JUN: VIT - PLZ 2:7

Junioři lídrovi povyprávěli pohádku o Škodovce a sedmi trpaslících!

Netradičně již v pondělí vyrážejí plzeňští mladíci do extraligových bojů, na svém dvoudenním tripu se nejprve představili ve Vítkovicích.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

2:7
0:2, 1:4, 1:1

Branky a nahrávky: 36. Štiak (Prčík, Chaloupka), 48. Vehovský – 5. Remeš (D. Soukup, Houdek), 12. Borák (Dvořák, Jiříček), 23. Dvořák (Jiříček, M. Soukup), 31. Jiříček (Borák, Dvořák), 36. Dvořák (M. Soukup), 38. Pešek (Borák, M. Soukup), 44. Borák (M. Soukup, Jiříček).
Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7, 2:7.

Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Bartoň, Peluha.

vyloučení
9:9
Využití
0:2
V Oslabení
0:1
střely na branku
40:36
Diváci
186

HC Vítkovice Ridera

Irgl (Bartošák) – Bialy, Fibigr, Puchala, Prčík, Činčala, Chaloupka, Bystroň (A), Smolka – Kubík, Přibyl, Milata, Krejsa (C), S. Glas, Štiak, Kotásek (A), Vehovský, Chlán, Pavelec, Krčmarský.

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – Jiříček, Hodinář, Skok, Buzek, Jánský, Houdek – M. Soukup (A), Benák, Dáňa (C) – Titlbach, Dvořák, Mazanec (A) – Kučera, Borák, Remeš – D. Soukup, Kreuzman, Pešek – Korčák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 60 40 2 38 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 0 0
Matyáš Borák 2 2 4 5 0
Adam Buzek 0 0 0 -1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 2 2 4 4 2
Jan Hodinář 0 0 0 5 0
Matěj Houdek 0 1 1 0 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 2
Adam Jiříček 1 3 4 4 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 0
Jan Kučera 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 2
Ondřej Pešek 1 0 1 0 4
Alexandr Remeš 1 0 1 0 0
Jan Skok 0 0 0 -1 2
Marek Soukup 0 4 4 2 2
Dominik Soukup 0 1 1 0 2
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Oba celky se již letos potkaly dvakrát a vždy se radovali domácí. Více bodů ovšem posbírala Ridera, když z ledu úřadujícího mistra dokázala odvézt bodík. Indiáni se však dnes na ledě lídra příliš dlouho nerozkoukávali, brzy nastřelili tyč a vzápětí poslal touš do sítě Alexandr Remeš. Západočeši byli nadále při chuti, což vyústilo v rychlou kombinaci, kterou po přiťuknutí Dvořáka zakončil zblízka Matyáš Borák. Škoda navíc poté ustála oslabení a sama mohla těsně před přestávkou udeřit, leč v přečíslení se zakončení mezi tři tyče nevešlo.

Úvod prostřední periody ovlivnila celá řada vyloučení, až početní výhodu čtyři na tři využil Adam Dvořák. Poté se podobné výsady dostalo i domácím, avšak Plzeň podnikla rychlý protiútok, před branku si od modré sjel Adam Jiříček a z otočky rozvlnil síť. Pověstného bůra měl na čepeli v samostatném úniku Marek Soukup, avšak svižná střela mezi betony Irgla neprošla. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Vítkovice na konci přesilové hry zamkli svého soupeře před jeho bránou, ten již byl i v pěti, přesto gól naděje hezkou střelou o tyč trefil Matěj Štiak. Jenže pohodlný náskok si Západočeši vzali zpět hned za jednadvacet sekund zásluhou Adama Dvořáka. Těsně před sirénou zkompletoval půltucet Ondřej Pešek, který z první využil pobídku Boráka za kruhu na kruh.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntovali opět hosté. Marek Soukup vyrýsoval přihrávku ke vzdálenější tyči, kam se proti zakončujícímu Matyáši Borákovi nedokázal Irgl včas přesunout. Poslední kosmetickou úpravu výsledku dal Maxim Velovský, jenž pláchl všem na ledě a zakončil po dobře udělané kličce. Indiáni tak sesadili Vítkovice z průběžné první pozice a na výbornou odstartovali tento hrací týden, ve kterém se ještě představí zítra v Třinci a v neděli doma proti Mountfieldu.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme hlavně chtěli zlepšit herní projev týmu, protože poslední dva zápasy byly z naší strany katastrofální. To se, myslím, povedlo. V prvních dvou třetinách jsme konečně předváděli hokej, který po hráčích chceme a trénujeme. Třetí perioda již bohužel nebyla tak dobrá, opět jsme sklouzli k nesmyslům. Kluci s tím musí v hlavách pracovat lépe a posouvat se dopředu. Jsme ale rádi za tři body a zlepšený výkon potřebujeme přenést i do zítřejšího zápasu v Třinci.“