JUN: PLZ - VIT

Junioři v parádní bitvě srazili lídra!

Mladí indiáni měli před sebou v dalším extraligovém kole těžký úkol, na svém ledě přivítali lídra soutěže z Vítkovic.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

3:2
1:1, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 14. Benák (Jiříček, Titlbach), 22. Dvořák (D. Soukup, Benák), 59. Dvořák (Houdek, Benák) – 4. Kotásek (Bystroň, Přibyl), 60. Slusarczyk (Kotásek).
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Vyšší tresty: Skok - Tobola, Macias 5+DKU

Rozhodčí: Micka, Zeliska – Kotlík, Malý.

vyloučení
3:2
Využití
2:0
střely na branku
40:35
Diváci
71

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Jiříček, Buzek Eichler, Hodinář, Dolhý, Skok, Houdek – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Dvořák, Kučera, Benák, Titlbach, Dáňa.

HC Vítkovice Ridera

Irgl (Vávra) – Bialy, Kalandra, Smolka, Chaloupka, Fibigr, Bystroň – Glas, Slusarczyk, Kotásek, Macias, Tobola, Pavelec, Milata, Krejsa, Kubík, Štiak, Přibyl, Vehovský, Zozulia.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 1 0
Matyáš Borák 0 0 0 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 2 0 2 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 1 1 -1 0
Adam Jiříček 0 1 1 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 27
Marek Soukup 0 0 0 -1 2
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 0 0

komentář

Jako první v utkání zahrozili hosté, když vzal na sebe přečíslení dva na jednoho z pravé strany Kotásek, Vondraš vykopl betonem. Pak se ale již Ostravané radovali. Ihned po svém icingu po vhazování otočili hru a rychlý výpad z levé strany proměnil v úvodní trefu zápasu právě Alex Kotásek. Poté obdržel křižnou příhru zleva na pravý kruh Bystroň, muž s maskou Škody ránu z první vyrazil. Po chvilce dokázali Západočeši srovnat se svým soupeřem krok ve skóre. Po osmi vteřinách přesilové hry nahodil od modré Jiříček a u pravé tyče zakončil mezi betony Irgla Adam Benák. Vzápětí to rovněž v početní výhodě zkoušeli ranami z první z pravého kruhu Vehovský a Macias, Vondraš se činil.

V úvodu prostřední části dokonali domácí obrat, když po souvislém tlaku rozvlnil síť Adam Dvořák. Na druhé straně se Slusarczyk trhl sám po levé straně, ránu na vzdálenější tyč gólman Plzně vytěsnil vyrážečkou. Podobně to zkoušel také Dáňa v oslabení, ani jeho pokus na teploměr neskončil v síti. Neuspěl ani Krejsa, jenž v početní výhodě obdržel příhru od tyče k tyči, Vondraš vykopl betonem. Těsně před přestávkou ještě Dvořák rozjel nařízené trestné střílení, po kličce do forhendu ale mezírku mezi betony nenašel.

Poslední dvacetiminutovku načal Borák z pravé strany, Irgl vyrazil helmou. Ramenem zase musel řešit pokus Korčáka, jenž se najel mezi kruhy. Utkání pomalu spělo ke svému konci, což hosté nesli nelibě a na ledě značně přitvrdili. Vše vyvrcholilo zákeřností ve středním pásmu, kdy Macias poslal na mantinel Dolhého a putoval do sprch. Ve chvíli, kdy se všichni báli o nezvedajícího se plzeňského hráče, navíc ještě úplně nesmyslně napadl Tobola mladého Skoka. Avšak se zlou se potázal, skončil na ledě bez dresu. Všichni tři aktéři obdrželi pětiminutové tresty, což indiánům pomohlo v poklidu dohrát střetnutí k vítězství. A to i přesto, že ještě všem pláchl na ledě Jakub Slusarczyk a zavěsil po kličce do bekhendu. Úřadující mistři z Plzně tak na aktuálního lídra tabulky vyzráli potřetí v sezóně.

Foto: Ronald Hansel

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře, první třetina se nám podle představ nepovedla. Pak už se to zlepšilo, my se řekli ke hře nějaké věci a myslím si, že dneska to byl týmový výkon, zaslouženě jsme vyhráli a jsme šťastní za tři body.“

Roman Ryšánek (HC Vítkovice Ridera): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, ovšem po obdrženém gólu na 1:1 již náš výkon nebyl tak optimální, jak bychom si představovali. V poslední minutovce, kdy jsme mohli přitlačit a už to vypadalo, že se do toho dostáváme, tak přišel ten zbytečný faul a následné pětiminutové oslabení, které už nás nepustilo zpátky do zápasu.“