DOR: MBL - PLZ 7:0

Dorost se proti Bruslařům v oslabené sestavě neprosadil

Po včerejší těsné prohře šli opět do akce plzeňští dorostenci. Nyní se svěřenci Jiřího Hanzlíka utkali s Mladou Boleslaví, která úvodní tři kola nadstavby vyhrála.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

7:0
3:0, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: . Kurka (Hurt, Trefil), 10. Šindelář (Křivánek), 20. Vojáček (Steklý), 32. Šindelář (Kristek, Kovář D.), 36. Vojáček (Steklý, Kurka), 56. Šilhavý (Kristek), 57. Steklý (Šilhavý).
Průběh utkání: 0:0, 7:0.

Rozhodčí: Kraval – Serbus, Kubas.

vyloučení
4:7
Využití
2:0
střely na branku
45:23
Diváci
150

BK Mladá Boleslav

Císař (Kovář F.) – Fišer, Šilhavý, Křivánek (A), Hora, Průšek, Kovář D. – Steklý, Beran, Kurka, Vojáček, Lev, Hurt, Vasiak, Trefil, Kristek (A), Šindelář (C).

HC Škoda Plzeň

Mařík (41. Pavlis) – Kocek, Skala (A), Holubec (A), Černý, Mašek, Tolar – Klatovský, Fehér, Tománek, Úbl, Hofrajtr, Matějka, Bělík, Makovec (C), Fábera, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 40 31 5 26 83,87 0
Lukáš Pavlis 20 14 2 12 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -2 2
Martin Černý 0 0 0 -2 0
Dominik Fábera 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -2 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 2
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 -3 2
Petr Makovec 0 0 0 -2 2
Matouš Mašek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 2
David Slačík 0 0 0 -2 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 -3 0
Matěj Tománek 0 0 0 -2 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -2 0

komentář

Na startu utkání pálil Matyáš Úbl krátce po vhazování, domácího brankáře ale nepřekonal. To Bruslaři si při první vážnější šanci vedli o poznání lépe. Adam Kurka nejprve plzeňského brankáře neprostřelil, avšak vzápětí se opět dostal ke kotouči, objel s ním branku a na druhý pokus už na Maříka vyzrál. Následně mohla Škoda vyrovnat z početní výhody, jenomže ránu Kocka Císař viděl a zachytil. Poté těsně před gólmanem dorážel nadvakrát Šimon Bělík, vyrovnat se mu ovšem nepovedlo. To Boleslav svou první přesilovou hru využila. Křivánek našel na levém kruhu Davida Šindeláře, který se prosadil přesnou ranou pod horní tyčku. Nedlouho na to hráli domácí další přesilovku, tentokrát se Mařík překonat nenechal. Když už to vypadalo, že se do šaten odejde za dvoubrankového domácího vedení, Bruslaři udeřili potřetí. Mařík neudržel ránu Steklého, volný puk si našel Matěj Vojáček a dvě vteřiny před koncem zvýšil již na rozdíl tří branek.

Druhou periodu odšpuntoval tvrdou ranou hostující Tomáš Skala, jenž napřáhl na modré čáře, Císař byl ale opět bezchybný. Vzápětí měl před sebou již poloprázdnou bránu Aleš Hofrajtr, ale prostor mezi třemi tyčemi těsně minul. O dvě minuty později jeli Plzeňané ve dvou proti jedinému obránci, avšak ani z této situace se hosté neradovali. Ze stejné pozice pálil i domácí Kristek, Mařík jeho pokus vykopl svým betonem. Krátce za polovinou utkání se Boleslav ale přece jen radovala počtvrté. Tečovaný pokus Kováře Mařík vyrazil jen na hokejku Davida Šindeláře, který následně vstřelil svou druhou branku v zápase. Škoda mohla utkání zdramatizoval zásluhou Jiřího Matějky, který jel zcela sám na gólmana, avšak neuspěl. Na druhé straně Bruslaři nadále pálili ostrými. Steklý našel před svatyní hostů volného Matěje Vojáčka, který propasíroval puk do branky skrz betony gólmana Plzně. Vzápětí se Matějka během krátké doby dostal podruhé do úniku, ale ani jeho druhý pokus v brance neskončil.

Do poslední dvacetiminutovky nahradil Matyáše Maříka Lukáš Pavlis a ten musel hned do práce. V početní výhodě napřáhl David Kovář, plzeňský náhradník proti jeho ráně zasáhl svou lapačkou. Nedlouho poté domácí zahrozili dokonce i ve vlastním oslabení, Pavlis si ale poradil jak proti ráně Stekého, tak proti střele Hurta. Boleslav byla v zápase lepší, v další příležitosti útočil na hattrick Matěj Vojáček, jeho pokus ale zastavila branková konstrukce. Pavlis si následně poradil i proti teči Lva. Avšak ani on nakonec neudržel čisté konto. Plzeňský gólman při další střele neudržel ve své výstroji ránu Kristka, k odraženému kotouči se dostal Rostislav Šilhavý, který ho pohotově dorazil do sítě. Uběhlo 49 vteřin a v plzeňské brance se puk ocitl znovu. Tentokrát střelec předchozí situace sám střílel, Pavlis opět puk jen vyrazil a ve správný čas na správném místě byl připraven Vojtěch Steklý. V poslední šanci se ocitl opět Matěj Vojáček, tentokrát plzeňský strážce brankoviště zasáhl reflexním betonem. Po Liberci prohrála oslabená Škoda i na ledě Mladé Boleslavi, nyní vysoko 0:7.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): „Pro nás to bylo dobré utkání. Včera jsme měli trochu problém v první třetině, dnes jsme začali hned od první minuty. Jsme rádi, že kluci předvedli takový výkon, dali hodně gólů a jsme moc rádi za tři body.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Jak jsem řekl v kabině hráčům. Za mě jsme viděli, jak by měl vypadat dorostenecký tým, mluvím samozřejmě o Boleslavi. Soupeř byl ohledně organizace hry i individuálních výkonů a dovedností lepší. Dostali jsme obrovskou lekci ohledně toho, jak by měl vypadat dorostenec. Byl tam prostě ohromný rozdíl mezi našimi hráči a hráči soupeře.“