PLZ - KVA 6:3

PLZ - KVA 6:3 - Škoda půltuctem opanovala derby!

První extraligové derby v nové sezóně nabídlo povedenou hokejovou bitvu, jen první třetina přivála fanouškům čtyři branky.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

6:3
2:2, 1:1, 3:0

Branky a nahrávky: 11. Kodýtek (Budík, Schleiss), 16. Kodýtek (Zámorský), 40. Hrabík (Rekonen, Kaňák), 50. Blomstrand (Hrabík), 59. Rekonen (Hrabík), 60. Baránek (Hrabík, Blomstrand) – 5. Bernad (Vondráček), 13. Rachůnek (Gríger, Černoch), 25. Vondráček (Bernad, Lukeš). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3.

Vyšší tresty: Houdek (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Frodl, Komárek.

vyloučení
5:5
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
29:34
Zblokované střely
23:21
Hity
11:9
Vhazování
45:29
Diváci
4197

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Hrabík, Meyer – Suchý, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.

HC Energie Karlovy Vary

Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, Sapoušek, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 1 0 1 -1 2
Ludwig Blomstrand 1 1 2 2 0
Vojtěch Budík 0 1 1 2 0
Michal Houdek 0 0 0 1 27
Kryštof Hrabík 1 3 4 2 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 2 0 2 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 0 0 0 1 2
Nicolai Meyer 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -2 2
Aleksi Rekonen 1 1 2 0 0
Zdeněk Sedlák 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 0 0
Filip Suchý 0 0 0 1 0
Petr Zámorský 0 1 1 3 0

komentář

V úvodu utkání zahrozil Adamec v přečíslení dvou na jednoho, Lukeš odolal. Stejně jako po chvilce, když se osamocený u levé tyče zjevil Mertl. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Škoda za vlastní brankou chybovala, puk se dostal před ní k Davidu Bernadovi, který zamířil k levé tyči. Rychlou odpovědět obstaral Petr Kodýtek, jenž si našel mezi kruhy černý nesmysl a z otočky rozvlnil síť. Brzy na to ale Karlovy Vary opět zamířily do vedení, když přesilovku čtyři na tři zakončil povedenou střelou o levou tyč Tomáš Rachůnek. Další oslabení již modrobílí ustáli a navíc sami skórovali. Znovu Petr Kodýtek se krásně prokličkoval přes svého strážce až před Lukeše, jehož rovněž obalamutil kličkou a zavěsil tak prakticky do prázdné.

Vlažný začátek prostřední části rozčísla až situace při gólu Energie. Pavlát vyjel z branky až na levý kruh, aby zabránil Tomáši Vondráčkovi v možnosti utrhnout se do úniku. Kapitán hostů byl však u puku o krok dříve a zavěsil z hodně ostrého úhlu do prázdné. Vzápětí se u levé tyče zjevil osamocený Redlich, místečko mezi betony ale nenašel. V rychlém sledu to za nedlouho poté zkoušeli z levých kruhů Vondráček a Suchý, skóre se neměnilo. Gól měl posléze na čepeli Černoch, kterému v situaci dva na nikoho předal kotouč zprava k levé tyči Kohout, Pavlát své barvy podržel. Necelých osmnáct vteřin před druhou sirénou navíc Škoda využila početní výhodu, když Lukeš neudržel pokus Rekonena od modré, což dorážkou potrestal Kryštof Hrabík.

Zkraje poslední dvacetiminutovky se dostal za obránce indiánů Vondráček, Budík jej však skvěle dobruslil a ještě lépe mu puk vypíchl. To na druhé straně se skóre měnilo. Ludwig Blomstrand si našel sraženou ránu Hrabíka od modré a z otočky zavěsil. K vyrovnání byl blízko Bernad z pravého kruhu, puk poskakoval po brankové čáře, avšak Pavlát tygřím skokem zakročil. Naopak zasahovat nemusel proti ráně Vondráčka z první z levého kruhu, projektil šel mimo. Závěrečný tlak hostům zmařil úplně zbytečným útočným faulem Havlín, čehož ihned parádní trefou z levého kruhu do vzdálenějšího růžku využil Aleksi Rekonen. Půltucet ještě zkompletoval Marek Baránek, který trefil opuštěnou klec soupeře od modré. Poté si do vlasů vjeli Houdek s Havlínem, souboj rovněž zcela opanoval domácí hráč. Škoda tak, přestože třikrát prohrávala, dokázal duel bravurně otočit ve svůj prospěch a bere cenné tři body!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Pro nás je to vydřená výhra po čtyřech porážkách. Jsme strašně rádi za vítězství. V první třetině jsme do utkání vstoupili úplně zbytečnou chybou a propadnutím, pak se vše srovnalo. Druhá část od nás nebyla moc dobrá, soupeř nás přehrával, měl šance. Strašně důležitým momentem byla využitá přesilovka v závěru této periody. Poslední část byla o jedné brance, hrálo se nahoru - dolů. Pak nám to tam ještě napadalo ke konci, ale utkání bylo velice vyrovnané.“

David Bruk (HC Energie Karlovy Vary): „Výsledek je pro nás krutý, třikrát jsme byli ve vedení. Duel se lámal za stavu 3:2. Kdyby se nám povedlo odskočit na 4:2, mohlo to vypadat úplně jinak. Pak, když jsme obdrželi gól na 4:3 z poměrně velké vzdálenosti, museli jsme hru otevřít a výsledkem je, že slaví domácí a my koušeme porážku.“