DOR SF1: PLZ - MBL

Skvělý obrat na úvod! Dorost se ujal v semifinále vedení!

Čtvrtfinálová série jsou minulostí, dnes se rozběhl boj o to, kdo postoupí do finále. Úřadující mistři z Plzně na svém ledě přivítali Mladou Boleslav, se kterou měli čerstvou zkušenost i plzeňští junioři.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2
1:2. 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 20. Skok (Pittr, Matějka), 46. Slačík (Titlbach, Benák), 52. Titlbach (Benák, Jiříček) – 9. Hurt (Steklý), 10. Šindelář (Lev, Průšek).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2.

Rozhodčí: Zubzanda, Hlinka – Kokrment, Baxa.

vyloučení
3:7
Využití
3:0
střely na branku
24:33
Diváci
113

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Jiříček, Prošek, Kocek, Tolar, Černý, Skok – Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Pittr (C), Matějka, Fábera, Klatovský, Úbl.

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kubíček (A), Průšek, Hlinský (A), Macháček, Kovář, Křivánek – Vojáček, Šindelář (C), Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Kurka, Lev, Kristek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 2 2 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 1 1 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 1 1 -1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Jan Skok 1 0 1 -1 4
David Slačík 1 0 1 0 0
Adam Titlbach 1 1 2 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Škodovka na svého soupeře doslova vlétla, již v první minutě měl velkou příležitost Adam Titlbach, který byl sám před brankářem, puk do sítě nicméně nedostal. Lépe si nevedl ani jmenovec Jiříček, který byl sám na vrcholu pravého kruhu. Hosté se poprvé dostali před Maříka až v sedmé minutě a hned z toho byla velká šance. Za záda domácích obránců se dostal Vojáček, ten následně mířil mezi betony, tam nicméně mezera nebyla. Jen o minutu později nahazoval puk od modré čáry Macháček a plzeňského brankáře tentokrát zachránila branková konstrukce. V další šanci už takové štěstí avšak neměl. Jan Hurt si zpracoval odražený puk mezi kruhy a jeho rychlý švih zapadl přesně k tyči. Uběhlo jen 28 vteřin a hosté svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Tentokrát z podobné pozice pálil David Šindelář a kotouč tentokrát Maříka se štěstím přeletěl. Záhy měl na hokejce kontaktní branku Adam Benák, poloprázdnou bránu zády k bráně ale netrefil. Škoda si posléze zahrála dvě početní výhody a tu druhou dokázala přece jen zužitkovat. Na modré čáře napřáhl až ke stropu haly Jan Skok a jeho pumelice zapadla přesně k tyči. Plzeňský obránce se tak trefil do sítě svého bývalého klubu. Po dvaceti minutách nicméně vedla Boleslav 2:1.

Jiří Matějka měl na hokejce zkraje druhé části vyrovnání, domácí forvard byl zcela sám mezi kruhy, branku soupeře ale poté přestřelil. Na druhé straně pro změnu pálil Jan Hurt, svou druhou branku v zápase ovšem nevstřelil. Hra se přelévala ze strany na stranu, Adam Benák se zase šikovně prodral od zadního mantinelu až před gólmana, ten puk schoval pod svou lapačku. Nedlouho poté zůstal v přesilové hře nepokrytý u pravé tyčky Matyáš Úbl, domácí útočník ale puk skrz betony do sítě nedostal. Následně už vyrovnání vyselo doslova na vlásku, po krásné kombinace celé plzeňské pětky. Benák ale dostal puk ve finální fázi na dlouhou hokejku a zakončení skončilo těsně vedle brány. Po dvou třetinách tak nadále vedli hosté na západě Čech o jednu přesnou trefu.

Třetí dějství odšpuntoval svou rychlou střelou Jakub Lev, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Po ubráněném oslabení vyrazil Antonín Klatovský na útočný výlet, jeho rychlou střelu z vrcholu kruhu nicméně pokryl Vystrčil. Vzápětí si další početní výhodu zahrála i Škoda a tu nakonec využila. Titlbach křižným pasem našel u pravé tyče volného Davida Slačíka, který jen nastavil hokejku a puk usměrnil do brány. Hosté pykali za svou nedisciplinovanost a indiáni nakonec dovršili velký obrat. V další přesilové hře si najel mezi kruhy Adam Titlbach, který se trefil naprosto přesně k pravé tyči. O vyrovnání se posléze snažil Vojáček, leč jeho ránu z levého kruhu pokryl s ledovým klidem Matyáš Mařík. V závěru to Bruslaři i v šesti hráčích, vytouženého vyrovnání se však nedočkali. První bod po skvělém obratu tak bere domácí Škodovka, Boleslav porazila 3:2.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, hokejově jsme Bolesav přehrávali, nicméně dle mého jsme získali dojem, že budeme hrát jen hokej a žádná hrubá práce není potřeba. A najednou jsme z našeho hokeje dostali dvě branky a čtyřicet minut hry jsme prohrávali, přestože jsme měli šance. Naše koncovka byla nekvalitní, nemělo to parametry, i když to byly vyložené šance. Byli jsme ale trpělivý a nakonec se nám povedlo utkání otočit.“

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav): „My jsme v šatně kluky pochválili, odehráli jsme dobré utkání. Zápas rozhodly přesilové hry soupeře, ve kterých jsme inkasovali všechny tři góly. Nic se neděje, Plzeň nyní vede v sérii pouze 1:0 a my se zítra určitě pokusíme vyhrát, abychom přijeli domů za stavu 1:1. Přestože jsme dali dva góly, tak jsme spíše byli zalezlí, pak se hra nicméně vyrovnala.“