JUN: PLZ - CEB

Junioři ztratili dobře rozehraný duel

Ve čtvrtek plzeňští junioři vynulovali Litvínov, který porazili 4:0. Dnes na tento počin chtěli navázat v utkání proti Motoru, přestože začali dobře, tak ze zápasu nakonec berou jen jeden bod.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

2:3p
1:0, 1:0, 0:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 1. Šiler (Mazanec, Soukup), 28. Dolhý (Mazanec, Soukup) – 44. Remeš (Bystřický, Tůma), 48. Sochor (Pitel, Remeš), 62. Kusak (Petrásek).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3.

Vyšší tresty: Navíc Skok (PLZ) - 10 min

Rozhodčí: Svobodová, Micka – Rubáš, Tvrdík.

vyloučení
3:5
Využití
0:1
střely na branku
34:32
Diváci
69

HC Škoda Plzeň

Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, Houdek (A), Hodinář – Soukup, Šiler, Mazanec (A) – Pešek, Koubek, Hála – Řehoř, Hořejší, Sabiniok – Šimák, Beran, Tchaliov.

Banes Motor České Budějovice

Mařík (Schacherl) – Bystřický, Tůma, Placek (A), Willmann (A), Gřegořek, Vachun – Kusak, Pitel (C), Remeš – Aulický, Hoch, Humeník – Sochor, Přibyl, Petrásek – Kotous, Pospíchal, Šimon.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 62 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 1 0 1 1 0
Daniel Hála 0 0 0 -1 2
Jan Hodinář 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 2 2 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 20
Marek Soukup 0 2 2 2 0
Jakub Šiler 1 0 1 2 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 2

komentář

Zápas začal pěkně zostra, hned po 33 vteřinách se dostala Škodovka do vedení. Jakub Šiler v úterý skóroval za A tým proti Motoru a střeleckou chuť si přenesl i do juniorů. Plzeňský forvard si totiž bleskově najel mezi kruhy a rychlou ranou mezi betony nedal Maříkovi šanci zasáhnout. České Budějovice se dostaly k vážnější střele až v sedmé minutě, prudkou ránu Bystřického ale pohotově zastavil Daniel Jansa. Maskovaný muž indiánů se prezentoval skvělým zákrokem i proti pokusu Filipa Petráska. Naopak na druhé straně se pokoušel zahrozit znovu Šiler, z vrcholu pravého kruhu ale tentokrát nemířil přesně. A když neuspěl ani nedlouho poté Ondřej Pešek, vedla Škoda po první třetině nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval v přesilové hře Marek Soukup, jeho střela nicméně skončila jen těsně nad brankou. Explzeňský Matyáš Mařík se stačil skvěle přesunout i proti další ráně Jakuba Šilera. Tadeáš Koubek pro změnu jen orazítkoval beton českobudějovického brankáře. Indiáni přesto svůj náskok dokázali přece jen zdvojnásobit. Aleš Mazanec skvěle zatáhl kotouč do útočného pásma, posléze si všiml Adama Dolhého, který si skvěle sjel před branku a obránce Škodovky poslal puk mezi betony Maříka. Hosté mohli zkorigovat v početní výhodě, všechny pokusy hostů ale skvěle zastavil Daniel Jansa. Po čtyřiceti minutách měla Plzeň vše ve svých rukách.

Jenomže přišla na řadu třetí třetina, která přinesla zcela opačnou podívanou, na co byli diváci doteď zvyklí. Nejprve v početní výhodě pálil Bystřický a odražený puk napálil do sítě Alexandr Remeš. Uběhly pouhé čtyři minuty a na západě Čech bylo rázem vyrovnáno. I hned po vhazování se zmocnil kotouče Adam Sochor a ten ranou z první zadělal na drama. V polovině třetí periody si mohla vzít Škodovka ztracené vedení bleskově zpět, dostala k tomu dispozici početní výhodu pět na tři, na což trenérský štáb zareagoval oddechovým časem, tížené branky se domácí ale nedočkali. Naopak České Budějovice mohly naopak zcela překlopit zápas na svou stranu, Jansa svůj tým ale podržel, na řadu tak přišlo prodloužení.

To ovšem trvalo pouhých sedmdesát vteřin. Hostující Michal Kusak se prodral s kotoučem až před plzeňského brankáře, kterého překonal bekhendovou kličkou, bonusový bod tak putuje do Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Bohužel utkání nám zase proteklo mezi prsty. Ve třetí třetině jsme dostali ještě k dispozici přesilovou hru pět na tři, puk nám tam skákal před prázdnou bránou, bohužel nám to tam nespadlo a body soupeři darujeme, jsme Santa Clausové, jiný komentář k tomu nejde.

Radim Skuhrovec (Banes Motor České Budějovice): „My jsme dvě třetiny tahali za kratší konec, do třetí třetiny jsme tak hru stáhli na tři lajny, čímž jsme začali hrát ten náš agresivní, aktivní hokej, který nám nakonec přinesl tížené vyrovnání. Do prodloužení jsme si dali informace, že nebudeme zalezlí vzadu a jen vyhazovat kotouče. Naší trpělivostí jsme se dostali do individuální akce, Michal Kusak to. parádně zakončil. Za dnešní vítězství jsme moc šťastní.“