DOR: LIT - PLZ

Dorost zakončil první část sezóny těsnou prohrou v Litvínově

Základní část Extraligy dorostu je u svého konce. Omlazená sestava zajela k poslednímu utkání na sever Čech, kde se utkala s Litvínovem.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

5:4
1:0, 0:2, 4:2

Branky a nahrávky: 2. Petružálek (D. Sedláček, Trefný), 42. Trefný (D. Sedláček, Babka), 44. Babka, 45. M. Peroutka (Bednařík, Winkelhöfer), 54. Babka (Bednařík, M. Peroutka) – 32. Chasák (Kocek, M. Černý), 39. Tománek (M. Černý), 43. Slačík (E. Matoušek, Blengino), 55. Fodor (Blengino, Reisnecker)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4.

Rozhodčí: Folk – Kurtin, Bertlík.

vyloučení
7:10
Využití
2:1
V Oslabení
1:2
střely na branku
42:42
Diváci
90

HC Verva Litvínov

Udržal (Trejbal) – Břenda, Šindelář, Uhlík, Winkelhöfer (A), Babka, Řepka – Zörner, Petružálek, Dostál – Peroutka (A), Koky (A), Trefný – Sedláček, Kurnat, Bednařík.

HC Škoda Plzeň

Houdek (Beran) – Mašek, Černý (A), Hanzlík, Šulan, Kocek (C), Reisnecker – Blengino, Pitter, Slačík, Tománek, Fehér (A), Matoušek, Winter, Fodor, Chasák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 42 5 37 88,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dario Alessandro Blengino 0 1 1 0 4
Martin Černý 0 2 2 2 0
Adam Fehér 0 0 0 -2 0
Jan Fodor 1 0 1 0 0
František Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jan Chasák 1 0 1 1 0
Petr Kocek 0 0 0 1 2
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Eliáš Matoušek 0 0 0 -1 0
Václav Pitter 0 0 0 0 0
Ben Reisnecker 0 1 1 -1 0
David Slačík 1 0 1 -1 4
Marek Šulan 0 0 0 -1 8
Matěj Tománek 1 2 3 2 0
Martin Winter 0 0 0 0 0

komentář

Domácí Verva nastoupila do zápasu opravdu s vervou. Již v první minutě měl Litvínov velkou šanci, avšak Houdek se vytasil se skvělým zákrokem. O minutu později už šli domácí ale přece jen do vedení. David Sedláček u zadního mantinelu zmátl obránce i brankáře, když vyslal zadovkou přihrávku na druhou tyč, osamocený Jakub Petružálek následně dopravil kotouč do poodkryté části brány. Vyrovnat mohl Matěj Tománek, který se dobře tlačil do brejku, hostující obrana odolala. Střelec první branky mohl vzápěti zdvojnásobit litvínovské vedení, jeho ránu do šibenice parádně zastavil gólman modrobílých. Jan Fodor se po buly zase ocitl sám před Uržalem. Místo kličky zkusil pohotově vystřelit, ale Udržal zasáhl vyrážečkou. Po první třetině odcházeli litvínovští do kabin s jednobrankovým náskokem, jelikož v dalších šancí neuspěli jak Adam Fehér, tak ani David Slačík, který mířil mezi betony.

První šanci ve druhé periodě měl Marek Peroutka, jenž dostal ideální přihrávku přímo na hokejku, z levého kruhu ale pálil jen do míst, kde byl připraven zasáhnout Houdek. V polovině utkání mohl srovnat Fodor, který ideálně tečoval před brankářem ránu od modré čáry, avšak jen těsně vedle brány. O dvě minuty později se Západočeši ale již dočkali. Ve vlastním oslabení se dostal podél mantinelu do pásma Jan Chasák a jeho nahození k překvapení všech skončilo až v síti. A Plzni se následně povedl husarský kousek, jelikož v dalším oslabení skóre otočil na svou stranu. Martin Černý si prostrčil puk podél mantinelu těsně kolem domácího beka, přesným pasem následně oslovil před brankou Matěje Tománka, který druhou dorážkou překonal Udržala. Po čtyřiceti minutách tak již vedla Škoda 2:1.

Kdo by čekal ve třetí části opatrnou hru, se svou myšlenkou by neuspěl, jelikož na startu poslední dvacetiminutovky se spustila pořádná gólová spoušť. Nejprve si vzal kotouč na paškál Jan Trefný, který to trefil z levého kruhu nechytatelně do šibenice. Za půl minuty si vzala ale Plzeň vedení bleskově zpět. David Slačík dostal ideální pas mezi kruhy a rychlým švihem se prosadil ranou pod břevno. V další minutě avšak Severočeši zase srovnali. Adam Babka nachytal plzeňského gólmana ranou od levého mantinelu. A co hůř, ve 45. minutě už Verva dokonce vedla. V přesilové hře našel Bednařík přes šíři pásma volného Marka Peroutku, jenž poslal puk nechytatelně pod horní tyčku. Škodovka se záhy hnala dopředu, výsledkem toho byla ale další branka Litvínova. Adam Babka zase vystřelil z levé strany a i tentokrát po jeho ráně se mohli domácí začít radovat. Škoda nechtěla nicméně dát svou kůži lacino a Jan Fodor ostrou ranou ještě zadělal na drama. Jenomže domácí v závěru již plzeňskému tlaku odolali a Škoda Plzeň tak v posledním zápase základní části prohrála na ledě Litvínova těsně 4:5.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „V posledním utkání základní části jsme podali celkem dobrý výkon, avšak o lepší výsledek jsme se sami připravili naší nedisciplinovanou hrou.“