DOR: CEB - PLZ

Třetí třetina rozhodla, dorost se vrací z jihu Čech s prázdnou

Plzeňští dorostenci vyjeli k dalšímu zápasu na jih Čech, kde se pokoušeli přerušit sérii dvou porážek. Vyrovnané utkání nicméně nakonec patřilo domácímu Motoru.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

6:3
1:0, 2:3, 3:0

Branky a nahrávky: 8. Hanzák (Hřebejk, N. Mařík), 35. T. Přibyl (J. Šrámek, Hřebejk), 36. Barna (Hanzák), 44. T. Přibyl (Lev, Smejkal), 59. Barna (Hanzák, J. Šrámek), 60. Lev (T. Přibyl, Hřebejk) – 29. Slováček (Bělík, Mašek), 37. Fodor (Maxa, Tománek), 40. Fehér (Matějka, Černý).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 6:3.

Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Tuháček

vyloučení
7:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
30:28
Diváci
103

Banes Motor České Budějovice

Hájek (Jelínek) – J. Šrámek, Nedorost, J. Jaroš, M. Schmied, D. Matějka, Smejkal – Lev (C), T. Přibyl, Barna – S. Pánek, J. Novotný, Kinter – Hřebejk, N. Mařík (A), Hanzák – Muška, V. Svoboda.

HC Škoda Plzeň

Šátava (Poustka) – Matějka, Kamas, Šulan, Reisnecker, M. Mašek, M. Černý (C) – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík (A), Fehér – Chasák, Křepel.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
František Šátava 58 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 -2 0
Martin Černý 0 1 1 0 0
Adam Fehér 1 0 1 -1 2
Jan Fodor 1 0 1 -1 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 -1 2
Antonín Klatovský 0 0 0 -2 0
Daniel Křepel 0 0 0 0 0
Matouš Mašek 0 1 1 -1 2
Jakub Matějka 0 1 1 1 0
Jiří Maxa 0 1 1 -1 0
Ben Reisnecker 0 0 0 -3 2
David Slačík 0 0 0 -2 0
Jakub Slováček 1 0 1 -2 0
Marek Šulan 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 0 1 1 -1 2
Matyáš Úbl 0 0 0 -2 0

komentář

Zápas začal pěkně od podlahy, již ve třetí minutě se do slibné šance dostal domácí Přibyl, avšak svou ranou orazítkoval jen brankovou konstrukci. Jen o chvilku později si našel na druhé straně střeleckou pozici Antonín Klatovský, avšak na Hájka rovněž nevyzrál. V dalším střídání měl velkou možnost otevřít skóre Matěj Tománek, avšak svou ránu vyslal jen do připraveného gólmana. Gól tak padl na druhé straně. Hřebejk si nabruslil do útočné třetiny, následně si všiml na ose hřiště explzeňského Jakuba Hanzáka, který již věděl co s kotoučem. Hosté poté přečkali přesilovou hru soupeře a ke konci první periody mohli nakonec sami udeřit, jenomže na brankáře Motoru si nepřišli.

Ve stejné herní situaci si zahráli i na startu druhé periody Plzeňané, Fodor pálil nebezpečně z kruhu, branku soupeře ovšem těsně minul. Indiáni se posléze přesto dočkali. Jakub Slováček si nabruslil do útočného pásma a přesnou ranou z vrcholu kruhů zamířil do černého. V polovině utkání si ovšem hráči Motoru vzali ztracené vedení bleskově zpět. Josef Šrámek od modré nahazoval kotouč a od brusle Tomáše Přibyla se puk odrazil za bezmocného Šátavu. Uběhlo pouhých 76 vteřin a domácí svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Danny Barna se drze procpal až před plzeňského gólmana, kterému puk bleskově poslal pod horní tyčku. V té samé minutě Škoda ještě přispěchala s rychlou odpovědí. Rána Jana Fodora vylétla po zákroku Hájka vysoko nad branku, nicméně následně zapadl za bezmocného brankáře rovnou do sítě. V poslední minutě druhé třetiny dokonce Plzeň srovnala, když při vlastním oslabení prostřelil Hájka mezi betony Adam Fehér.

Do závěrečného dějství se tak šlo za vyrovnaného stavu, ten však dlouho neplatil. Jakub Lev se dostal za plzeňskou branku, od zadního mantinelu poté oslovil najetého Tomáše Přibyla, který vsítil vítěznou branku. Hosté se snažili, v přesilové hře se znovu pokoušel vyrovnat Antonín Klatovský, svůj pokus ale poslal jen do připravené lapačky Hájka. Škodovka postupně zvyšovala svůj tlak, štěstí v koncovce ji bohužel nepřálo. Tři minuty před koncem si vzal Michal Straka oddechový čas, svým svěřencům nakreslil plán na útočení v šesti hráčích, tento risk Západočechům ovšem nevyšel. Danny Barna se zmocnil kotouče, který dopravil do opuštěné plzeňské klece. Plzeň se nechtěla vzdát, znovu odvolala brankáře, avšak i druhý pokus dopadl zcela stejně, tentokrát prázdnou bránu trefil Jakub Lev. Plzeň prohrála na jihu Čech s Motorem 3:6.

FOTO: Lukáš Hoďánek.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (Banes Motor České Budějovice): „Těžké utkání, bohužel jsme ztratili vedení 3:1, kdy možná po dvou třetinách byla Plzeň lepším týmem. Ve třetí třetině jsme si šli poctivým výkonem za vítězstvím a jsme radi za tři body."„

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Bohužel jsme prohráli potřetí v řadě. Dneska jsme byli svědky vyrovnaného zápasu, domácí rozhodli větším důrazem v předbrankovém prostoru. My jsme měli mírně víde ze hry, z toho pramenily střely, avšak nakonec rozhodl ten důraz, kde byli domácí lepší.“