JUN: PLZ - LIB

Junioři ztratili duel s Libercem v závěru

Plzeňští mladíci se po dvou venkovních duelech opět představili před svými fanoušky, přivítali Bílé Tygry z Liberce.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

1:2
0:1, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 31. Pešek (Hála, M. Hořejší) – 15. Jenčovský (Handl, Koštoval), 53. Janata (Hois, Ehrenberger).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Vyšší tresty: Soukup (PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Hlinka, Motl

vyloučení
5:5
Využití
0:1
střely na branku
35:36
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Jansa (Bašta) – Čančura, Hodinář, Hromádka, Skok, Tolar, M. Houdek (A), Dolhý (C) – Řehoř, Šimák, Sabiniok – Makovec, Tchaliov, M. Hořejší – M. Soukup, J. Matějka, Pešek – Šiler, Mazanec (A), Hála.

Bílí Tygři Liberec

Schnattinger (Hambálek) – Koštoval, A. Král, Ehrenberger (A), Pilíšek, Macháček, Jarabko, Meisel – Handl, Jenčovský (C), Plos – Rozsíval, Hois (A), Janata – S. Jansa, Křížek, Vološín – Hrabčák, Kofroň, Prokůpek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 58 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Čančura 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Daniel Hála 0 1 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 0 1 1 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 2
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 1 0 1 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 0 4
Marek Soukup 0 0 0 0 25
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 -1 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0

komentář

Duel finalistů z před dvou let načali lépe domácí. Hořejší vypálil přes obránce na pravém kruhu a Schnattinger měl rázem plné betony práce. Na druhé straně zase vznikla velká mela, kdy Plzeňští museli svému gólmanovi pomoci na brankovišti, výsledkem ale bylo jen trestné střílení. Toho se jal Plos, avšak svižnou střelou jen napálil pravou tyč. Střelecký výčet tak rozepsal až Mikuláš Jenčovský, který si vyjel v přesilové hře z pravého rohu na kruh a s přispěním teče klubka hráčů před sebou překonal Jansu.

Prostřední část načal Houdek, který si sjel od modré až k levé tyči, Schnattinger odolal. Po chvilce se před ním zjevil i Šiler, který stihl kličku do bekhendu, ani ta na libereckého brankáře neplatila. Vše mohl potrestat na druhé straně Plos, jenž táhl přečíslení tři na jednoho, avšak přihrál prachbídně. Následně zblokoval střelu od modré Hodinář, rozjel situaci tři na dva, kterou z první z levé strany zakončil Ondřej Pešek. Vrátit ještě do přestávky mohl svým barvám vedení Jenčovský, jenž se protáhl ze středního pásma až před Jansu, ten jeho kličkovanou ustál.

V úvodu poslední dvacetiminutovky natáhl ke střele přes obránce z mezikruží Makovec a na 1:1 srovnal i na brankové konstrukce. Na druhé straně se protáhl zleva až před Jansu Koštoval, plzeňský gólman byl s betony na ledě včas. Stejný hráč vypálil zleva i po chvilce a orazítkoval vzdálenější tyč. Pak se za beky Škody dostal Handl, svižnou střelou mezi betony ale skórem nepohnul. Hrozila ale i Škoda, když se například Šimák dostal k dorážce u levé tyče či Tchaliov na vrcholu brankoviště. Síť tak rozvlnil až Radek Janata, který z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Za vyrovnáním se i v oslabení hnal Šiler, z mezikruží si ale na Schnattingera nepřišel. Stejně tak ani při power play Pešek z první z levého kruhu.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Soupeř byl dnes velmi kompaktní, podal skvělý týmový výkon. Soustředil se na defenzivu, hráči mu nikde nepropadali, neustále byli vzadu ve třech a navíc skvělé blokovali střely. Zachytal jim skvěle gólman a byli trpěliví. Ve třetí třetině pak vylezli a zatlačili nás. Nám to nevonělo. Někteří hráči prožívají osobní frustrace z toho, že se jim nedaří, utápějí se v tom a nedávají vše v prospěch týmu.“