JUN: PCE - PLZ 3:2p

Junioři vezou z Pardubic bod

Podruhé v sezóně se plzeňští junioři utkali s Pardubicemi. První letošní vzájemný duel, který se hrál na západě Čech, dospěl až do prodloužení, kde byla úspěšnější Škodovka.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:2p
0:0, 1:1, 1:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 28. Novotný (Kubíček, Burda), 42. Červenka (Burda), 64. Pavlata (Tvrdík, Gromadzki) – 28. Pešek (Remeš, Soukup), 45. Houdek (Soukup).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Jaroš, Glanc – Bohuněk, Hájková.

vyloučení
4:7
Využití
1:1
střely na branku
35:25
Diváci
60

HC Dynamo Pardubice

Borovička (Matěcha) – Červenka, Helikar, Tvrdík (A), Oliva, Bárta, Rájek, Vachun – Sydorenko, Štetka (C), Burda, Fiala, J. Kubíček, Novotný (A), Pavlata, Kalužík, Tomas, Gromadzki.

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) – P. Kubíček (A), Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský, Houdek – Pešek, Hořejší, Dáňa (C), Řehoř, Korčák, Mazanec (A), Remeš, Kaiser, Matuška, Borák, Kreuzman, Soukup, Sabiniok.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Korytar 65 35 3 32 91,43 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 0 0 0 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 -1 2
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 1 0 1 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 -1 0
Petr Kubíček 0 0 0 0 2
Jan Matuška 0 0 0 -1 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 1 0 1 1 0
Alexandr Remeš 0 1 1 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 2 2 1 12

komentář

Jako první se ke střele dostali domácí Pardubice, avšak rána Vachuna plzeňskému brankáři velké starosti nenadělala. Následovala hra ve čtyřech, ale všechny pokusy si oba brankáři pohlídali. Poté se Pavlata dostal do ideální střelecké pozice, nicméně domácí hráč ještě zbytečně přihrával, čímž vše pokazil. Nedlouho poté měl v přesilové hře zajímavou příležitost Borák, ten už měl před sebou poloodkrytou bránu, na poslední chvíli mu ovšem do rány skončil jeden z bránicích hráčů. V poslední minutě dostal Fiala přihrávku do složité pozice, přesto vyslal bekhend do protipohybu a Korytar tečoval puk ramenem mimo bránu. První třetina tak branku nenabídla.

Zkraje druhé periody už Pardubice kotouč do branky dostaly, jenomže kvůli hře vysokou holí hlavní rozhodčí branku neuznal. Skóre neotevřel ani na druhé straně Alexandr Remeš, který napřáhl mezi kruhy, branku soupeře včas těsně přestřelil. Až následně se poprvé měnilo skóre. Dynamo sice nevyužilo početní výhodu, avšak krátce po jejím skončení si našel prostor ke střele Adam Novotný, proti jehož ráně se Korytar nestihl přemístit. Vedení domácího celku ovšem trvalo pouhých devatenáct vteřin. Z bleskového protiútoku napřáhl mezi kruhy Ondřej Pešek a plzeňský útočník se trefil přesně pod horní tyčku. Pardubice si mohly vzít ztracené vedení ještě ve druhé dvacetiminutovce zpět, Štětka chtěl nejprve přihrával, avšak záhy vzal celou situaci na sebe a svou povedenou ranou orazítkoval jen tyč.

Třetí část odšpuntovali domácí rychlou akcí, Daniel Burda nahodil puk do útočného pásma, kam si najel Kryštof Červenka a díky jeho ráně Pardubice opět vedly. Ovšem i v tomto případě přispěchala Škodovka s rychlou odpovědí. O dvě minuty později domácí špatně vystřídali, Dominik Soukup našel plzeňského obránce Matěje Houdka, který opět srovnat stav. Vzápětí Gromadzki si před bránou vyhlédl Radka Tomase, kterému se nepodařilo umístit puk pod betony brankáře Plzně. Krátce za polovinou třetí třetiny napřáhl Pavlata, domácí útočník nicméně rozvlnil jen boční síť. Na druhé straně se Alexandr Remeš zbavil Tvrdíka, ale Borovička se nehnul a puk mu skončil v lapačce. Vyrovnané utkání tak nakonec dospělo až do prodloužení.

V něm měl nejprve velkou možnost Tadeáš Kalužík, který se prodral kolem mantinelu až před brankáře Škody, mezi betony mu puk ale nepropasíroval. Pardubice přesto z další šance nakonec skórovali a z utkání vydolovali druhý bod. V početní výhodě Tvrdík oslovil mezi kruhy volného Dominika Pavlatu, který propálil hostujícího brankáře. Plzeň si veze na západ Čech jeden bod.


FOTO: Markéta Křížová.