JUN: PLZ - LIB

Junioři na svém ledě skolili lídra!

Mladí indiáni dnes rozehráli nový hrací týden se soupeřem, se kterým letos ještě v extralize nebodovali.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:2
1:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 8. Hála (Benák, Mazanec), 23. Hála (Benák, M. Houdek), 53. Koubek (M. Hořejší, Pešek), 60. M. Hořejší (Benák, Skok) – 5. A. Král (Jenčovský), 42. Křížek (Vološín, P. Průšek).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Rozhodčí: Valda, Zeliska – Malý, Sýkora.

vyloučení
4:5
Využití
0:0
střely na branku
30:38
Diváci
68

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Š. Houdek) – Hodinář, Cícha, Čančura, Skok, Hromádka, M. Houdek (A), Dolhý (C) – Pittr, Tchaliov, Sabiniok – Koubek, J. Matějka, M. Beran II – Pešek, M. Hořejší, Mazanec (A) – Hála, Benák, Řehoř.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Schnattinger) – Koštoval, A. Král, J. Ehrenberger (A), P. Průšek, Meisel, Jarabko, Macháček – Handl, Jenčovský (C), Plos – Pekař, Hois (A), Janata – S. Jansa, Křížek, Vološín – Lachkovič, Kofroň, Prokůpek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 3 3 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 2 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Daniel Hála 2 0 2 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 1 1 2 2 0
Matěj Houdek 0 1 1 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 1 0
Ondřej Pešek 0 1 1 1 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 1 1 1 4
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

Lépe na západě Čech začaly Tygři, když rychlý výpad svých barev zakončil zblízka Adam Král. Indiáni navíc následně museli ustát oslabení, po chvilce ale již v plných stavech srovnali s hosty krok. Benák předal náramně od levé tyče k pravé Danielu Hálovi, který z první překonal Hambálka. Ten se naopak činil za nedlouho poté. Nejprve si poradil s nepříjemnou dělovkou Hodináře od modré, zareagovat dokázal i na dorážku Mazance. Ramenem zase vytěsnil schovaný pokus Benáka přes obránce z levého kruhu. Těsně před přestávkou naopak mohli jít zpět do vedení Tygři. Plos se hnal na Jansu sám z levé strany, zvolil dlouhou kličku do bekhendu, tu ovšem plzeňský gólman bravurně ukryl v lapačce.

V úvodu prostřední části si plzeňská dvojice gólově zopakovala svou kombinaci. Benák vyslal před svatyni Liberce Daniela Hálu, který zblízka zavěsil pod břevno. O srovnání se pokoušel z levého kruhu z jízdy přes obránce Vološín, Jansa zakročil vyrážečkou. Podobně zastavil i Plose, jenž se vzápětí dostal k puku na brankovišti. A do třetice takto vyzrál i na Koštovala pálícího v přesilové hře od modré. Když pak těsně před sirénou neuspěl ani v úniku střelou mezi betony Handl, odcházeli do kabin spokojenější indiáni.

Závěrečné dějství odšpuntoval přesnou ranou z levé strany Patrik Křížek a začínalo se tak opět od nuly. To se snažil dělovkou od modré rychle změnit Houdek, Hambálek zakročil lapačkou. Nevedlo se ani Mazancovi, který u levé tyče přestřelil. Potřetí v zápase tak poslal Západočechy do vedení až Tadeáš Koubek, který v rychlém protiútoku zavěsil ze strany o tyč. O vyrovnání se pokoušel Plos, leč z mezikruží nevyzrál na betony Jansy. Tečku za utkání ale udělal Marek Hořejší, jehož příhru v přečíslení dva na jednoho si do vlastní opouštěné klece srazil Handl. Indiáni tak podruhé v řadě vyzráli na tým z popředí tabulky!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl zcela obrácený zápas, než ty tři předchozí s Libercem. Soupeř byl dnes lepší, měl gólovky, ale neproměnil, nás podržel gólman a vyhráli jsme zápas, ve kterém jsme nebyli lepší. Ale i takové vítězství a body potřebujeme.“