DOR: PLZ - LIT

Dorost v napínavém utkání porazil Litvínov, rozhodovaly nájezdy

Po úterní výhře na Kladně se tentokrát plzeňští dorostenci představili na svém ledě. Soupeřem jim byl Litvínov, kterému měli po prvním vzájemném měření sil v této sezóně rozhodně co vracet.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

3:2sn
2:0, 0:0, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 15. Šulan (Úbl, Slačík), 17. Tománek (Šulan, Fodor), rozh. náj. Bělík – 54. Raichl (Bednařík, Winkelhöfer), 60. M. Peroutka (Winkelhöfer, Raichl).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Turhobr – Charvát, Hošťálek.

vyloučení
7:4
Využití
0:1
střely na branku
24:41
Diváci
45

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – M. Černý (A), Kocek (C), Šulan, Reisnecker, M. Mašek, Hanzlík – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Fehér, Bělík, Slováček – Křepel, Pitter.

HC Verva Litvínov

Trejbal (Udržal) – Honzík, Břenda, Žák, Uhlík, Winkelhöfer (C), Babka, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka (A), Raichl – Koky (A), Trefný, D. Sedláček – Kurnat, Bednařík, Petružálek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 65 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jan Fodor 0 1 1 1 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Jiří Maxa 0 0 0 0 2
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 2 0
David Slačík 0 1 1 0 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 0
Marek Šulan 1 1 2 2 4
Matěj Tománek 1 0 1 1 0
Matyáš Úbl 0 1 1 0 4

komentář

Lépe do zápasu vstoupili hosté, hned ve druhé minutě měl slušně nabito Václav Raichl, avšak Poustku nepřekonal. Naopak Škodovka zahrozila následně ve vlastním oslabení, Tománek už byl sám před brankářem, jenomže forhendovou kličku nedotáhl. V sedmé minutě jeli hosté ve třech na jednoho, na levém kruhu se zjevil sám znovu Raichl, trestuhodně ovšem přestřelil. Winkelhöfer pro změnu trefil jen tyč. Verva zahodila nespočet šancí, skóre tak nakonec otevřeli indiáni. Matyáš Úbl se zmocnil kotouče ve středním pásmu, následně si s ním najel mezi kruhy, odkud vykouzlil skvělou přihrávku na Marka Šulana, který posléze zakončoval do prázdné brány. Uběhly pouhé dvě minuty a modrobílí svůj náskok zdvojnásobili. Autor první trefy tentokrát střílel od modré čáry a jeho ránu ideálně mezi kruhy tečoval mimo dosah Trejbala Matěj Tománek. Fodor měl v poslední minutě náskok možnost ještě navýšit, vzdálenější tyčku však kousek minul.

Druhou periodu odšpuntoval svou tečí Matyáš Úbl, skóre se ale neměnilo. Nedlouho poté se v přesilové hře prodral až před brankáře Antonín Klatovský, toho se snažil překonat bekhendovou kličkou, tu však Trejbal přečetl. Krátce za polovinou utkání si Eliáš Poustka nebyl jistý ranou Petružálka, nadále však držel čisté konto. O minutu později měl svou třetí velkou šanci Václav Raichl, puk do sítě mezi tyčkou a gólmanem ale nepropasíroval. Severočeši nevyužili následně ani 41 dlouhou přesilovou hru pět na tři. Matouš Mašek mohl navíc po návratu z trestné lavice udeřit, když jel sám na brankáře, puk ale poslal jen vedle brány. A když neuspěl ani znovu Úbl, po čtyřiceti minutách tak nadále vedla Škoda o dvě branky.

Na startu poslední dvacetiminutovky zahrozil Jan Kurnat, plzeňský maskovaný muž byl znovu na svém místě. Jak Winkelhöfer nedlouho poté pálil ostře, ale jen do připraveného Poustky. Neuspěl ani Marek Peroutka, který pálil z voleje. Až na konci 54. minuty se hosté dočkali kontaktní branky. V další početní výhodě zavezl puk do pásma Jonáš Bednařík, od pravého mantinelu posléze naservíroval hrací předmět na hranu brankoviště, kde ho usměrnil do brány Václav Raichl. Následovala pasáž, kdy puk létal ze strany na stranu. V samotném závěru pak zkusil Litvínov hru bez brankáře a osm vteřin před koncem po vítězném buly propálil vše, co mu stálo v cestě, Marek Peroutka. Zápas tak musel do prodloužení.

V něm se hrál opatrný hokej, v ojedinělé šanci neuspěl Matěj Tománek. Verva mohla pro změnu udeřit z přesilové hry, kterou dostala k dispozici. O bonusovém bodu tak musela rozhodnout disciplína zvaná samostatné nájezdy. V nich kralovali oba brankáři, až v šesté sérii rozhodl o druhém bodu pro domácí Šimon Bělík, který parádně vykoupal brankáře Trejbala.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Rozhodně to bylo těžké utkání. Měli jsme špatný vstup do zápasu, následně jsme hru ale zachytili a dokonce jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Následně jsme byli trošku laxní v obraně, neproměnili jsme hodně šancí a hlavně jsme byli nedisciplinovaní. To nás dneska stálo i ten jeden bod. Musíme se z toho poučit, jelikož nedisciplinovaností daleko nedojdeme.“

Robert Kaše (HC Litvínov): „Myslím si, že jsme dneska byli trošku lepším týmem, rozhodně jsme měli v zápase plno šancí. Bohužel jsme je na začátku zápasu neproměnili a vzápětí jsme inkasovali dvě branky. Byli jsme mírně v 'útlumu, avšak věděli jsme, že na to dneska máme a myslím, že zaslouženě se nám povedlo alespoň vyrovnat. Nájezdy už jsou poté loterie.“