JUN: PLZ - TRI

Junioři roztavili třineckou ocel a již jsou čtvrtí!

Mladí indiáni se dnes v dohrávce šestačtyřicátého kola představili před svými fanoušky, soupeřem byl Třinec.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:0
2:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 12. D. Soukup (Borák, Dáňa), 20. Hodinář (Jiříček, Titlbach), 38. Borák (Kučera, Pešek), 60. Pešek (Hodinář, Kubíček).
Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Rubáš, Malý.

vyloučení
3:3
Využití
1:0
střely na branku
41:46
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Houdek, Jiříček, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář, Cícha – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Kučera, Benák, Titlbach, Kreuzman, Dáňa.

HC Oceláři Třinec

Král (Klimek) – Hrůzek, Pospíšil, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Zielinski – Gerych, Šutý, Pánek, Spěváček, Blaha, Kubiesa, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek, Mikula.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 46 0 46 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 1 0
Matyáš Borák 1 1 2 2 0
Adam Buzek 0 0 0 1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 1 1 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 1 1 2 2 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 1 1 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 1 1 2 2
Jan Kučera 0 1 1 3 2
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 1 1 2 2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 0

komentář

Do duelu vstoupili aktivněji domácí, avšak Dominik Soukup mířil až příliš přesně, rozezvučel z mezikruží pravou tyč. Na druhé straně se dostal z osy hřiště k zajímavému zakončení přes obránce Jobánek, Vondraš předvedl bleskurychlý semafor. Poté se již plzeňská desítka prosadila. V přesilovce indiánů neudržel Král ránu Boráka a právě Soukup jej za to rychle potrestal dorážkou. Sedmnáct vteřin před úvodní sirénou navíc ještě modrobílí podnikli rychlý výpad, ve kterém z pravého kruhu na levý oslovil Titlbach zakončujícího Jiříčka, vše pak další dorážkou zakončil Jan Hodinář.

Prostřední periodu načal Jobánek, který mezi kruhy tečoval pobídku od modré, Vondraš se ale činil. Poté Oceláři doslova pohrdli více jak minutovou početní výhodou pět na tři a potrestat je za to mohl Marek Soukup, který se dostal k dorážce z otočky na brankovišti. Stejný hráč později tečoval ránu od modré, Král vyrazil ramenem. Snížení naopak nepřinesla ani přihrávka z pravé strany k levé tyči, kterou z první poslal směr brána Gerych. Jediným střelcem této části se tak nakonec stal Matyáš Borák, který využil u levé tyče špatného vyjetí Krále pro domácí nahození.

Poslední pasáž hry odstartoval svou bombou z pravého kruhu Dominik Soukup, král vykopl betonem. Následně Titlbach z levého rozvlnil síť pouze z boku. Drama mohl přivát v samostatném úniku Hlávka, svižnou střelou ale minul. Naopak až příliš přesně mířil Hodnář, který z mezikruží trefil čtvrtou tyč Plzně v zápase. Definitivní podobu výsledku tak dal necelých patnáct vteřin před závěrečnou sirénou Ondřej Pešek. Škoda tak ziskem dalších cenných tří bodů poskočila již na průběžnou čtvrtou pozici!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Myslím si, že začátek utkání jsme měli velmi slušný, navázali jsme na předchozí zápasy i v organizaci hry, což bylo vidět i na herním projevu. Pak se tam vkradly pasáže, kdy jsme to začínali trošku přehrávat a už to nebylo úplně ono. Ale jsme rádi za tři body, jsou teď důležité na konec základní části.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Do utkání jsme nevstoupili dobře, takhle jsme si to nepředstavovali. Možná jsme potřebovali vybruslit autobus, ale to není výmluva. V přípravě jsme si řekli, že tady nechceme mít zbytečné fauly, protože domácí tým je velmi dobrý v přesilových hrách a celkově produktivní. Přesto to se stalo, udělali jsme dva zbytečné fauly a z jedno jsme dostali gól. Bohužel jsme nakonec tu třetinu prohráli 0:2. V prostřední části jsme se do utkání mohli vrátit, začali jsme být totiž aktivnější, rovněž i my jsme si vybojovali početní výhody, ta dvojnásobná asi rozhodla. Pak jsme dostali nešťastný gól na 0:3, to se prostě stává. Poslední perioda už příliš mnoho šancí na obou stranách nepřinesla, škoda jen čtvrté trefy domácích v samotném závěru. Ale Plzeň vyhrála zaslouženě.“