DOR: PLZ - LIM

Dorost na turnaji stále stoprocentní! Litvínovu nasázel půltucet branek!

Mezinárodní turnaj dorostu pokračuje druhým dnem, od jedné hodiny se proti sobě utkala mužstva, která zvládla oba páteční duely. Tudíž bylo jasné, že vítěz vzájemného střetnutí půjde na první místo.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

6:3
2:0, 1:2, 3:1

Branky a nahrávky: 1. Úbl (Slováček, Klatovský), 6. Tománek, 24. Maxa (Mašek), 50. Tománek (Šulan, Maxa), 53. Kocek (Chasák, Pitter), 60. Fodor (Šulan, Tománek) – 22. Sedláček (Honzík), 26. Bozseník (Trefný, Peroutka), 48. Polka (Babka, Čermák).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 6:3.

Rozhodčí: Tolar – Rubáš, Brtník.

vyloučení
4:7
Využití
0:2
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Poustka (Šátava) – Kocek, Kamas, Šulan, Reisnecker (A), Mašek, Matějka, Fiala – Slováček, Klatovský (C), Úbl (A), Fodor, Maxa, Tománek, Chasák, Pitter, Bělík, Sokol, Přibyl.

HC Verva Litvínov

Trejbal (Udržal) – Čermák, Koky, Břenda, Bednařík, Dostál, Peroutka, Honzík, Kurnat, Danihelka, Scholosser, Spálenka, Bozseník, Vondráček, Vesecký, Gelhoff, Hranáč, Polka, Sedláček, Babka, Trefný.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň do utkání o první místo na turnaji vstoupila s velkou vervou, již po osmnácti vteřinách se poprvé měnilo skóre. Petr Kocek vystřelil od modré čáry, před branou se posléze nejlépe zorientoval Jakub Slováček, který připravil kotouč před prázdnou bránu Matyášovi Úblovi. O minutu později pálil Marek Šulan, prostor mezi třemi tyčemi jen o malý kousek minul. Domácí to dlouho mrzet nemusel, jelikož v polovině šesté minuty obral litvínovské hráče o kotouč ve středním pásmu Matěj Tománek a svůj nájezd přetavil po krásné střele ve druhou branku. Vzápětí mohl přidat dokonce třetí branku Jan Fodor, svou forhendovou kličku tentokrát ale nedotáhl do zdárného konce. I Litvínov mohl udeřit, to by však Jan Kornat místo prázdné brány nesměl trefil brankovou konstrukci. Tobiáš Trejbal byl i v dalších minutách v permanenci plzeňských střel, žádná už v brance ovšem neskončila, jelikož Matěj Tománek v další slušné příležitosti dorážel kotouč jen do betonu litvínovského brankáře.

Na startu prostředního dějství pykali domácí za svou nedisciplinovanost a Litvínov nabídnutou početní výhodu pět na tři využil. David Sedláček si našel prostor mezi kruhy, odkud poslal nechytatelnou ránu pod horní tyčku. Už při rovnovážném stavu nicméně indiáni přispěchali s rychlou odpovědí. Přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe Jiří Maxa, který se trefil přesně ke vzdálenější tyči. O minutu později mohlo být opět srovnáno, Jan Kurnat svůj samostatný nájezd ovšem neproměnil. Litvínov se ale přece jen dočkal. Jan Trefný přihrávkou od zadního mantinelu vybídl ke skórování Davida Bozseníka, kterou situací nepohrdl. V polovině utkání si Jan Fodor vybruslil do střelecké pozice, Trejbal jeho střelu konečky své lapačky stačil vyrazit. Lépe si nevedl ani Václav Pitter, který byl osamocen na levém kruhu. A když Antonín Klatovský v početní výhodě trefil bekhendem jen horní tyčku, po dvou třetinách tak vedla Škoda již je 3:2.

Poslední část odšpuntoval Matěj Tománek, který byl sám před brankářem, jenomže klid na hokejky nepřidal. To hosté si počínali o poznání lépe. Ve zkrácené přesilové hře vypálil Adam Babka a těsně před plzeňským brankáře tečoval puk mimo jeho dosah Michal Polka. Radost hostům vydržela jen necelé dvě minuty. Obránce Marek Šulan si sjel před branku, kam dostal hezkou přihrávku, jenomže na Trejbala nevyzrál. Akce ale pokračovala, odražený kotouč si našel Matěj Tománek, který ho dopravil do opuštěné brány. Indiány vstřelená branka opět nakopla a v 53. minutě to potvrdila dalším gólem. Petr Kocek dostal nabito na modrou čáru a jeho pumelice zapadla přesně pod horní tyčku, tohle opravdu nešlo trefil přesněji. Litvínov se v závěru díky vlastní nedisciplinovanosti nedostal do potřebného tlaku, ani k odvolání brankáře. Naopak v poslední minutě dal výsledku definitivní podobu Jan Fodor, který zužitkoval parádní pas na pravý kruh. Škoda Plzeň zvládla i třetí zápas na turnaji, čímž se osamostatnila na prvním místě tabulky.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „V první třetině jsme začali výborně, měli jsme dobrý pohyb a hru s kotoučem, zaslouženě jsme vedli 2:0. Nicméně ve druhé třetině jsme zcela zbytečně přestali hrát, začali jsme být laxní. Po našem zbytečném faulu se nám Litvínov vrátil do hry. Celkově ta dvacetiminutovka byla velmi špatná. Poté jsme se zase zlepšili na hře s kotoučem, podařilo se nám vstřelit další góly a ve finále dle mého jsme zaslouženě vyhráli.“