DOR SF1: PLZ - MHK 2:0

Dorost vynuloval Hradec a v semifinále vede!

Dnešním dnem začal tuhý boj o finále. Plzeň na svém ledě přivítala Hradec Králové, se kterým se v sezóně ani jednou nepotkala. Lépe do semifinále vstoupila Škodovka, která navíc od Mountfieldu navíc nedostala jediný gól.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

2:0
0:0, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 23. Pittr (Eichler, Jansa), 35. Jiříček (Benák).
Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Pastier – Štěpánek, Jurak.

vyloučení
3:7
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
40:24

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Titlbach (A), Makovec.

Mountfield HK

Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 24 0 24 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Jan Bílek 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 1 0
Josef Eichler 0 1 1 1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 1 0 1 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Antonín Lučan 0 0 0 0 2
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 4
Tomáš Pittr 1 0 1 1 0
Jiří Reiser 0 0 0 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

K první střele se od modré čáry dostal obránce Jakub Hromádka, jeho jedovatou ránu zastavil hostující brankář svým betonem. Následovala rána Eichlera, avšak i tentokrát byl Kasal na svém místě. Hosté odpověděli akcí v početní výhodě. Na levém kruhu se dostal k odraženému kotouči Tomáš Hora, hostující hráč mířil k pravé tyči, leč Jansa se blýskl ukázkovým semaforem. Už při rovnovážném stavu na ledě si našel kotouč na pravém kruhu kapitán indiánů Marek Hořejší, jeho ostrou ránu zastavil Kasal svým ramenem. Vzápětí si první přesilovou hru vyzkoušela i Škodovka, od modré čáry pálil opět Adam Jiříček, maskovaný muž Mountfieldu si nicméně poradil i s dorážkou Hořejšího. Hrálo se v rychlém tempu, na druhé straně se po chybě domácí obrany dostal k puku na ose hřiště Jakub Jón, v permanenci byla opět lapačka Daniela Jansy. A když se neujala ani rána Adama Titlbacha, skončila úvodní perioda bez branek.

Na začátku prostředního dějství šel na trestnou lavici domácí Mazanec, Hradec nabídnutou situací ovšem pohrdl. A co víc, ve vlastním oslabení vstřelila Škodovka úvodní a zároveň vítěznou branku utkání. V situaci dvou na jednoho vystřelil z levé strany Tomáš Pittr a jeho střela skončila přesně v protějším rohu brány, hezký hokejový moment. Adam Benák mohl záhy přidat druhou branku, domácí šikula si sjel až před gólmana, toho ovšem křižnou ranou nepřekonal. Vstřelená branka domácí nakopla, nedlouho poté pálil Adam Jiříček z levého kruhu, Kasal na poslední chvíli vyrazil kotouč svým ramenem. Krátce za polovinou utkání hosté pykali za svou nedisciplinovanost, přesilovou hru o dva muže sice Škodovka nevyužila, tu následující pět na čtyři už ovšem ano. Adam Benák vysunul do brejku z pravé strany Adama Jiříčka, který trefil přesně prostor nad betonem gólmana. Asistenci si u této trefy připsal také brankář Daniel Jansa. Krátce před odchodem do šaten mohl přidat dokonce třetí trefu Petr Makovec, ten z brankoviště ovšem Kasala neprostřelil.

Třetí dvacetiminutovku odšpuntovali hosté opět v přesilové hře, v té si ovšem vedli prachbídně, ani jednou za dvě minuty neohrozili branku Daniela Jansy. Naopak při hře v pěti na obou stranách Antonín Lučan oslovil u druhé tyče dobře postaveného Denise Řehoře, Kasal se avšak včas přesunul a betonem ránu domácího hráče vyrazil. Plzeň nadále nepouštěla Hradec do tlaku, sama navíc stále útočila. Další ránu Jiříčka zastavil Kasal svou vyrážečkou. Na druhé straně Jiří Klíma obral o kotouč Benáka, plzeňského brankáře ale dlouhou kličkou do forhendu nepřekonal. Adam Benák se poté snažil svou chybu napravit, útočník Škody se dostal do samostatného nájezdu, hezkou střelou však jen orazítkoval břevno. Dvě a půl minuty před koncem to Mountfield zkusil v šesti hráčích, leč k vážnějšímu ohrožení branky se hosté nedostali. První zápas semifinále vyhráli modrobílí 2:0 a ujali se vedení v sérii.




FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Trošku jsme nevěděli co od zápasu s Hradcem čekat. Samozřejmě, že jsme rádi za vítězství, máme první bod, nicméně do zítřejšího zápasu se musíme zlepšit. Možná jak jsem skoro týden nehráli, tak tam byly chyby, na druhou stranu ovšem kluci zápas skvěle odmakali. Připravíme se na další zápas.“

Lukáš Král (Mountfield HK): „Věděli jsme, že nás čeká urputný soupeř, což se ve finále také potvrdilo. My jsme měli dneska problémy s pohybem, neměli jsme tu správnou šťávu. Výsledek 2:0 vypadá na to, že to byl vyrovnaný hokej, nicméně podle nás jsme měli k výhře dnes hodně daleko. Je to play off, dobře se vyspíme. najíme, zítra je nový zápas a věřím, že na tom budeme lépe.“