JUN: TRI - PLZ 6:4

Junioři v Třinci třikrát vedli, přesto se radují domácí

Třetí zápas sezóny a třetí venkovní duel pro úřadující juniorské mistry z Plzně. Po utkání na Spartě a včera ve Vítkovicích se dnes Západočeši představili v Třinci.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

6:4
0:2, 2:1, 4:1

Branky a nahrávky: 25. Haas (Kozlík), 28. Haas (Moškoř, Bartoš), 41. Šilar (Moškoř, Kozlík), 47. Buják (Moškoř, Kozlík), 47. Cedzo (Haas), 60. Cedzo (Haas, Volas) – 20. Soukup (Hodinář, Titlbach), 20. Dáňa (Korčák, Kaiser), 30. Dáňa (Borák, Jiříček), 44. Hořejší (Kaiser, Matuška). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4.

Rozhodčí: Šutara, Grygera – Mikšík, Kučera

vyloučení
7:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
Diváci
56

HC Oceláři Třinec

Klimek (Král) – Kyselý, Buják, Andrle, Kareš, Hrůzek, Kremnický – Haas, Bartoš, Kozlík, Ullrych, Šutý, Gerych, Spěváček, Holinka, Cedzo, Volas, Šilar, Moškoř, Jobánek.

HC Škoda Plzeň

Bočan (Korytar) – Kubíček, Jiříček, Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský – Skok, Matuška, Korčák, Dáňa, Soukup D., Soukup M., Pešek, Mazanec, Kučera, Kaiser, Titlbach, Borák, Hořejší.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 59 46 5 41 89,13 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 1 1 -1 4
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 2 0 2 -2 0
Josef Eichler 0 0 0 -1 2
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 2
Adam Jiříček 0 1 1 -1 2
Daniel Kaiser 0 2 2 0 2
Matěj Korčák 0 1 1 -1 0
Petr Kubíček 0 0 0 1 2
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Jan Matuška 0 1 1 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -2 0
Marek Soukup 1 0 1 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 0 1 1 -1 0

komentář

Duel odšpuntoval Bartoš, který se řítil sám na Bočana z levé strany, ten zakročil. Oba celky následně ustály oslabení, aby udeřilo při plných stavech. Titlbach oslovil Marka Soukupa na brankovišti, který zametl touš do sítě pod betonem. Za devětadvacet vteřin bylo na hostující straně ještě veseleji, když se Josefu Dáňovi povedlo zblízka zavěsit pod břevno.

V úvodu prostřední periody Oceláři snížili v početní výhodě. Kozlík vyjel od zadního mantinelu k Bočanovi, předal ale ještě puk na pravý kruh Oskaru Haasovi, jenž rozvlnil síť. Stejný hráč navíc udeřil brzy na to po rychlém výpadu svých barev a začínalo se opět od nuly, tedy dvou. Poté využila přesilovku také Škoda, když Josef Dáňa protečoval za čáru Borákovu střelu z osy hřiště. Na druhé straně sahal po hattricku Haas, jenž se zjevil sám před Bočanem, ten sklapl betony včas.

Další vyrovnání si Třinečtí nechali nakonec až na třetí část, když z mezikruží trefil pravý horní růžek Tomáš Šilar. Potřetí si vedení pro sebe uzmuli Západočeši zásluhou Marka Hořejšího, kterému po předchozí zblokované střele Matušky přistrčil touš do volného prostoru Kaiser. Gólové hody ale pokračovaly. Tvrdý dvojdirekt si tentokrát pro soupeře připravili Slezané. Nejprve se pokusem od modré prosadil Dominik Buják, za dalších čtyřiadvacet sekund dokonal obrat v utkání Adam Cedzo, jenž na brankovišti protečoval mezi betony Bočana pobídku Haase. Definitivní pojistku měl na čepeli Ullrych, jenže mířil až příliš přesně - do tyče. Po vyrovnání zase sahala dvojička Soukup a zakončující Jiříček, leč proti byl beton Klimka. Skórem nepohnul ani Kyselý, který v oslabení pláchl všem na ledě. Nakonec se opět prosadil dosud poslední střelec, když trefil opuštěnou klec Plzně. Nyní se již Škoda konečně představí před svými fanoušky, v pátek šestnáctého září a o den později přivítá na svém ledě Mountfield a Pardubice.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Začátek byl z našeho pohledu obrácený než v minulém utkání. V závěru první třetiny jsme dostali dva slepené góly. Jsme moc rádi, že kluci k tomu výborně přistoupili a začali hrát jinak. Po první pauze, ve které jsme si něco řekli, bylo vidět, že jsme malinko změnili hru. Začali jsme být agresivnější, víc jsme se tlačili do brány. Odměnou nám bylo srovnání. Je škoda, že jsme v závěru druhé třetiny udělali faul a Plzeň nám dala gól na 3:2. I my jsme dostali přesilovku, ale byť měl Matěj Kozlík na holi vyrovnávací gól, nedali jsme jej. Vstup do třetí třetiny nám ohromně vyšel. Poté to byl klasický juniorský hokej nahoru dolů, spousta šancí na obou stranách a se šťastným koncem pro nás. Klukům jsme poděkovali za dobrý zápas a dobrý víkend.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „V průběhu celého zápasu jsme vedli. Měli jsme pasáže, ve kterých to bylo o štěstí. Dnes nám to proteklo mezi prsty, a to kvůli individuálním chybám jednotlivců. Na to neexistuje žádný recept nebo taktika. Pokud budou selhávat jednotlivci, nemůžeme zápasy dohrát do konce.