PLZ - KOM 1:4

Plzeňští junioři nestačili na brněnskou Kometu

Plzeň - Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 1:4. Domácí indiáni prohráli 6. z posledních 7 zápasů. Tentokrát nestačili na Kometu Brno. Po bezbrankové první třetině rozhodla o osudu zápasu druhá část, kdy domácí neproměnili ani jednu z mnoha vyložených šancí, naopak hosté vstřelili 3 branky. Ve třetí třetině se domácí snažili dostat zpět do zápasu, Pacanda snížil v dvojnásobné přesilovce na rozdíl pouze dvou branek, ale v klidu hrající Brno už si zápas zkomplikovat nenechalo a v poslední minutě zpečetil jeho výhru střelou do prázdné branky Křivohlávek.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

1:4
0:0, 0:3, 1:1

Branky a nahrávky: 45. Pacanda (Petruška, Ruprecht) - 22. Jankovič (Jurák, Káňa), 35. Káňa (Bilčík, Sedlák), 39. Jankovič (Káňa, Jurák), 60. Křivohlávek. Rozhodčí: Vladimír Pešina - Tomáš Pešek, David Jelínek. Vyloučení: 7:6, navíc Křivohlávek (KOM) 10 min, Peslar (KOM), 5 min + do konce utkání. Využití: 1:1. Střely na branku: 23:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Blumentrit, Houfek, Moravčík, Ruprecht, Slavík, Šimandl, Šmíd - Baxa, Hájek, Kubalík, Němec, Noga, Pacanda, Pašek, Petruška, Schleiss, Váchal

HC Kometa Brno

Barus - Bilčík, Dittrich, Dujsík, Koukal, Krejčiřík, Peslar, Sedlák - Boček, Fusek, Jankovič, Jurák, Káňa, Kozák, Křivohlávek, Novák, Zbořil

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 57 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Antonín Bastl 0 0 0 -1 0
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -2 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 0 2
Martin Pašek 0 0 0 -3 6
Patrik Petruška 0 1 1 -2 2
Jakub Ruprecht 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 0 0 0 0 2
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 -1 0

komentář

První třetina začala oboustranně opatrným hokejem. První větší šanci tak až na konci 2. minuty vymyslel Váchal. Jenže jeho přihrávka od zadního mantinelu spoluhráče před brankou nenašla. Za hosty kontroval dvěma střelami z dobré pozice Jankovič. Poprvé byl proti beton Polívky, podruhé mířil brněnský útočník příliš vysoko. Brno postupně začalo domácí přehrávat. Kozák se natlačil do brankoviště, ale bekhendem Polívku nepřekonal, poté Novák pálil z levého kruhu mimo. Tlak Brna zastavila až přesilovka domácích. Nebezpečná byla hlavně sražená střela Petrušky, kterou Barus se štěstím vytěsnil. Domácí poté získali na 37 vteřin dokonce dvojnásobnou výhodu, ale nepočínali si ideálně. Naopak v oslabení již při hře ve čtyřech ujel Káňa a jeho střelu zastavila až tyč plzeňské branky. Na druhé straně zahrozil schovanou střelou Moravčík, Barus vyrazil puk až na poslední chvíli hokejkou. Poté se k přesilovce dostali po zbytečném faulu Petrušky také hosté, ale Polívku příliš neohrozili. Naopak Petruška chtěl po návratu z trestné odčinit své vyloučení. Z levé strany se prokličkoval před branku, ale zblízka Baruse nepřekonal. Další šance už nepřinesla ani minuta a půl hry ve 4 a tak se oba celky rozešli po první třetině za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé třetiny měli velké šance Váchal s Baxou. Ale ani několik dorážek z brankoviště ke vstřelení gólu nevedlo. To se povedlo až na druhé straně Jankovičovi, který vystřelil z ostrého úhlu a puk se doklouzal až za brankovou čáru. 21:28 – 0:1. Další gól mohl přidat Zbořil, který střílel v podstatě do odkryté branky, ale Polívka předvedl skvělý zákrok lapačkou a střelu vyrazil. Ve 27. minutě hráli domácí přesilovku a k vyrovnání chybělo opravdu málo. Střela Houfka se otřela o tyčku, Pacanda střílel mezi kruhy z první pouze do gólmana a stejně skončila i dorážka Petrušky. Další tutovku neproměnil Baxa, který byl sám před Barusem, jenže při střele mu sjel puk z čepele. A tak se ke slovu přihlásili opět hosté. Střelu Káňi ještě zastavil ukázkovým semaforem Polívka. Ve 34. minutě však přišel klíčový moment zápasu. Domácí šli na 43 vteřin do tří a Pašek vyfasoval za vysokou hůl dokonce 2+2 minuty. A hosté trestali. Střelu Bilčíka ještě Polívka vyrazil, ale proti Káňově dorážce již byl bezmocný. 34:23 – 0:2. Poté následovala ještě tři a půl minuty dlouhá přesilovka 5 na 4. Hosté v ní sice vstřelili gól, ale ten nebyl pro kopnutí puku uznaný. Brněnští vehementně protestovali, ale nebylo jim to nic platné. Kometa ale nakonec další branku přidala těsně poté, co se vyloučený Pašek vrátil z trestné. Nejprve hosté pouze zazvonili na tyčku Polívkovy branky, pak ale dostal puk mezi kruhy Jankovič a střelou nad vyrážečku zvýšil v čase 38:17 na 0:3. Vrátit domácí zpátky do hry mohl v 59. minutě Schleiss. Sám před Barusem měl dostatek času. Zkusil bekhendovou kličku a zasunout puk mezi betony, ale gólman Komety se nachytat nenechal.

Domácí začínali poslední třetinu přesilovkou, tu umocnilo ještě vyloučení Peslara na 5 minut. Jenže domácím se dvojnásobná přesilovka vůbec nepodařila a počet hráčů se po Schleissově vyloučení srovnal. Poté ale Kometa znovu faulovala a domácí tak získali výhodu dvou hráčů na víc než minutu a půl. Tentokrát se již indiáni dokázali prosadit. Petruška poslal od levého mantinelu žabku Pacandovi, který zamířil přesně do růžku. 44:19 – 1:3. Hosté mohli tříbrankové vedení získat rychle zpět. V přesilovce se dostali do přečíslení 2 na 1, ale proti zakončujícímu Káňovi předvedl perfektní zákrok na zádech Polívka. Plzeňský brankář měl i štěstí při střele Zbořila, která od tyčky zamířila ven z branky. Domácím se nedařilo vytvořit si nějaký tlak a šance. Brno pečlivě bránilo svůj dvougólový náskok. Plzeňský trenér Bruk se tak už na konci 55. minuty odhodlal k power-play. Jenže ani v šesti se Plzni nedařilo připravit si střeleckou pozici. A když už se v 59. minutě Šimandl dostal alespoň ke střele od modré, trefil do hlavy Kubalíka. Marnou snahu domácích ukončil Křivohlávek, který střelou do prázdné branky potrestal chybnou rozehrávku Plzně. 59:22 – 1:4. Hosté tak po právu odvážejí z Plzně všechny body hlavně zásluhou výrazně lepší koncovky.