JUN: PCE - PLZ

Junioři završili stoprocentní týden v Pardubicích!

Modrobílí se ve třetím soutěžním utkání tohoto týdne představili na ledě Pardubic, se kterými ve všech třech předchozích vzájemných zápasech rozhodovalo prodloužení.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

1:4
1:1, 0:0, 0:3

Branky a nahrávky: 4. Kloz (Herčík, Novotný) – 8. Borák (Hodinář, Titlbach), 48. Titlbach (Hodinář, Korčák), 56. Dvořák (Benák, M. Soukup), 59. Korčák (Titlbach, Benák).
Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Rozhodčí: Jechoutek, Glanc - Horažďovský, Štěpánek.

vyloučení
7:3
Využití
0:2
střely na branku
39:31
Diváci
80

HC Dynamo Pardubice

Matěcha (Borovička) – Helikar, Hebek, Koudelka, Rájek, Červenka, Tvrdík, Vachun – Gromadzki, Kalužík, Novotný (C), Burda, Kloz(A), Fiala, Tomas, Paleček, Herčík, Kubíček.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Skok, Hodinář, Prošek, Eichler, Cícha, Jiříček, Houdek, Kučera, Soukup M. (A), Dvořák, Korčák, Soukup D., Dáňa (C), Mazanec, Benák, Titlbach, Kaiser, Kreuzman, Borák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 39 1 38 97,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 2 2 2 0
Matyáš Borák 1 0 1 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 1 0 1 0 4
Josef Eichler 0 0 0 0 2
Jan Hodinář 0 2 2 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 1 1 2 2 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 1 1 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 1 2 3 2 0

komentář

Duel odstartovaly lépe Pardubice. Do palebné pozice si nabruslil Herčík a jeho zakončení doklepl do sítě Matěj Kloz. Škoda odpověděla poměrně brzy. V početní výhodě oslovil z kruhu na kruh Hodinář Matyáše Boráka a začínalo se opět od nuly. Další střelecký zápis měl na čepeli Kalužík, jenž se protáhl až před Vondraše, ten touš srazil na zadní mantinel. Oba celky si ještě do úvodní sirény vyměnily po početní výhodě, ke strhnutí vedení na svou stranu to ale nevedlo.

Zkraje prostředního dějství se dostal za domácí obranu Kučera, leč našel jen lapačku Matěchy. Na druhé straně zase v přečíslení předal Herčík Klozovi, ten ale minul zařízení. Následně zakombinovali Soukup s Jiříčkem a Východočechy ochránila branková konstrukce. Když pak z mezikruží vysoce přestřelil Kalužík, měla o výsledku rozhodnout závěrečná část.

A také, že ano. Kučera rychle obrátil hru, v protiútoku předal Adamu Titlbachovi, jenž našel mezírku mezi betony Matěchy. Do trháku poslal své barvy Adam Dvořák, který z první propálil vše, co mu stálo v cestě, z levého kruhu. Definitivní pojistku na plzeňské vítězství přidal v závěru ještě při power play soupeře Matěj Korčák. Škoda tak tento týden naplno bodovala ve všech třech duelech a posunula se již na pátou příčku!

Příští týden se navíc modrobílí představí dvakrát doma, ve čtvrtek a pátek budou hostit Olomouc a Zlín. Přijďte mladé naděje podpořit!

Ohlasy trenérů

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): „První třetina fantastická od obou týmů, byla tam agrese, bylo tam tempo, byl tam docela dobrý hokej, nebyly jen góly. Myslím si, že až do druhé branky jsme hráli velice dobře. V určitých částech jsme měli šance, nedali jsme a od druhého gólu už samozřejmě mužstva jako je Plzeň umějí relativně odehrát, měli jsme ještě nějaké vyloučení. Škoda. Myslím si, že jsme měli na to vyhrát, jedna hrubá chyba na druhý gól, což se stane, to by bylo divný, kdyby se nestalo. Pak už se to nějak rozsypalo. Příští víkend dáme šest bodů.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl hrozně těžký zápas, byl hodně o soubojích. K vidění byla tvrdá hra, která moc nevyhovovala. Dobře jsme se z ní dostali a dokázali jsme zápas zvládnout do vítězného konce, což nás těší, protože jsme z celého víkendu přivezli důležitých šest bodů do tabulky."