proti Finsku na ledě pořádně vidět, navíc vymyslel první gól pro Martina Zaťoviče a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Finsko jste porazili v prodloužení. Milane, jak jste si zápas užil?
Hodně. V národním týmu je vždy skvělá energie, všichni se těší na zápas a takových duelů je hodně málo. Je škoda, že nám utekly tři body. Měli jsme utkání skvěle rozehrané, ale alespoň dva body zůstaly na naší straně. Vstup do turnaje není vůbec špatný. 

Potěšila taková hezká přihrávka na vedoucí gól?
Určitě. Byl to nacvičený signál, který zkoušíme i v Plzni. Zaťo (Martin Zaťovič, pozn. red.) je na tomto místě hodně zkušený a v Brně takhle vstřelil spoustu gólů. Říkali jsme si, že kdyby se škvírka otevřela, tak to zkusíme. V naší jediné přesilovce to vyšlo.

Čím to bylo, že se nepovedla poslední desetiminutovka a Finové srovnali? 
První třetinu jsme hráli podle plánu, ale poté jsme trochu polevili. Finové se dostali do tempa a my už se těžko chytali. Jsou to velmi kvalitní hráči a napadalo jim to tam v závěru. Nedá se nic dělat, ale zase oceňuji, že jsme utkání dotáhli v prodloužení.

Společně s Martinem Zaťovičem jste byl nejčastěji střílejícím hráčem týmů. Cítíte, že spolupráce klape? 
S Martinem se znám už od mládežnických reprezentací a také po osobní stránce si rozumíme. Skvělý hráč a komukoliv se přizpůsobí, což dnes bylo vidět. Měli jsme jen tři dny na souhru, ale přesto to nebylo špatné.

Co se vám honilo hlavou, když jste přicházel na led z plzeňské kabiny, ale tentokrát v dresu národního týmu? 
Znám to tady se vším všudy. Samozřejmě je příjemné si tady v Plzni obléknout reprezentační dres a zahrát si před skvělými fanoušky, ale nějaké speciální myšlenky jsem neměl.

Co jste říkal na to, že si vás ještě fanoušci zavolali po zápase na děkovačku, což není u reprezentace zvykem? 
Tady v Plzni je to tradice. A já si moc užil i tohle.

Česko zatím vyhrálo všechny čtyři zápasy v sezóně… 
Ukazuje se, že nastolená práce funguje. Na mistrovství světa jsme byli kousek od medaile, což pořád mrzí spoustu kluků i vedení. Věřím, že tohle je po celou sezónu dobrá příprava na šampionát ve Švýcarsku, odkud by se konečně mohla přivézt nějaká placka.

Není vám líto, že už s týmem nepoletíte do Ruska?
Jsem rád, že si chvíli odpočinu. Program byl hodně náročný. Na dva dny relaxace se těším.

A jak to bude s vašimi dalšími reprezentačními starty?
U mě to momentálně nemá cenu řešit. Já už jsem z toho vycvičený. Ale uvidím, vše už se také odvíjí od zdraví.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů v Plzni i v reprezentaci!