JUN: CEB - PLZ

Junioři na úvod extraligy nebodovali

Svěřenci trenéra Petra Vojana dnes jako první kategorie indiánů rozehráli svou soutěž - představili se na ledě nováčka z Českých Budějovic.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

5:0
2:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 11. Seidl (Pospíchal), 20. Humeník (Sochor, Willmann), 35. Pitel (Březina, Petrásek), 36. Humeník (Hoch), 60. Humeník (Vachun).
Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Rozhodčí: Čáp, Červenka – Hradil, Hlinka

vyloučení
10:8
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
40:27

Banes Motor České Budějovice

Mařík (Maleček) – Willmann (A), Gřegořek, Lukáš, Placek, Vachun, Březina (C), Buzek – Humeník, Pitel (A), Petrásek – Kotous, Seidl, Mojsejev – Aulický, Pospíchal, Šimon – M. Kříž, Sochor, Hoch.

HC Škoda Plzeň

Jansa (36. Bašta) – Dolhý (C), Čančura, Hromádka, Hodinář, Cícha, Skok, Houdek (A) – Matějka, Kaiser, Pešek – Řehoř, Šimák, Makovec – Hála, M. Hořejší, Korčák – Mazanec (A), Sabiniok, Šiler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 25 10 1 9 90,00 0
Daniel Jansa 36 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -2 4
Daniel Hála 0 0 0 -2 0
Jan Hodinář 0 0 0 -3 2
Marek Hořejší 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 2
Matěj Korčák 0 0 0 0 4
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -2 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -2 0
Miroslav Šimák 0 0 0 -1 0

komentář

Modrobílí v úvodu utkání dvakrát dostali výhodu početní výhody, skórem ale nepohnuli. A tak přišel trest. V plných stavech Pospíchal vybojoval kotouč na hostující rozehrávce, předal od levé tyči k pravé Janu Seidlovi, který neměl problém doručit balíček na místo určení. Následně dostali Západočeši čtyřminutovou výhodu jednoho muže v poli, avšak znovu se nedokázali prosadit, Motor tedy odpověděl stejnou mincí. V dlouhé přesilovce těsně před přestávkou obdržel střílenou přihrávku od modré k levé tyči Matyáš Humeník a usměrnil kotouč pod břevno.

Prostřední dějství začalo hodně divoce. Do úniku se dostal Aulický, svižnou střelou ovšem nevyzrál na vyrážečku Jansy. Vzápětí se do samostatného nájezdu trhl i na druhé straně Sabiniok, rovněž on ale šanci nevyužil. Ke změně stavu tak přispěl až další nerovnovážný počet hráčů na ledě. Březina vypálil z vrcholu pravého kruhu a dorážkou u pravé tyče dokonal dílo zkázy pro indiány Richard Pitel. Za necelou minutku navíc po buly po pravici brankáře Plzně vzal kotouč na modré Matyáš Humeník, navedl si jej mezi kruhy a zavěsil k levé tyči. V brance Škody se tak objevil Bašta a hned čelil v úniku autorovi třetí branky duelu, mezírku mezi betony si ale pohlídal.

V poslední periodě již hostům nestačilo na čestný úspěch ani osm trestných minut soupeře, modrobílí nevyužili ani dlouhou početní výhodu pět na tři. Naopak v laufu hrající nováček soutěže v závěru ještě zakulatil skóre, když ránu Vachuma od modré dorazil do sítě opět Matyáš Humeník. V dalším kole se modrobílí představí před svými fanoušky, hned v pondělí osmadvacátého srpna hostí pražskou Spartu.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Banes Motor ČB): „Krásný úvod sezony a první vítězné utkání proti takto těžkému soupeři. Zůstáváme ale nohama na zemi, měli jsme mnoho vyloučených, což se nám nemůže stávat, protože by nás soupeř mohl potrestat. Budeme doufat, že kluci uvěří našemu stylu hry, napadání a dohrávání soupeře. Můžeme v tom být úspěšní. Někdy se nám to nemusí podařit dovést do vítězného konce, ale dnes se nám to povedlo a jsme rádi. Tím to pro nás nekončí, máme další trénink a připravíme se na další utkání.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Prvních 10 - 12 minut jsme nepustili soupeře k puku, zatlačili ho, nestíhal a fauloval. Měli jsme tak hned ze začátku 4 přesilovky, ale trestuhodně jsme je doslova zahodili. Kluci pak dostali dojem, že to bude snadný zápas, že tady nasypeme minimálně 10 gólů s prstem v zadku a bez práce a zodpovědnosti a totálně jsme to pak vypustili a už se nedostali zpátky. Přestože jsme byli na soupeře přichystaní, věděli jsme co budou hrát, kluci už měli v hlavách tu snadnou cestu a přesně z těch situací, které jsme si ukazovali na videu před zápasem, jsme inkasovali dva první góly. Pro mě nepochopitelné, jak jsme se potom sesypali a nedokázali reagovat na skvělý pohyb a agresivní celoplošný přístup soupeře. Předržovali jsme puky, dělali si kličky ve stoje, promarnili další dvě přesilovky 5 na 3 a ještě další klasické... Za mě dnes jednoduše kolaps, krach a ostuda. Zasloužené vítězství domácích. Gratulujeme jim ke skvělému výkonu.“