JUN: TRI - PLZ 7:5

Junioři ztratili v Třinci obrovskou přestřelku v posledních třech minutách

Plzeňští mladíci dnes završili svou pětidílnou cestu po ledech soupeřů nejdelším možným tripem - v Třinci.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

7:5
2:2, 2:3, 3:0

Branky a nahrávky: 10. Pohludka (Haas, Ramik), 12. Haas (Ramik), 22. Cedzo (Šilar, Andrle), 34. Moškoř (Sikora, Jobánek), 55. Haas (Ramik), 58. Moškoř (Pohludka, Haas), 59. Šilar – 6. Jiříček (Dvořák), 13. Dvořák (Borák, Skok), 25. Titlbach (Mazanec, Hodinář), 26. Dvořák (Dáňa, Hodinář), 39. Borák (D. Soukup). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5, 7:5.

Rozhodčí: Mrkva, Kapitanov – Hanzlík, Bartek.

vyloučení
4:4
Využití
2:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
41:33
Diváci
78

HC Oceláři Třinec

Milota (Král) – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš (C), Buják, Hrůzek (A) – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý (A), Haas, Spěváček, Pohludka, Sikora, Cedzo, Ramik, Šilar, Jobánek.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Bočan) – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Hodinář, Jánský – Mazanec (A), Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Dvořák, M. Soukup (A), Kučera, Benák, Titlbach, Kreuzman, Dáňa (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 40 6 34 85,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Matyáš Borák 1 1 2 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 -1 2
Josef Dáňa 0 1 1 0 0
Adam Dvořák 2 1 3 0 0
Jan Hodinář 0 2 2 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 2
Adam Jiříček 1 0 1 -1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 2
Jan Kučera 0 0 0 -2 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 1 1 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 1 0 1 -2 0

komentář

Oba celky se již letos potkaly dvakrát a vždy se radovali domácí - Oceláři 6:4 a Škoda 6:3. A velká přestřelka to byla i dnes. Již v první třetině si diváci přišli na své, viděli čtyři branky. Skóre otevřel Adam Jiříček, který z levé strany využil pouze šestnáct vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu. Domácí odpověděli ve standardní přesilovce, když Oskar Haas oslovil od mantinelu mezi kruhy nekrytého Šimona Pohludka. Asistent po chvilce dokonal v utkání obrat, když do pásma vletěl Ramik a zpoza branky oslovil před ní svého spoluhráče. Do kabin se ovšem odcházelo za nerozhodnutého stavu, protože po minutě a vteřině vymetl levý horní růžek Adam Dvořák - rovněž asistent u první trefy svých barev.

Prostřední perioda začala opět gólově. Adam Cedza si našel své místečko mezi kruhy a Třinec byl opět o krok dál. Jenže ne na dlouho. Vzápětí museli Slezané do čtyř, navíc se za jejich záda prodral Adam Titlbach a znovu bylo srovnáno. Ale opět jen na minutku. To totiž nabral touš na čepel na ose hřiště Adam Dvořák a dokonal další otočku v duelu. Na řadě byli červenobílí a dokázali odpovědět. Na brankovišti Západočechů vznikla valná hromada, kterou dokázal přetavit v gól Jan Moškoř. Pověstného bůra jako první zkompletovali indiáni, když mezi betony Miloty zamířil Matyáš Borák.

Poslední část naopak dlouho branku ne a ne přinést, až se paradoxně v oslabení natlačil před Lokajíčka Oskar Haas a začínalo se opět od nuly, konkrétně pěti. Možná by utkání zasloužená remíza slušela, tu ovšem necelé tři minuty před koncem základní hrací doby odmítl Jan Moškoř, který dokázal i ze vzduchu trefit dorážku vyražené střely Hrůzka od modré. Definitivní podobu udal výsledku střelou do prázdné Tomáš Šilar, modrobílí tak poslední venkovní duel roku 2022 smolně ztratili v samotném závěru. Před svými fanoušky se ovšem ještě představí dvakrát, v neděli osmnáctého prosince a o den později budou soupeři týmy z východu Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Typický zápas s Třincem - hrál se ofenzivní hokej nahoru dolů, bylo tam ale mnoho ztrát i šancí na obou stranách. Skóre se v prvních dvou třetinách přelévalo, vedli jsme, Třinec otočil, my zase otočili a do třetí části jsme šli nakonec s vedením 5:4. Ta třetina už nebyla tak nahoru dolů, od nás dobře odehraná, pohlídali jsme si útoky soupeře a šli do koncovky zápasu s vedením, navíc jsme 5 minut do konce měli přesilovku a skvělou možnost zápas rozhodnout. Stal se ale úplný opak. Bohužel jsme tu situaci vůbec nezvládli a dvakrát doslova darovali puk soupeři v situaci, kdy ho nesmíme ztratit a úplně zbytečně jsme dostali vyrovnávací gól. Bohužel pak jsme v závěru udělali další dvě obrovské individuální chyby, z toho pak ještě pramenil faul a Třinec se štěstím přesilovku využil a dvě a půl minuty před koncem opět otočil skóre. Je to škoda, protože to je po Boleslavi druhý zápas v krátké době, který jsme takto v závěru zbytečně a hloupě ztratili. Nemáme nakonec ani bod, přestože jsme měli získat tři... Platíme daň za nezkušenost, možná i egoismus hráčů, ale sezóna už je za polovinou, měl by tam být v tomto směru posun... Bohužel jsou to ale doslova dětské a naprosto zbytečně individuální chyby. Hráči musejí vnímat, jaké je skóre, kolik času chybí do konce zápasu, jak se zápas vyvíjí a podle toho volit řešení. A to tam bohužel absolutně není, proto jsme dnes ztratili vyhraný zápas, prohráli a nezískali nakonec ani bod...“