DOR SF2: PLZ - MHK 3:2sn

Dorost předvedl skvělý obrat a je krok od finále!

Další velký krok k velkému snu udělali plzeňští dorostenci. Druhé utkání semifinále se pro ně dlouho nevyvíjelo dobře, avšak ve třetí části dvěma brankami skóre dorovnali a v nájezdech rozhodli o svém vítězství. Již ve středu může Škoda Plzeň slavit postup do finále!

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

3:2sn
0:1, 0:0, 2:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 48. Řehoř (Hromádka, Pittr), 50. Řehoř (Lučan), rozh. náj. Benák – 18. Král, 43. Král (Vencl, Hora).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2.

Rozhodčí: Šmika – Horažďovsý, Kučera.

vyloučení
2:3
Využití
0:0
střely na branku
43:25
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

Mountfield HK

Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba (A), Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 70 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 2
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Jan Bílek 0 0 0 1 0
Adam Buzek 0 0 0 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 1 1 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Antonín Lučan 0 1 1 1 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 2 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 2 0 2 2 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 2

komentář

Po opatrných úvodních vteřinách zápasu se k první střele dostal hostující Pavel Šimek, branku soupeře ale přestřelil. Stejný hráč měl šanci i nedlouho poté, Jansa si ovšem svým betonem pohlídal bližší tyčku. Hosté byli na začátku druhého střetnutí lepší, v další zajímavé situaci se ocitl Dominik Pavlík, z mezikruží ale jen orazítkoval zadní mantinel. Škodovka odpověděla akcí, kterou táhl Marek Hořejší. Domácí kapitán si všiml ve slotu dobře postaveného Denise Řehoře, ten ovšem nikým neatakovaný těsně minul branku. Vzápětí si našel prostor na modré čáře Adam Jiříček, rychlým švihem vyzkoušel pozornost Kasala, ten nad svou branku vyrazil kotouč svým ramenem. Následně si obě mužstva vyzkoušela přesilovou hru. Domácí mohl dostat do vedení Josef Eichler, plzeňský obránce však trefil jen brankovou konstrukci. A tak krátce před odchodem do šaten udeřili poprvé v sérii hosté. Lukáš Král získal puk v útočném pásmu a střelou z otočky trefil mezeru mezi betony.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči s velkou vervou a po několika okamžicích začali mít hned více ze hry. Nadějně vypadala akce Řehoře, který hledal před brankou Berana, tomu ovšem na poslední chvíli hosté zablokovali hokejku. Následně to zkoušel Tomáš Pittr šikovně bekhendem od zadního mantinelu, Kasal se avšak překvapit nenechal. V přesilové hře se neprosadil ani Adam Titlbach, který nadvakrát vyzkoušel pozornost Kasala u pravé tyčky, ten nátlaku domácího hráče odolal. A když už byl Kasal prakticky překonaný, Plzeňané nedokázali nadvakrát trefit poodkrytou část brány. Vzápětí po teči Jana Kučery už většina diváků zvedala ruce nad hlavy, puk brankovou čáru ale o malou část nepřekročil. A když se neujala ani teč Trejbala na druhé straně, odcházeli obě mužstva do šaten stále za stavu, který určila první třetina.

Třetí část odšpuntovala chyba v defenzivě Škodovky. Hosté po ní jeli ve třech proti jedinému obránci, Vencl následně našel na druhé vlně Lukáše Krále, který trefil zývající část brány a Mountfield záhy vedl o dvě branky. Hosté se poté zatáhli a snažili se náskok za každou cenu udržet. Dvoubrankový náskok jim nakonec vydržel necelých pět minut. Kouzlo Kasala konečně odčaroval Denis Řehoř, který dorazil do brány střelu Jakuba Hromádky. Indiánům vstřelená branka nalila novou krev do žil a za další dvě minuty již bylo srovnáno. Denis Řehoř se stal hrdinou okamžiku, to když plzeňský útočník dobruslil vyhození Antonína Lučana a bekhendem záhy propasíroval puk do sítě mezi tyčkou a betonem brankáře. Stejný hráč měl nedlouho poté na hokejce dokonce hattrick a velký obrat v zápase, nicméně z pravého kruhu trestuhodně přestřelil. To se nepovedlo ani v závěrečných vteřinách Adamu Benákovi, který byl zcela sám před brankářem, střelu tečoval jen těsně vedle brány. Utkání tak muselo do prodloužení.

Prodloužení se hrálo ve čtyřech na obou stranách, Plzeň v něm byla lepší, více si šla za vítěznou brankou, nicméně Mountfield vše odbránil. Zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů, kde byli diváci svědky nervydrásající bitvy. Až v desáté sérii rozhodl o druhém bodu pro Škodovku Adam Benák. Plzeň tak vede v semifinále 2:0 a již ve středu v Hradci Králové mohou svěřenci Petra Kořínka oslavit postup do finále.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Strašně těžké utkání. Včera jsem po zápase hovořil, že se do dnešního zápasu musíme zlepšit, tak přesto první třetina nebyla optimální. Soupeř nás hodně napadal, nicméně si myslím, že od druhé třetiny jsme se zlepšili, i přesto, že jsme prohrávali. Věřili jsme, že ve třetí části zápas otočíme. Sice jsme brzy inkasovali druhý gól, ale jak já říkám, vedení 2:0 v hokeji není nic. U nás to byla otázka prvního gólu, nabádali jsme kluky k častější střelbě, navíc když v play off padají takové různé góly, což se nakonec i potvrdilo. V prodloužení jsme byli lepší jak herně, tak i fyzicky, kluci mají hodně sil, ale bohužel jsme nebyli produktivní. Připadalo mi, že soupeř čeká spíše jen na nájezdy, kde už je to o štěstí. Jsme strašně rádi, že jsme druhý zápas urvali, přestože jsme prohrávali 0:2. Nyní se těšíme do Hradce.“

Bohdan Višňák (Mountfield HK): „Dneska jsme chtěli za každou cenu zvítězil, abychom z Plzně odvezli alespoň jedno vítězství, bohužel se nám to ale nepodařilo. Přiznám se, že od Plzně jsme čekali více. My jsme dneska nehráli špatně, dokonce jsme byli ve dvoubrankovým vedení, to jsme bohužel v závěru smolně ztratili. Plzeň je bruslivý tým, možná měla více ze hry, nicméně hráči plnili na ledě to, co jsme si řekli. Prodloužení a nájezdy už jsou loterie a bohužel to vyšlo lépe pro domácí.“