DOR SF3: MBL - PLZ

Dorost se podruhé v semifinále ujímá vedení! Zítra může pečetit postup do finále!

Semifinále se za stavu 1:1 přesunulo na led Mladé Boleslavi. Ve třetím duelu se hrálo o to, který tým bude v rukou třímat finálový mečbol. A do utkání lépe vstoupila plzeňská Škodovka, která poprvé v sérii vstřelila první branku.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:3
0:1, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 42. Lisler (Průšek, Beran V.) – 8. Prošek (Benák, Titlbach), 33. Pittr (Matějka, Beran M.), 60. Benák.
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:3.

Rozhodčí: Bernat, Valda – Toman, Janíček

vyloučení
2:3
Využití
0:1
střely na branku
49:28
Diváci
129

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek, Macháček – Beran V., Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Holubec, Mašek, Prošek, Černý, Kocek, Tolar – Benák, Makovec (A), Beran M., Pittr (C), Klatovský, Matějka, Hofrajtr, Titlbach, Slačík, Úbl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 49 1 48 97,96 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 1 2 1 0
Matyáš Beran 0 1 1 0 0
Martin Černý 0 0 0 1 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 2
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 1 1 1 0
Tomáš Pittr 1 0 1 0 0
Hynek Prošek 1 0 1 2 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 2
David Slačík 0 0 0 -1 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Jako první ohrozil branku soupeře domácí útočník Král, Mařík ale v pohodě zachytil puk. Na druhé straně se pokoušel změnit skóre Petr Kocek, kterého ke střele vybídl Tomáš Pittr, Vystrčil včas zasáhl svým betonem. Poté si Škodovka zahrála první početní výhodu a tu dokázala nakonec využít. Adam Benák našel přes šíři pásma Hynka Proška, který z voleje uklidil puk do brány. Plzeň poprvé v sérii dokázala vstřelit první branku. Přesilovou hru si posléze zahrála i Boleslav, puk se snažil do brány uklidit Vojáček, maskovaný muž indiánů byl ovšem připraven. Už při rovnovážném stavu napřáhl na modré čáře Tomáš Holubec, brankář Středočechů si ale našel puk ve své lapačce. A když neuspěl se svým pokusem ani Jan Hurt, vedla Škoda po první třetině v Mladé Boleslavi 1:0.

Na startu druhého dějství hledal Lev u druhé tyčky produktivního Oskara Lislera, ten však nezakončil dle svých představ. Z rychlého brejku pálil pro změnu Martin Černý, ani po této střele se skóre neměnilo. Nedlouho poté si udělal prostor ke své příležitosti Petr Makovec, Vystrčil svůj tým podržel. Další šanci měl Adam Titlbach, jenž pálil v početní výhodě, brankář Bruslařů měl s jeho pokusem problémy, avšak nadvakrát přesto zasáhl. Za polovinou utkání dokázali indiáni svůj náskok přece jen zdvojnásobit. Tomáš Pittr si nabruslil do útočného pásma a s pomoci pravé tyče dostal puk do sítě. Matyáš Mařík na druhé straně zastavil ránu Vojáčka. I ve druhé třetině nakonec pouze jedna branka, jelikož další nebezpečný pokus Titlbacha skončil v rukavici Vystrčila.

Poslední dvacetiminutovku načali domácí ve velkém tlaku a již ve druhé minutě přišla kontaktní branka. Od modré čáry vypálil obránce Průšek a do jeho rány sáhl Oskar Lisler, který tečoval puk mimo dosah Matyáše Maříka. Domácí se poté hnali za vyrovnáním, stejný hráč měl další příležitost, tentokrát si však na brankáře Škody nepřišel. Vzápětí se podél mantinelu do šance dral Jan Hurt, domácí forvard zkusil bekhendové zakončení, to Mařík nicméně přečetl. Následné nahození Hlinského tečoval Kristek a před brankou doráželi Lisler s Králem, gólman Západočechů situaci znovu ustál. V závěru hrál čas proti domácím, ti to tak zkusili při hře bez brankáře,power-play ovšem úspěšná nebyla. Ba naopak, opuštěnou branku trefil Adam Benák, který tak pečetil plzeňskou výhru. Škoda Plzeň porazila ve třetím semifinále Mladou Boleslav 3:1 a již zítra může slavit postup do finále, utkání startuje ve 13:00.


Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav): „Kluci nehráli špatně, řekl bych, že jsme od druhé třetiny byli lepším mančaftem. Přestříleli jsme je, bohužel nám hapruje to zakončení. Měli jsme tam dvakrát akci dva na jednoho a nevyužili ji. Rozhodl ten druhý gól, kdy jsme tam přibrzdili a nechali hostujícího hráče hrát. Potom musím kluky pochválit za třetí třetinu, myslím si, že to byl od nás dobrý výkon a nemáme se proč stydět, je ale škoda, že jsme to nedotáhli alespoň do prodloužení. Vyspíme se a hned zítra se pokusíme sérii srovnat a v pondělí vyrazit do Plzně na rozhodující zápas.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Výsledek vypadá lépe než to vypadalo na samotném ledě. Chvílemi jsme byli až pod drtivým tlakem, ale tomu tlaku si přispíváme sami nekvalitou. Soupeři odevzdáváme strašně moc puků, které nemusíme. Myslím si, že sem tam se takhle nějaký zápas dá vyhrát, ale dlouhodobě je to neudržitelné.“