DOR: LIT - PLZ

Dorost schytal na ledě soupeře další těžký direkt

První třetinu základní části zakončili plzeňští dorostenci na ledě Litvínova. Do zápasu šli povzbuzení sobotní výhrou 6:1 nad Kladnem a na tyhle tři body chtěli navázat na severu Čech. Avšak zápas se jim nakonec hrubě nepovedl.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

9:1
2:0, 2:1, 5:0

Branky a nahrávky: 14. Dostál (Bozseník), 17. Dostál (Kurnat), 27. Peroutka (Trefný), 39. Raichl, 42. Peroutka (Trefný), 49. Bednařík, 52. Bednařík (Raichl), 52. Petružálek (Bednařík), 59. Dostál – 30. Slačík (Úbl).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 9:1.

Rozhodčí: Petružálek – Goltsch, Bertík.

vyloučení
3:3
Využití
0:0
V Oslabení
2:0
střely na branku
48:21
Diváci
90

HC Verva Litvínov

Udržal (Trejbal) – Břenda, Babka, Žák, Uhlík, Winkelhöfer (C), Bozseník – M. Peroutka, Raichl (A), Trefný – Sedláček, Kurnat, Bednařík – Petružálek, Dostál, Cvikl – Vondráček, Pospíšil.

HC Škoda Plzeň

Šátava (44. Poustka) – Kocek (C), Kamas, Maty. Fiala, M. Mašek, Reisnecker, Hanzlík – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Tománek, Fehér – Slováček, Bělík, Křepel – Chasák, Pitter.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 17 15 4 11 73,33 0
František Šátava 44 33 5 28 84,85 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -3 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Matyáš Fiala 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 0 0 -4 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 2
Jan Chasák 0 0 0 -1 0
Jiří Kamas 0 0 0 -4 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -4 0
Petr Kocek 0 0 0 -5 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 0 0 -2 0
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -3 0
David Slačík 1 0 1 -3 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 0 0 0 -4 0
Matyáš Úbl 0 1 1 -4 0

komentář

Začátek utkání přinesl vyrovnaný hokej, avšak také málo střel, v prvních minutách se oba brankáři spíše nudili. První velkou šanci měl až v deváté minutě Václav Raichl, který zůstal sám mezi kruhy, František Šátava si nicméně s jeho střelou věděl rady. Následně už šel Litvínov nicméně do vedení, bohužel pro Plzeň z takové nenápadné akce. Bozseník vystřelil od modré čáry a do jeho střely vložil hokejku ideálně Lukáš Dostál, plzeňský brankář byl proti této teči zcela bez šance. Poté si domácí zahráli úvodní početní výhodu, v té všechny pokusy domácího týmu zneškodnil Šátava. Ten nakonec inkasoval až v sedmnácté minutě při rovnovážném stavu na ledě. Pospíšil vyhrál buly v útočném pásmu ideálně pro Lukáše Dostála, který bekhendem spíše nahazoval kotouč na branku, ten ale k překvapení všech skončil až v síti. Na konci úvodní části zahrozila i Škodovka, velkou šanci na zkorigování skóre měl Matyáš Úbl, který šikovně tečoval pobídku od modré čáry, jeho teč ale dokázal zlikvidovat gólman Udržal.

Prostřední část odšpuntoval Šimon Bělík, který obdržel skvělý pas od Jana Fodora, plzeňský forvard ale litvínovského brankáře nepřekonal. Plzeň přidala na tempu, další ranou se prezentoval od modré čáry Petr Kocek, jenž se vrátil do plzeňské sestavy, avšak branku soupeře těsně minul. To Severočeši hned mířili do černého. Trefný rozjel další útočnou akci, puk vzápětí vyplaval mezi kruhy, kde si ho našel Marek Peroutka a ten se prosadil přesnou ranou k tyči. Až v polovině utkání o sobě dala vědět i Škoda. Matyáš Úbl od zadního mantinelu našel Davida Slačíka, který si najel před brankáře, záhy si dal hokejku mezi nohy a po parádním blafáku dostal puk do sítě. Na druhé straně následně zahrozil Raichl, Šátava byl na svém místě. Úblovu ránu pro změnu vykopl svým betonem Udržal. V závěru druhé části hrála Škoda početní výhodu, avšak paradoxně sama inkasovala. Do samostatného úniku se dostal Václav Raichl, který hezkou střelou pod horní tyčku nedal brankáři Škody šanci zasáhnout.

Pokud chtěli indiáni ve třetí třetině ještě zabojoval o výsledek, tak všechny plány se jim rozbouraly již ve druhé minutě. Marek Peroutka si najel na vrchol pravého kruhu a svižnou ranou navýšil domácí vedení. Františka Šátavu posléze nahradil v brankovišti Eliáš Poustka, avšak ani on čisté konto dlouho neudržel. Škoda zaváhala v rozehrávce, Jonáš Bednářik se dostal za záda obránců, Poustka jeho pokus vyrazil nad sebe, padající kotouč mu ale následně nešťastně zapadl do sítě. Za tři minuty se situace opakovala, tentokrát Jonáš Bendařík zachytil přihrávku na levé straně, forvard Litvínova si vzápětí najel do útočného pásma, kde se prezentoval rychlou střelou k bližší tyči. Uběhlo jen 21 sekund a skóre se měnilo znovu. Domácí se řítili do další příležitosti, Jakub Petružálek se snažil přihrávat na osu hřiště, avšak jeho pas byl tak ideálně zblokován, že puk zapadl za bezmocného Eliáše Poustku. A to stále nebylo vše, indiáni si nakonec museli vypít kalich hořkosti až do dna. V předposlední minutě se totiž Verva prosadila podruhé ve vlastním oslabení. Lukáš Dostál se dostal do dalšího nájezdu, plzeňský brankář proti němu vyjel, přestože byl posléze domácí útočník již ve velkém úhlu, tak bekhendem dokázal dostat puk do sítě, čímž dovršil svůj hattrick. Škoda prohrála i čtvrté utkání na ledě soupeře, tentokrát v Litvínově 1:9.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska domácí vyhráli zcela zaslouženě, Litvínov byl jasně lepší tým. Největší rozdíl byl v pohybu hráčů a důrazu v osobních soubojích. My jsme byli v utkání lepší jenom deset minut ve druhé třetině. To je na dobrý výsledek strašně málo.“