JUN: PLZ - VIT 3:2pp

Junioři ve velké bitvě skolili Rideru!

Nejstarší mládežnická kategorie vyrazila druhý den po sobě do boje o extraligové body. Po včerejším souboji s Třincem dnes přivítala další celek z opačného koutu republiky - Vítkovice.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

3:2p
1:0, 1:0, 0:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 14. Dáňa (Borák, Kubíček), 22. Matuška (D. Soukup, Houdek), 63. Houdek (Dáňa, Borák) – 43. Přibyl (Chaloupka, Vehovský), 57. Přibyl (Kotásek). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Jaroš, Zeliska – Dědek, Maňák.

vyloučení
5:3
Využití
1:1
Diváci
57

HC Škoda Plzeň

Vondraš (43. Korytar) – Houdek, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Kučera, Hořejší, Matuška, Řehoř, Kreuzman, Dáňa.

HC Vítkovice Ridera

Irgl (Bartošák) – Chaloupka, Puchala, Bystroň, Bialy, Činčala, Smolka – Slusarczyk, Kotásek, Macias, Chlán, Krčmarský, Milata, Kubík, Štiak, Přibyl, Vehovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Korytar 20 11 1 10 90,91 0
Jakub Vondraš 43 15 1 14 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 2 2 1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Josef Dáňa 1 1 2 1 0
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Jan Hodinář 0 0 0 0 2
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 1 1 2 2 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 2
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 1 1 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Jan Matuška 1 0 1 1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Kubíček, který dostal mnoho prostoru na modré, popojel tedy směrem k Irglovi, kterého ovšem nakonec nepřekonal. Poté si našel na brankovišti Buzkův zblokovaný pokus od modré Korčák, z otočky ovšem trefil brankovou konstrukci jen z vnější strany. Za hosty se osmělil Macias, který si v přečíslení tři na jednoho nabruslil až mezi kruhy, nicméně Vondraš hřbetem lapačky vytěsnil černý nesmysl na tyč. Skórem tak pohnul až Josef Dáňa, kterého z pravého kruhu u levé tyče našel po devatenácti vteřinách přesilové hry Borák. Srovnat mohl Vehovský, jenž se protáhl mezi obránci před domácí svatyni, její strážce však kličku do forhendu ustál.

Prostřední dějství odšpuntoval Jan Matuška, který nejprve předal Soukupovi v přečíslení dva na jednoho na levý kruh, aby následně jeho střelu doklepl do sítě. Na druhé straně se prokličkoval až před Vondraše Vehovský, jenže poté přestřelil. O mnohem lépe po chvilce mířil Kotášek, avšak zase až příliš, rozezvučel břevno. Následně oslovil z pravého rohu u levé tyče Kubíčka Borák, Irgl se stihl přemístit. Stejně jako muž s maskou indiánů ve stejné situaci proti Milatovi.

V úvodu poslední periody se při zákroku zranil domácí gólman Vondraš a chtěl pokračovat, nic méně své působení ukončil po přesilovkové trefě Matěje Přibyla, který se od modré trefil přesně k pravé tyči. Hodinář se rychle snažil vrátit pohodlné vedení svým barvám zpět, rána od modré ale skončila na betonu Irgla. Ještě větší šanci měl mezi kruhy Kučera, ovšem přestřelil. A tak přišla nenápadná střela z levého kruhu Matěje Přibyla, která zaplula přesně pod břevno. V posledních vteřinách základní hrací doby ještě mohl rozhodnout Soukup, který se na Irgla řítil sám z levé strany, muž s maskou Ridery ale sklapl betony včas.

Duel tak definitivně rozetnul Matěj Houdek až v prodloužení, když indiáni krásně vykombinovali akci na jeden dotek. Škoda tak právě uzavírá pětidílnou domácí sérii, ve které posbírala dvanáct bodů z patnácti možných!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Začnu od konce - měli jsme jednoznačně dnes duel dotáhnout za tři body. Jen v poslední třetině jsme tam měli pět gólovek, kdy jsme se nesrovnali s koncovkou. Pak nějakými souhrami okolností ze všech směrů jsme zápas dovedli do prodloužení, což je špatně z naší strany. Tam se k nám přiklonilo štěstí v přečíslení. Dva body asi zasloužené, ale být tři.“