JUN: ceb - plz

Junioři nasázeli v posledních Českých Budějovicích bůra!

V dalším kole nadstavby se zatím stoprocentní indiáni snažili vybojovat osmé vítězství v řadě na ledě jihočeského Motoru, který doposud v nadstavbě naopak nezískal ani bod.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

4:5
0:2, 2:2, 2:1

Branky a nahrávky: 22. Humeník (M. Kříž), 28. Aulický (Hoch, Kusak), 52. Putz (Hoch), 59. Humeník (Hoch, Pitel) – 5. Hála (Benák), 17. Benák (Hála, Cícha), 28. Pešek (Hodinář, Šiler), 33. Hála (Benák), 50. Šiler (Řehoř, M. Soukup).
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 2:5, 4:5.

Rozhodčí: Barek, Červenka – Jindra, Dědek.

vyloučení
4:6
Využití
1:1
střely na branku
36:40
Diváci
119

Banes Motor České Budějovice

Mařík (Maleček) – Placek, Willmann (A), Bystřický, T. Tůma, Vachun, Buzek, Lukáš – Putz, Pitel (C), M. Kříž (A) – Aulický, Hoch, Kusak – Humeník, Petrásek, Sochor – Kotous, Šimon, Mojsejev. Trenér: Radim Skuhrovec.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Prošek, Hromádka, Skok, M. Houdek (A), Cícha, Čančura – Pešek, Koubek, M. Hořejší – Mazanec (A), Benák, Hála – J. Matějka, M. Soukup (C), Šiler – Řehoř, Pittr, M. Beran II.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 3 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 1 1 1 0
Marek Čančura 0 0 0 3 0
Daniel Hála 2 1 3 0 2
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 1 1 1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 3 0
Ondřej Pešek 1 0 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 1 1 0 0
Jan Skok 0 0 0 2 4
Marek Soukup 0 1 1 1 0
Jakub Šiler 1 1 2 1 0

komentář

Oba celky na sebe narazily v letošní extralize již čtyřikrát, osm bodů z dvanácti možných vybojovali Jihočeši.

Dnes ale lépe začali modrobílí. Adam Benák nabral rychlost ve svém obranném pásmu, prokličkoval se přes téměř všechny hráče Motoru až k pravé tyči, odkud předložil k levé Danielu Hálovi, který doklepl touš do prázdné. Následně sice Západočeši nevyužili početní výhodu, ale brzy na to již druhý zářez přidali. Hála tentokrát vyslal Adama Benáka od půlky na zteč mezi beky soupeře. Plzeňský šikula se tísněný natlačil před Maříka, kterého s lehkostí překonal rychlou kličkou. O první pauze tak příjemné vedení v rukou třímali hosté.

Jenže hned zkraje prostřední dvacetiminutovky Motor se štěstím snížil. V početní výhodě přihrával od pravé tyče Kříž, beci Plzně puk vytečovali do vzduchu, avšak přímo k Matyáši Humeníkovi, který dodal svým barvám naději. Ale ani Jihočeši se ve čtyřech neubránili. Mařík podcenil střelu z první z levého kruhu Ondřeje Peška a ta zaplula přesně k levé tyči. Drama ale pokračovalo. Za dvaačtyřicet vteřin posunul tísněný z mezikruží puk do betonu Lokajíčka Hoch a s rychlou dorážkou přispěchal Vojtěch Aulický. Jenže i o druhé pauze v rukách třímali pohodlný náskok indiáni. Daniel Hála se řítil na Maříka sám z pravé strany a po bravurně provedeném blafáku zakončil do prázdné.

Poslední část odstartovaly České Budějovice střídáním gólmanů, ale ani to Škodu neodradilo od další skvělé akce. Řehoř si s Jakubem Šilerem vyměnili puk na celou délku kluziště, čímž vyšachovali všechny hráče Motoru a plzeňský forvard tak následně zakončoval tváří v tvář Malečkovi svižnou střelou do pravého horního růžku. Jihočeši, kteří jsou stále v nadstavbě bez bodového zisku, ale nehodlali dát kůži lacino. Ihned po buly v útočné třetině se k levé tyči dostal David Putz a podařilo se mu zblízka zavěsit do bližšího horního růžku. Na dostřel dostal domácí přibližně minutu před koncem základní hrací doby Matyáš Hubeník, jenž se efektně i efektivně prosadil v situaci jeden na jednoho a následně zavěsil k levé tyči. Avšak zbytek utkání již Západočeši ustáli a nadále tak v nadstavbě zůstávají stoprocentní!

V tomto kalendářním roce se mladí indiáni do extraligového boje vydají ještě třikrát, před Vánoci ale jen jednou - na svém ledě přivítají Pardubice.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Budějovice se díky systému soutěže dostaly do velmi těžké situace. Věděli jsme, že na ledě nechají všechno. Nicméně jsme měli zápas pod kontrolou a ten konec jsme měli sehrát víc zkušeně. Nechali jsme soupeře snížit z naší nedůslednosti a možná trošku povolili v hlavě, když jsme vedli 5:2.“