OF1 JUN: LIB - PLZ

OF1 JUN: LIB - PLZ 5:6pp: Junioři po parádním obratu berou v sérii úvodní bod!

Mladí indiáni se dnes po A týmu jako druhá kategorie klubu vydali vstříc vyřazovacím bojům - představili se v Liberci.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

5:6p
2:1, 3:2, 0:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 5. Jenčovský (Galvas), 17. P. Průšek (Pekař), 29. Jenčovský (Galvas, J. Pérez), 32. Gajda, 39. Janata (J. Pérez, Jenčovský) – 10. Pešek (Hála, Skok), 22. Šiler (Pešek, Benák), 24. Korčák (Šiler, Benák), 46. Šiler (Dolhý, Korčák), 51. Šiler (M. Hořejší), 61. Benák (Šiler).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:6.

Rozhodčí: Šmika, Čáp – Hradil, Černohlávek

vyloučení
11:7
Využití
3:4
V Oslabení
0:0
Diváci
153

Bílí Tygři Liberec

Schnattinger (Hambálek) – A. Král, Šedivý, Galvas, J. Ehrenberger (A), P. Průšek, Macháček, Jarabko – Janata, J. Pérez, Jenčovský (C) – Handl, Hois (A), Pekař – Gajda, Křížek, S. Jansa – Vološín, Prokůpek, Liška

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (Š. Houdek) – Dolhý (C), Čančura, Hromádka, Hodinář, Cícha, Skok, M. Houdek (A) – Koubek, M. Hořejší, J. Matějka – Pešek, Řehoř, Benák – Hála, Sabiniok, M. Beran II – Mazanec (A), Korčák, Šiler

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 61 35 5 30 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 1 1 1 2
Daniel Hála 0 1 1 0 2
Jan Hodinář 0 0 0 -1 2
Marek Hořejší 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 2
Matěj Korčák 1 1 2 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 1 1 -1 0
Ondřej Pešek 1 1 2 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -1 4
Jakub Šiler 3 2 5 1 0

komentář

Oba celky se spolu letos potkaly v první fázi soutěže, kde se lépe vedlo Tygrům. Ze čtyř utkání se Škoda radovala až v posledním vzájemném měření sil, když uspěla 4:2, před tím padla 1:3, 1:2 a taktéž 2:4.

Dnes začali lépe hosté. Benák se nejprve dostal k zajímavé příležitosti na pravém kruhu, následně i zblízka k dorážce, Schnattinger své barvy podržel. Vzápětí naopak museli Západočeši do čtyř a domácí trestali. Galvas natáhl ke střele od modré a na brankovišti puk do sítě protečoval Mikuláš Jenčovský. Pak se karta obrátila. Tygři sice v oslabení vyhodili, avšak následně vletěl do útočné třetiny Ondřej Pešek a parádní ranou o levou tyč srovnal s Libercem krok. Ten nakonec poprvé do kabin odcházel za těsného vedení, když od modré vše, co mu stálo v cestě, propálil Pavel Průšek.

Indiáni ovšem předvedli parádní vstup do prostřední části. Nejprve střílenou příhru Peška usměrnil mezi betony domácího gólmana Jakub Šiler, aby za necelé dvě minuty dokonal obrat Matěj Korčák. Plzeňský štírek dorazil předcházející dělovku autora druhé trefy Plzně. Jenže i Tygři předvedli povedenou sérii branek. Vše odstartoval Mikuláš Jenčovský, který na brankovišti dorazil předchozí pokus Galvase od modré. V polovině utkání měl další trefu svých barev na čepeli Benák, avšak špatně před poloprázdnou brankou soupeře seřídil mířidla. A tak udeřili znovu Severočeši. Nejprve Pérez nevyužil samostatný únik, avšak akce porkačovala a ze slotu se již radoval Petr Gajda. Pohodlný náskok navíc těsně před přestávkou svému týmu zařídil Radek Janata, jenž využil křižnou příhru z kruhu na kruh Péreze, jenž těsně před tím ještě rozezvučel břevno.

Jenže Plzeň rozhodně nic nevzdávala. Dolhý vypálil střílenou příhru a po teči Jakuba Šilera byla zpět ve hře. Stejný hráč po chvilce zkompletoval hattrick, když využil čtvrtou početní výhodu Západočechů dorážkou z vrcholu brankoviště. Duel tak nakonec dospěl až do prodloužení, kde ho ukončil právě po nahrávce Šilera před poloprázdnou klec Tygrů Adam Benák!

Odveta je na pořadu dne na stejném místě i ve stejný čas hned zítra, do Plzně se série přesune v pondělí jedenáctého března od 17:00.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): „Podle mě jsme viděli parádní juniorský hokej, bohužel jsme na jeho konci my ti smutní. Doplatili jsme především na četnost našich vyloučení. Po inkasované brance na 5:4 jsme následně faulovali, z čehož také pramenil vyrovnávací gól. Určitě jsme ale nebyli horším týmem, zejména ve druhé části jsme měli spoustu šancí na navýšení skóre. To se nám bohužel nepovedlo, ale kluci odevzdali parádní výkon. Série pokračuje zítra a my se na to musíme připravit.“

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Výrazně jsme si pomohli v přesilových hrách, díky kterým jsme dokázali dvakrát vyrovnat. Musíme tým pochválit za super práci a jedeme dál.“