DOR SF4: MBL - PLZ

FINÁLE! Dorost bude hrát po roce znovu o zlato!

Plzeň včera dotáhla do vítězného konce tuhou třetí bitvu, dnes tak v případě výhry již mohla Škodovka slavit postup do finále. Napínavé utkání dospělo až do prodloužení, které rozhodl Jan Skok, Škoda tak nadále může žít sen o obhajobě mistrovského titulu.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

5:6p
2:3, 1:1, 2:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 10. Lisler (Král, Lev), 12. Steklý (Hurt), 23. Steklý (Lev, Hlinský), 41. Lisler, 50. Steklý (Hurt) – 1. Makovec (Jiříček, Benák), 8. Titlbach (Jiříček), 18. Benák (Titlbach, Jiříček), 25. Titlbach (Benák, Makovec), 59. Makovec (Jiříček, Benák), 62. Skok (Titlbach).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:6.

Rozhodčí: Šmika, Červenka – Beneš, Žídek.

vyloučení
4:5
Využití
1:2
střely na branku
49:48
Diváci
237

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek – Beran V., Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev, Teplý.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Jiříček, Mašek, Prošek, Černý, Kocek, Tolar – Benák, Makovec (A), Beran M., Pittr (C), Klatovský, Matějka, Hofrajtr, Titlbach, Slačík, Úbl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 61 49 5 44 89,80 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 3 4 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 4 4 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -2 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 2 1 3 2 2
Jiří Matějka 0 0 0 -2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Hynek Prošek 0 0 0 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Jan Skok 1 0 1 -1 0
David Slačík 0 0 0 -1 2
Adam Titlbach 2 2 4 2 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 2
Matyáš Úbl 0 0 0 1 0

komentář

Plzeň do čtvrtého zápasu vstoupila skvěle, již po 35 vteřinách nahodil puk Adam Jiříček a kotouč se přívětivě odrazil na hokejku Petra Makovce, který bleskově dorazil puk do sítě Vystrčila. A to z plzeňské strany nebylo vše. Následně si totiž po ubráněném oslabení zahráli indiáni početní výhodu, z pravého kruhu zkusil své štěstí Adam Titlbach a po jeho ráně vedla Škodovka již o dvě branky. Bruslaři se nicméně nechtěli zahanbit a za další dvě minuty snížili na rozdíl jediné trefy. Mařík vyrazil střelu Krále pouze před sebe a k černého nesmyslu byl jako první Oskar Lisler, který potvrdil dobrou formu z posledních zápasů. Brankové hody pokračovaly i poté, ve dvanácté minutě již bylo opět srovnáno. Jan Hurt zavezl kotouč do útočného pásma a další odražený puk tentokrát do plzeňské svatyně dorazil Vojtěch Steklý. Po dvaceti minutách ale nakonec stejně odcházeli spokojenější hosté, jelikož další početní výhodu zužitkoval Adam Benák, který se trefil přesně k tyči od modré čáry.

Fantastické utkání pokračovalo i po přestávce, protože již po třech minutách Boleslav znovu srovnala s Plzní krok. Rovněž přesilovou hru využil Vojtěch Steklý, který byl jako první u dorážky na hranici brankoviště. Avšak nerozhodný stav přesto stejně dlouho nevydržel. Jelikož po rychlém brejku přihrával zpoza branky Benák a od pravého kruhu se přesně prosadil jeho jmenovec Adam Titlbach. Stejný hráč měl ve slotu následně opět připravený puk na střelu, ale ještě přihrával, což všechny zmátlo. Adam Benák pálil prakticky do odkryté klece, ale Vystrčil se dokázal bleskově přesunout. Na druhé straně ujel plzeňským obráncům Kristek, domácí forvard zkusil forhendovou kličku, tu Mařík ale přečetl. A když neuspěl se svou střelou ani Patrik Král, vedla Škoda po dvou třetinách 4:3.

Poslední periodu odšpuntoval Oskar Lisler, který si hned v první minutě najel mezi kruhy a rychlou ranou zadělal na další drama. Západočeši se pokusili opět rychle odskočit, Antonín Klatovský nicméně neměl potřebné štěstí. Následně si obě mužstva vyzkoušela po dvou přesilových hrách, tentokrát ale na obou stranách kralovali brankáři. V polovině třetí třetiny se povedl domácím obrat a Bruslaři šli poprvé v utkání do vedení. Ve vlastním oslabení získal kotouč Vojtěch Steklý a povedenou kličkou následně dovršil svůj hattrick. Rychle srovnat se pokoušel Jiří Matějka, jenž pálil od modré čáry, Vystrčil byl nicméně pozorný. Posléze šikovně tečoval kotouč Petr Makovec, puk si po jeho zásahu našel cestu do branky, avšak kvůli teč byla nad úrovní horní tyčky, gól tak neplatil. V samotném závěru to Plzeň zkusila při hře bez brankáře a devadesát vteřin před koncem zápasu Škoda přece jen srovnala krok. Ostrou ránu Adama Jiříčka Vystrčil pouze vyazil a pohotový Petr Makovec poslal utkání do prodloužení.

To nakonec trvalo jen 74 vteřin. Při rychlém přečíslení předal puk Titlbach do druhé vlny Janu Skokovi, který se neukvapil, položil si Vystrčila a bekhendem uklidil puk do sítě, čímž poslal Škodovku po roce znovu do finále! V něm se Plzeň utká s Třincem, série na čtyři vítězná utkání začíná ve čtvrtek na ledě Ocelářů.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Dnešní utkání mělo z obou stran obrovské parametry. Celá série byla velmi vyrovnaná. Skoro celý zápas jsme prohrávali, dokázali jsme se do toho ale dostat zpátky a dokonce i do gólového vedení. Je škoda, že jsme nesehráli lépe tu powerplay, ale i tak musím všechny kluky pochválit. Narozdíl od soupeře jsme hráli na všechny hráče. Chtěli jsme být nepříjemní, což na začátku úplně nevyšlo, ale kluci se udrželi a dokázali jsme se i přitáhnout. Musím ještě říct, že takovéto zápasy jsou pro všechny hráče a jejich rozvoj ideální. Série byla vyrovnaná, ale mohla se ještě protáhnout a mohli jsme si dát i pátý zápas. Chci pogratulovat soupeři, byl výborný a postupuje do finále. My se připravíme na zápasy o třetí místo.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme super vstup do zápasu, ale Boleslav ukázala srdce. Přestože Boleslav snad čtyřikrát prohrávala, přesto se dostala do vedení. My jsme dali gól v powerplay a vlastně poprvé v playoff jsme vyhráli prodloužení. Celkově byla série z mého pohledu skvělá a vyrovnaná, samozřejmě ji rozhodly maličkosti a někdy i štěstí. Měli jsme možná lepší individuality, soupeř byl ale organizovaný a týmový. Kompliment pro Boleslav.“