DOR: PLZ - LIT 2:1

Dorost zvládl drama s Litvínovem a jde do čela tabulky!

Naposledy před další reprezentační přestávkou šli do akci plzeňští dorostenci. Na západ Čech přijel Litvínov, který před pár dny převzal Vladimír Růžička. První vzájemný souboj vyzněl těsně lépe pro Vervu, avšak odveta už byla zcela jiná písnička.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

2:1
0:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 23. Benák (Holubec), 57. Fábera (Titlbach, Hofrajtr) – 53. Raichl (Tůma, Peroutka).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1.

Rozhodčí: Vokoun - Kaiser, Tuháček.

vyloučení
1:3
Využití
0:0
střely na branku
17:25
Diváci
79

HC Škoda Plzeň

Pavlis (Mařík) – Kocek, Skala (A), Holubec, Prošek, Mašek, Tolar – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Slačík, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Benák, Pavlák, Titlbach.

HC Verva Litvínov

Trejbal (Balík) – Kladivo, Prokeš (A), Winkelhöfer, Soušek, Liška, Havlík – Tomaník, Raichl, Bednařík, Tůma (A), Peroutka, Dostál, Peroutka (C), Čermák, Koky, Horský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pavlis 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Dominik Fábera 1 0 1 2 0
Aleš Hofrajtr 0 1 1 1 0
Tomáš Holubec 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 0
David Slačík 0 0 0 1 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání vstoupila aktivnější domácí Škoda, hned po půl minutě hry se snažil dorážet u pravé tyče Antonín Klatovsku, leč puk skrz beton Trejbala do sítě neprocpal. Záhy hostující brankář za svou brankou špatně rozehrál, avšak ani tentokrát z toho indiáni branku nevytěžili. Poté Matyáš Beran hledal před brankou volného Titlbacha, tomu ovšem chyběl jeden delší krok, aby kotouč zasáhl. Plzeň byla stále hodně aktivní, Litvínov zahrozil ranou Raichla z levého kruhu, ta ovšem Pavlisovi velké potíže nenadělala. Až poté se domácí brankář zapotil, z ničeho nic se dostal do velké šance hostující Jindřich Koky, který se zjevil zcela sám před Pavlisem, domácí brankář ale vytasil ze své sbírky fantastický zákrok. A když na druhé straně o tři minuty později, i když pod tlakem hostujících obránců, netrefil poloprázdnou bránu Adam Titlbach, skončila úvodní třetina bez branek.

Na začátku druhého dějství se do slibné šance dostal Václav Raichl, ten měl chvílí čas si kotouč na pravém kruhu připravit, leč i tak ho domácí brankář dobrým zákrokem vychytal. Z protiútoku napřáhl na modré čáře Vojtěch Tolar, proti jeho ráně ale vytasil Trejbal svou lapačku. Až poté se poprvé měnilo skóre a k velké radosti to byla domácí Škodovka. Hosté špatně rozehráli ve své třetině, puku se zmocnil Tomáš Holubec, jehož ránu Trejbal vyrazil pouze k volnému Adamu Benákovi, který se poté z voleje trefil přesně pod horní tyčku. O vyrovnání se pokoušel v přesilové hře Lukáš Tůma, maskovaný muž Škody ale nadvakrát puk přece jen zkrotil. Naopak krátce za polovinou utkání mohl skóre zdvojnásobil Tomáš Pittr, z mezikruží nicméně těsně přestřelil. Nedlouho poté se objevil u levé tyče Pavlise nehlídaný Denis Horský, proti kterému ale plzeňský brankář záhy vytáhnul bravurní zákrok. Poslední možnost měl Adam Titlbach, kterého oslovil Benák, brankáře Severočechů ovšem neprostřelil.

Litvínov se hned na startu třetího dějství dostal do útočného pásma, rána Peroutky ale skončila jen na zadním mantinelu. Adam Titlbach vzápětí z nouze nebezpečně nahodil puk na brankáře, ten následně vyplaval na brankovišti, avšak Trejbal tygřím skokem ho rychle schoval pod svou lapačku. O minutu později to před brankou Litvínova smrdělo ještě více. Aleš Hofrajtr skvěle dostal puk na brankoviště, tam měl následně velkou možnost Matyáš Beran, stačilo jen přehodit beton ležícího brankáře, to se domácímu útočníkovi ovšem nepodařilo.Neuspěl ani Matyáš Beran, který nebezpečně střílel z levého kruhu. A tak Severočeši trestali. Na modré čáře napřáhl až ke stropu haly Lukáš Tůma a jeho ránu těsně před Pavlisem tečoval mimo dosah Václav Raichl. Stejný hráč mohl být záhy litvínovský hrdinou, útočník Vervy jel sám na Pavlise, toho ovšem nepřekonal. A tak platilo nedáš - dostaneš. Do stejné situace se dostal i na druhé straně Adam Titlbach, toho ale také skvěle vychytal Trejbal, nicméně puk následně vyplaval u zcela volného Dominika Fábery, který měl před sebou již prázdnou bránu. V závěru to hosté zkusili v šesti, vyrovnání se však nedočkali. Plzeň po výhře 2:1 nad Litvínovem míři na první místo tabulky.



FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „I přestože jsme dnes vyhráli, tak jsem s výkonem mužstva velmi nespokojen. Když člověk podává dobré výkony, tak se většinou vyhrává, ale dneska jsem velmi rozladěný z výkonu všech hráčů, kromě gólmana. To nemělo s hokejem nic společného.“

Vladimír Růžička (HC Litvínov): „Já jsem u těchto mladých kluků krátce, ale myslím, že to dnes bylo bojovné utkání plné nasazení. Kluci se hokej stále učí, na každé straně byly šance a musím říct, že skvělý výkon podali oba brankáři. Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, ale z výkonu hráčů jsme spokojení.“