DOR: PLZ - CEB

Dorost zakončil povedenou přípravu výhrou nad Motorem

Přípravné období je definitivně u konce. Plzeň v posledním zápase hostila České Budějovice a opět z toho bylo velké drama. Nicméně Škoda prožila zmrtvýchvstání a výsledkem toho byla jedenáctá výhra v řadě.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:2sn
0:1, 0:0, 2:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 55. Mašek (Úbl, Bělík), 56. Tománek, rozh. náj. Maxa – 6. Pánek (Šrámek), 45. Bama (Jaroš).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2.

Rozhodčí: Balák – Schmiedt, Kotyza.

vyloučení
5:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Houdek (Šátava) – Kocek, Hanzlík, Kamas, Šulan (A), Reisnecker, Mašek, Černý – Úbl, Slačík, Klatovský (C), Fodor, Maxa, Tománek, Slováček, Bělík, Fehér, Pitter, Křepel.

Banes Motor České Budějovice

Novák (Hájek) – Blažek, Nedorost, Jaroš, Schmied, Matějka, Šrámek, Dušák, Hečko, Přibyl, Lev, Hanzák, Mařík, Bama, Muška, Novotný, Pánek, Čečetka, Svobda.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň začala ve velkém tempu, Antonín Klatovský se bleskově dral do zakončení, ale bekhendem těsně minul. Na druhé straně byla pro změnu v permanenci lapačka Štěpána Houdka. V další šanci pálil Tomáš Přibyl rychle z otočky, avšak nepřesně, maskovaný muž indiánů nemusel tentokrát zasahovat. Poté už Motor šel nicméně do vedení. Šrámek vystihl domácí rozehrávku, puk si následně vzal Sebastián Pánek, který z osy hřiště trefil mezeru mezi betony plzeňského gólmana. Škoda mohla vyrovnat, když hrála úvodní přesilovou hru, nebezpečně pálil z pravé strany bez přípravy Adam Fehér, Novák na poslední chvíli jeho ránu vykopl svým betonem. Jiří Maxa posléze servíroval kotouč na brankoviště, kde byl připraven Jan Fodor, souhra reprezentantů ale nedopadla dle představ, druhý jmenovaný skrz beton nedostal puk do sítě. Podruhé tak mohli udeřit Jihočeši, když byl v úniku faulován Jakub Hanzák. Sám faulovaný ovšem nařízené trestné střílení neproměnil. Po dvaceti minutách tak vedl Motor 1:0.

Na startu druhé periody hráli indiáni dlouhou početní výhodu o dva muže. Matěj Tománek leč nepřehodil v dobré šanci beton Nováka, o chvilku později to stejný hráč zkoušel znovu, z pravého kruhu ale opět je nechal vyniknout gólmana Budějovic. Lépe si nevedl ani David Slačík, který z dobré pozice přestřelil branku Nováka. Nedlouho poté na sebe vzal rychlé přečíslení Jiří Maxa, z levého křídla ale trefil jen prostor, kde operoval maskovaný muž Motoru. David Slačík byl vzápětí v další velké šanci, jeho ránu z bezprostřední blízkosti ale na poslední chvíli vyrazil brankář Českých Budějovic svou vyrážečkou. Po čtyřiceti minutách tak nadále vedli Jihočeši nejtěsnějším možným rozdílem.

Poslední dějství odšpuntoval rychlou ranou Martin Černý, který střílel krátce po vyhraném buly, Novák nadále držel své mužstvo. A tak udeřili hosté. Střela od modré čáry se šťastně od zad bránícího hráče odrazila do míst, kde byl Dany Bama a ten bekhendem poslal puk přímo pod horní tyčku. Vzápětí České Budějovice rovněž hrály přesilovou hru pět na tři, ale vedly si v ní podobně jak domácí. Kontaktní branku měl na hokejce naopak Tománek, u bližší tyče Nováka však nepřekvapil. Až v 55. minutě domácí odčarovali kouzlo Nováka v brance. Indiáni podnikli rychlý výpad před branku, odražený puk po ráně Úbla si našel Matouš Mašek, který ho z levého kruhu poslal nechytatelně ke vzdálenější tyči. A to nebylo vše, za další necelou minutu totiž nachytal Matěj Tománek dorážkou u levé tyče brankáře Motoru a rázem bylo srovnáno. Obě mužstva se vzápětí snažila rozhodnout, ale nepovedlo. Utkání se tak muselo prodlužovat.

Prodloužení se hrálo hodně nahoru dolů, oba brankáři se museli činit, není překvapením, že duel nakonec musely rozlousknout až samostatné nájezdy. V nich poslal Tománek Škodu do vedení, jenomže v páté sérii se povedlo zásluhou Bamy hostům vyrovnat. Vítěznou branku zaznamenal následně Jiří Maxa, který Nováka v brance hezky vykoupal. Plzeň zakončila přípravné období výhrou 3:2 nad Českými Budějovicemi. Za dvanáct zápasů prohráli indiáni pouze v úvodním duelu s Davosem.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „V první třetině soupeře výborně napadal, my jsme navíc do zápasu vstoupili lehce nekoncentrovaně. Motor byl agresivní, přebruslil nás. Bohužel z toho pramenily i dvě naše zranění. Je to taková nepřipravenost mladých hráčů, nicméně to se do budoucna naučí. Poté jsme se soupeři ve všem vyrovnali. Super na psychiku našich hráčů je, že jsme opět dokázali dohnat manko 0:2 a nakonec zápas v nájezdech ještě otočit.“