JUN: PLZ - TRI 6:3

Junioři velkolepou třetí částí roztavili Oceláře!

Mladí indiáni se podruhé v sezóně postavili třineckým Ocelářům a toužili po odplatě, jelikož na ledě Slezanů ve třetím kole třikrát vedli, jednou dokonce o dva góly, přesto padli 4:6.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

6:3
0:2, 2:1, 4:0

Branky a nahrávky: 24. M. Soukup (Jiříček), 34. Matuška (Jiříček), 42. Matuška (Houdek, M. Soukup), 45. Jiříček (Kubíček, M. Soukup), 48. Kučera (Korčák), 52. Jiříček (Borák) – 12. Gerych (Šilar, Hrůzek), 14. Moškoř (Cedzo, Hrůzek), 28. Spěváček (Šilar). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3.

Rozhodčí: Sýkora, Micka - Malý, Klouček.

vyloučení
6:8
Využití
3:1
V Oslabení
0:1
Diváci
102

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Korytar) - Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář - Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Kučera, Hořejší, Matuška, Kreuzman, Dáňa.

HC Oceláři Třinec

Král (Klimek) – Volas, Kremnický, Andrle, Hrůzek, Kareš, Pospíšil, Buják – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Cedzo, Tomiczek, Ullrych, Šotkovský, Hlávka, Šilar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 1 1 -2 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Josef Dáňa 0 0 0 -1 2
Josef Eichler 0 0 0 -1 2
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 3 0
Adam Jiříček 2 2 4 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 1 1 1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 1 2
Petr Kubíček 0 1 1 -2 0
Jan Kučera 1 0 1 1 0
Jan Matuška 2 0 2 2 2
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 2 3 0 2
Dominik Soukup 0 0 0 0 0

komentář

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a hned musel Král rychle sklapnout betony včas proti Jiříčkovi, který zůstal osamocen u pravé tyče. Za hosty odpověděl v početní výhodě Moškoř z pravého kruhu, Vondraš byl připraven. Poté museli právě Slezané do čtyř, ale paradoxně to byli oni, kdo otevřel dnešní střelecký výčet. Indiáni nechali rozehrávku na Vondrašovi, tomu za brankou pod tlakem napadajícího Šilara sjel puk z čepele, čehož mladík Ocelářů využil k posunutí černého nesmyslu před ní a Robin Gerych již měl snadnou úlohu. Po chvilce navíc v přesilovce oslovil křižnou příhrou Cedzo Jana Moškoře a Třinec byl v trháku. Za snížením se hnal z levé strany Korčák, tváří v tvář Královi ale trefil pouze jeho rameno. Nevedlo se ani Kubíčkovi, který sjel od modré až na vrchol levého kruhu, jeho ránu zase zastavil beton muže s maskou Ocelářů.

Zkraje prostřední periody ale jeho kouzlo odčaroval Marek Soukup. Ten nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval se až na brankoviště, odkud zavěsil do pravého horního růžku. Ovšem Oceláři přispěchali s rychlou odpovědí. Na brankovišti se k puku dostal Vojtěch Spěváček a nadvakrát jej propasíroval za čáru. Ovšem drama pokračovalo. Střelu z pravé strany Král vyrazil pouze k Janu Matuškovi, který měl již snadný úkol. Na druhé straně táhl přečíslení dva na jednoho Ullrych, které vzal na sebe, avšak Vondraš se zaskvěl lapačkou. Vyrovnání měl naopak v poslední minutě na čepeli Pešek, z brankoviště ale dvakrát ztroskotal na betonu Krále.

To se tedy povedlo až v úvodu poslední dvacetiminutovky opět Janu Matuškovi, který u pravé tyče doklepl předchozí ránu Houdka. Poté se hosté dvakrát zbytečně vyfaulovali, navíc úplně zbytečně inkasovala další dvě minuty i trenérská lavička. A indiáni toho využili k dokonání obratu v zápase. Nejprve se z levé strany prosadil Adam Jiříček, aby po chvilce v situaci dva na jednoho krásnou přihrávkou z levé strany na vrchol brankoviště připravil gól Janu Kučerovi Korčák. Půltucet poté trefil krásnou ránou z první pár kroků za modrou Adam Jiříček, který potrestal zákeřný atak Hrůzka ve středním pásmu, po kterém se strhla i mela. V závěru duelu ještě hosté pohrdli osmdesáti vteřinami dvojnásobné početní výhody, po velkém obratu tak mohli slavit domácí, kteří doslova okopírovali vývoj duelu z prvního vzájemného měření sil z Třince.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Chtěli jsme mít dobrý vstup do zápasu, což se nám relativně podařilo. Bohužel nás dostala do kolen naše vlastní přesilovka, ve které jsme vymýšleli nesmysly. Od toho momentu to nebylo dobré, soupeř byl lepší, z naší strany to byl podprůměrný výkon. Ale pomohla nám nedisciplinovanost soupeře, přesilovkami jsme se dostali do zápasu a skóre otočili. V poslední třetině jsme již hráli slušně, mělo to parametry, ale stále jsme takoví... křehcí.“