DOR ČF1: PLZ - ZLN 3:0

Dorost vstoupil do čtvrtfinále pravou nohou, od Zlína nedostal jediný gól!

Je to tady, dnešním dnem odstartovaly čtvrtfinálové boje, ty se o proti osmifinále hrají již na tři vítězné zápasy. A lépe do do série vstoupily plzeňské mladé pušky, které porazily v dramatickém utkání Berany ze Zlína o tři branky.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

3:0
1:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 14. Makovec (Eichler, Benák), 58. Jiříček, 60. Řehoř.
Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Battěk – Svoboda, Svobodová.

vyloučení
4:1
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
42:28
Diváci
73

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

PSG Berani Zlín

Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šisák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (A), Kaláč, J. Heš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 28 0 28 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 2 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 2 0
Josef Eichler 0 1 1 1 2
Marek Hořejší 0 0 0 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 1 0 1 1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 1 0
Petr Makovec 1 0 1 2 0
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Jiří Reiser 0 0 0 0 4
Denis Řehoř 1 0 1 2 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň do utkáni vstoupila s velkou vervou a již ve druhé minutě měl velkou šanci na hokejce Adam Titlbach. Domácí útočník vystihl hostující rozehrávku, následně jel sám na brankáře, toho ovšem forhendovou kličkou nepřekonal. Vzápětí si Škodovka vyzkoušela i první početní výhodu, další Eichlerova rána ale tentokrát skončila v rukavici Uherky. Nedlouho poté se snažil prosadit u levé tyče Denis Řehoř, který vehementně tlačil puk do sítě, gólman Beranů se ovšem ani tentokrát překonat nenechal. Modrobílí měli zkraje utkání více šancí, leč ani prudká rána Adama Buzka v brance neskončila. První gól tak mohli vstřelit paradoxně hosté, jelikož Tomáš Pilát zůstal nikým neatakovaný mezi kruhy, svou tvrdou ránu ale poslal jen vedle brány. O minutu už ale mohly poprvé vyletěl vzhůru ruce domácích fanoušků, jelikož na modré čáře se zmocnil kotouče opět Josef Eichler a jeho ránu nyní šikovně tečoval do sítě Petr Makovec. Ševci mohli skóre opět srovnat, leč proti ráně Lukáše Heše fantasticky zasáhl Daniel Jansa, po první třetině tak vedli domácí o jedinou trefu.

Prostřední dějství odšpuntoval svou rychlou střelou Marek Hořejší, domácí kapitán však těsně minul hostující klec. Vzápětí domácí udělali chybu u sebe v pásmu, k následné ráně se dostal Martin Holba, Jansa proti jeho střele zasáhl svou lapačkou. Nedlouho poté měl na hokejce druhou branku Petr Makovec, tentokrát paradoxně ve vlastním oslabení, jenomže z mezikruží těsně přestřelil. Už při rovnovážném stavu na ledě si Adam Benák šikovně pro sebe vyhrál buly a poté mířil mezi betony, ty ovšem na poslední chvíli k sobě sklaply včas. Hosté měli šance, avšak všechny jejich střely ztroskotaly na dobře chytajícím brankáři Jansovi, ten se dokázal neuvěřitelně přesunout i proti ráně Vaculíka. Ve druhé periodě nakonec žádná branka nepadla, čímž třetí dějství slibovalo zajímavou podívanou.

Zkraje poslední dvacetiminutovky se Adam Benák pustil do velké kličkované, s pukem se mladý šikula dostal až před gólmana, leč zakončení nakonec nebylo dle jeho představ. Škodovka následně skvěle bránila střední pásmo a Zlín měl problémy se vůbec dostat ke střele. To se povedlo až Zdeňku Urbanovi, který se uvolnil ve slotu, Jansa však zakročil svou vyrážečkou. Naopak rozhodnout mohl Denis Řehoř s Janem Kučerou, oba měli v předbrankovém prostoru na hokejce druhou trefu, avšak ani jeden puk nedokázal trefit, tak jak by potřebovali. Lépe si nevedl ani Adam Benák, který zůstal osamocen u levé tyče, Uherek proti jeho zakončení zakročil svým betonem. Dvě a půl minuty před koncem to hosté zkusili v šesti, leč risk tentokrát neznamenal zisk. Po devatenácti vteřinách Berani špatně rozehráli ve středním pásmu a Adam Jiříček trefil opuštěnou klec. Hosté se nechtěli vzdát, v poslední minutě opět sáhli ke hře bez brankáře, ale ani tentokrát se neradovali. Naopak Denis Řehoř dovezl kotouč do prázdné brány, čímž dal výsledku definitivní podobu. V sérii na tři vítězné zápasy jde do vedení plzeňská Škodovka.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Hrozně těžký první zápas v sérii. Samozřejmě, že jsme rádi za vítězství, nicméně do zítřka musíme spoustu věcí zlepšit a utkání odehrát o mnoho lépe. V zápase byla spousta chyb, leč kluci se učí hrát v play off, takže tam byla taková ostýchavost nebo jak to popsat.“

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): „Myslím, že jsme viděli vyrovnaný zápas, domácí dali první gól, což je více dostalo do zápasu. My jsme poté měli hodně šancí, jenomže jsme je nedokázali proměnit. Bohužel, když nedáte gól, tak se horko těžko dá vyhrát. V závěru jsme to zkoušeli na riziko, dostali jsme dva góly, což se může stát. Série je nadále otevřená, bude to vyrovnané, každý tým může kdykoliv vyhrát.“