DOR: CEB - PLZ

Dorost zakončil základní část výhrou v Českých Budějovicích

Základní část Extraligy dospěla do svého finále. Poslední zápas odehráli svěřenci Michala Straky na ledě Českých Budějovic.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

1:4
0:1, 0:3, 1:0

Branky a nahrávky: 57. Schmied – 18. Maxa (Tománek), 27. Fodor (Maxa, Tománek), 27. Křepel (Slováček, Matějka), 36. Klatovský (Slačík, Kocek)
Průběh utkání: 0:0, 0:4, 1:4.

Rozhodčí: Matoušek – Jindra, Trávník.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
střely na branku
36:35
Diváci
76

Banes Motor České Budějovice

Jelínek (27. Novák) – Matějka, Schmied, Blažek (C), Smejkal, Benák, Muška, Fleischman, Mařík (A), Novotný, Čečetka, Hřebejk, Koníř, T. Přibyl, O. Přibyl.

HC Škoda Plzeň

Houdek (Šátava) – Černý (A), Kocek (C), Mašek, Hanzlík, Kamas, Šulan, Reisnecker, Matějka – Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Slováček, Úbl, Tománek, Slačík, Klatovský (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 36 1 35 97,22 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Černý 0 0 0 1 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jan Fodor 1 0 1 1 2
František Hanzlík 0 0 0 2 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 1 0
Petr Kocek 0 1 1 2 0
Daniel Křepel 1 0 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 0
Jakub Matějka 0 1 1 1 0
Jiří Maxa 1 1 2 1 4
Ben Reisnecker 0 0 0 2 2
David Slačík 0 1 1 1 0
Jakub Slováček 0 1 1 1 0
Marek Šulan 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 0 2 2 1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 1 0

komentář

Jako první ohrozil branku domácí Mařík, Štěpán Houdek byl ovšem připraven zasáhnout. Na druhé straně se prezentoval hezkou tečí Matyáš Úbl, avšak i maskovaný muž muž Motoru dával pozor. Nerozhodný stav neprolomil ani Matouš Mašek, který dostal hezký pas na modrou čáru. Hřebejk pro změnu trefil jen prostor, kde operoval Houdek. První změna skóre tak nastala až v osmnácté minutě a branka to byla mírně kuriózní. Jiří Maxa vystřelil z kruhu přes obránce, gólman maskou puk vyrazil zpět na jeho hokejku a druhý pokus plzeňského útočníka byl pro něj šťastně tečovaný za záda Jelínka. Po dvaceti minutách tak vedli hosté o jednu branku.

Prostřední část odšpuntovali hosté náporem a na skóre to bylo hned znát. Na startu dvacáté sedmé minuty indiáni zdvojnásobili své vedení. Jiří Maxa tentokrát metr za modrou čárou krásně předal kotouč na pravé křídlo, kam si najel Jan Fodor a jeho střela švihem nemohla být přesnější. A to z plzeňské strany nadále nebylo vše. O dvacet vteřin později si nabruslil na vrchol pravého kruhu Daniel Křepel a jeho pokus zapadl krásně pod horní tyčku. To už bylo na Jelínka moc a své místo v brankovišti přepustil Novákovi. Avšak ani ten do konce druhé periody čisté konto neudržel. Antonín Klatovský si najel do pásma podél levého mantinelu, v pásmu si vyměnil kotouč s Davidem Slačíkem a záhy se trefil přesně k bližší tyči.

Poslední část už se dohrávala pouze z povinnosti, přesto šance byly ještě na obou stranách. Vše načal Jan Fodor, který se pokoušel vstřelit svou druhou branku v zápase, proti ovšem byla branková konstrukce. Motor se zase pokoušel překonal plzeňského brankáře v přesilové hře, dokonce dvě krátce po sobě hrál, všechny pokusy ovšem skončil u skvěle chytajícího Houdka. Až tři minuty před koncem se domácí prosadili. Matyáš Schmied si najel na levý kruh a přesnou ranou ke vzdálenější tyči připravil Houdka o čisté konto. Na plzeňském vítězství 4:1 to ale nic nezměnilo. Nyní je na řadě osmifinále play off, kde Škoda narazí na Přerov.

FOTO: Lukáš Hoďánek.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme podali dobrý, týmový výkon. Byl to poslední zápas před blížícím se play off, takže pro nás cenné vítězství.“