JUN: LIB - PLZ

Junioři tuhý boj v Liberci nezvládli

Mladí indiáni se vydali již ke čtvrtému kolu DHL extraligy, představili se na ledě Bílých Tygrů v Liberci.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 4. Plos (Janata, Meisel), 36. Plos, 49. Jarabko (Ehrenberger, Pekař) – 26. Hodinář (Pešek)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Čáp, Zeliska – Maňák, Tuháček

vyloučení
5:4
Využití
1:0
střely na branku
33:41
Diváci
101

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Schnattinger) – Hladík, A. Král, Ehrenberger (A), Pilíšek, Macháček, Jarabko, Meisel – Janata (A), Jenčovský (C), Plos – Pekař, Hois (A), Šťástka – S. Jansa, Křížek, Prokůpek – Hrabčák, D. Pérez, Vološín.

HC Škoda Plzeň

Bašta (D. Jansa) – Dolhý (C), Prošek, Hromádka, Čančura, Hodinář, Cícha, Houdek (A) – Korčák, M. Hořejší, Pešek – Řehoř, Šimák, M. Beran – Hála, Makovec, Sabiniok – Mazanec (A), M. Soukup, Šiler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -2 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 1 0 1 1 2
Marek Hořejší 0 0 0 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 2
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 1 1 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0

komentář

Oba celky spolu sehrály vloni šest duelů - dva v přípravě a dva v základní části DHL extraligy. A nemohlo vše pro Západočechy dopadnou lépe - neztratili ani bod! Dnes ale lépe začali Tygři. Janata obdržel kotouč na modrou na pravou stranu a vypálil. Bašta touš pouze vyrazil k levé tyči k připravenému Lukáši Plosovi, jenž otevřel dnešní střelecký výčet. Navýšit náskok svých barev mohl později v početní výhodě po křižné příhře z první Křížek, muž s maskou se vytáhl. Když naopak před přestávkou nepřivál vyrovnání po zmatcích na brankovišti Korčák, odcházeli do kabin spokojenější domácí.

V úvodu prostřední periody hosté nevyužili početní výhodu, ale v plných stavech brzy na to na vyrovnání již dosáhli. Pešek se z pravého kruhu efektivní stahovačkou dostal před branku, kde předal mezi kruhy od modré najíždějícímu Janu Hodinářovi, který nadvakrát propálil Hambálka. Brzy na to táhl Hois přečíslení dva na jednoho, avšak příhra na Jansu nebyla ideální. Lépe si vedl opět Lukáš Plos, nutno ale dodat, že tentokráte mu do karet hrála paní štěstěna. V početní výhodě totiž najel na pravý kruh, vypálil, černý nesmysl se od klubka hráčů před ním vznesl nad Baštu a zapadl nakonec za jeho záda. Těsně před druhou sirénou se ještě mezi beky protáhl před Hambálka Korčák, leč neuspěl střelou na vyrážečku.

Poslední dvacetiminutovku načal Ehrenberger, jenž si sjel na příhru z rohu od modré až na kruh, Bašta pozorný. Následně Meisel předal z kruhu na kruh Plosovi, ten možný hattrick z první poslal mimo. Až následně po buly dostal mnoho prostoru na pravé straně Jan Jarabko, sjel si od modré až na střed kruhu a definitivně rozhodl. Následně ještě v přesilovce mohli snížit zblízka Soukup či Hodinář, nezdar na severu Čech to ale již nezvrátilo.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Plzeň sice hrála více na kotouči, my jsme ale zase relativně dobře bránili. Zvládli jsme těžké situace ustát a šance, které jsme měli proměnit, jsme proměnili. I když to někdy bylo se štěstím, ale to k tomu patří. Výkon týmu byl svědomitý a obětavý a možná díky tomu se ten zápas na naši stranu přiklonil.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „My jsme byli jednoznačně lepším týmem. Soupeře jsme přehrávali, bohužel jsme pohořeli v koncovce. V každé třetině jsme měli šest gólových šancí, ale nedali jsme brejky. Gólman soupeře podal výborný výkon. Teď se musíme odrazit od tohoto výkonu, protože jsme hráli tak, jak chceme. Porážka nás velmi bolí, protože jsme si ji vůbec nezasloužili. Gratuluji Liberci ke šťastné výhře, ale tak to někdy v hokeji chodí.“