JUN: PLZ - CEB

Oslabení junioři podlehli Motoru

Modrobílí v minulém kole ztratili svou bodovou šňůru, dnes se pokusili o nastartování nové proti nejhoršímu týmu soutěže.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:5
2:2, 0:0, 1:3

Branky a nahrávky: 10. Benák (M. Houdek, J. Matějka), 16. Řehoř (M. Soukup, Šiler), 45. M. Houdek (M. Soukup, Skok) – 3. Kusak (Pitel, Tomas), 18. T. Tůma (Pitel, Vachun), 43. Lev (Kusak, T. Tůma), 45. Tomas (Pitel, Kusak), 47. Hoch (M. Kříž, Putz).
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.

Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Tvrdík.

vyloučení
2:3
Využití
2:1
střely na branku
38:39
Diváci
49

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Dolhý (C), M. Houdek (A), Hromádka, Skok, Cícha – Řehoř, M. Soukup, Šiler – J. Matějka, Benák, Hála – Š. Kaiser, Koubek, M. Beran II – Pittr, Iščenko.

Banes Motor České Budějovice

Mařík (Maleček) – Willmann (A), Placek, Bystřický, Buzek, T. Tůma, Vachun – Kusak, Pitel (C), Tomas – Putz, Hoch, M. Kříž (A) – Sochor, Aulický, Lev – Mojsejev, Petrásek, Šimon.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 59 39 5 34 87,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 -1 0
Matyáš Beran 0 0 0 -1 2
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 -2 0
Daniel Hála 0 0 0 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -2 0
Matěj Houdek 1 1 2 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Artem Ishchenko 0 0 0 -1 0
Šimon Kaiser 0 0 0 -2 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 1 1 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 1 0 1 -2 0
Jan Skok 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 2 2 0 0
Jakub Šiler 0 1 1 0 0

komentář

Přestože první celek tabulky dnes hostil posledního, vzájemná bilance v letošní sezóně hrála o něco více do karet Jihočechům. Ti totiž doposud opanovali tři duely z pěti a získali osm bodů oproti sedmi Plzně. A lépe začali i dnes. Po úvodním tlaku Západočechů Motor zavezl puk, ten se po střele Pitla odrazil k levé tyči k volnému Michalu Kusakovi, který z první rozepsal střelecký zápis. České Budějovice následně dostaly výhodu první přesilové hry v zápase, avšak samy se o ni připravily zbytečným sekáním do gólmana po odpískání. Karta se tak náhle obrátila a po krátké hře ve čtyřech využili modrobílí zbývající část své výhody. Houdek již mohl pálit od modré z osy hřiště, touš ale ještě předal Adamu Benákovi na levý kruh, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Na druhé straně mohl vedení svým barvám vrátit Aulický, jenže z mezikruží nevyzrál na lapačku Lokajíčka. A tak přišlo další sekání do gólmana a další využitá přesilovka Plzně. Tentokrát krásnou kombinaci na jeden dotek cik - cak útočnou třetinou po ose Šiler - Soukup zakončil do prázdné Denis Řehoř. O první přestávce však bylo přeci jenom opět srovnáno, když hráz těl na brankovišti propálil Tadeáš Tůma.

Prostřední část odšpuntoval zblízka z levé strany Tomas, avšak mířil příliš přesně - do břevna. Poté se dostal k dorážce na brankovišti Lev, Lokajíček své barvy zachránil betonem. Po chvilce na druhé straně z první z mezikruží vypálil Šiler, rána po ledě se neujala. Když se pak Soukup dostal s pukem po kličce do bekhendu až příliš blízko svatyně Jihočechů, měla o osudu střetnutí rozhodnout závěrečná perioda.

Tu odstartoval ihned po buly z levého kruhu Řehoř, gólman Jihočechů zakročil ramenem, poradil si i s dorážkou Hály. To na druhé straně Motor využil přesilovou hru, když ránu od modré Kusaka protečoval do sítě Jakub Lev. Indiáni rychle dokázali odpovědět, když z levého kruhu zamířil do sítě o tyč Matěj Houdek. Jenže vzápětí zakončil přečíslení dva na jednoho po příhře od pravé tyče k levé Radek Tomas a brzy na to dorážkou na brankovišti uspěl Štěpán Hoch. Oslabená Škoda již poté na vyrovnání nedosáhla ani v přesilové hře a ani při power play a ztrácí tak druhé utkání v řadě.

V příštím kole se Západočeši vydávají na led Pardubic, kde budou z pozice lídra bojovat s průběžně druhým Dynamem.

FOTO: Michal Pok.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (HC Motor České Budějovice): „Samozřejmě jsme rádi, že jsme urvali vítězství za tři body, pro nás je velice důležité v tomhle okamžiku. Kluci odehráli dobrý zápas a my jim za to děkujeme. Nyní se již budeme připravovat na Zlín, abychom ten výkon zopakovali. “