Výherce Patriot

Západočeské derby si ve VIP prostorách užil Patriot Václav Friedl

Program Patriot pokračoval milou tradicí spojenou s obnovenými západočeskými derby. Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu, před domácím duelem s Mountfieldem HK vylosoval jednoho šťastlivce mezi Patrioty pro aktuální sezónu, kterého klub pozval do VIP prostor v REALISTIC Aréně, aby společně s ním a Martinem Strakou sledoval třaskavé derby.

Tím šťastlivcem se stal Václav Friedl, který je hrdým Patriotem již třetí sezónu, ale hokejové Plzni fandí o mnoho déle. „Už od roku 1990, kdy jsem se právě z Karlových Varů přestěhoval do Plzně. Energii jsem ale nikdy pořádně nefandil, hokej mě pořádně chytil až se Škodovkou,“ vypráví.

Václav je pravidelným návštěvníkem všech domácích zápasů indiánů, a pokud se mu povede skloubit pracovní povinnosti s rozpisem Tipsport extraligy, rád vyjede i na zápasy na ledě soupeře. Atmosféra derby se mu moc líbila, i když jedním dechem dodává: „V Plzni je daleko lepší i díky stadionu, který máme. Nejsem úplně fanda těchto nových arén,“ pokračuje Friedl, který si navíc užil luxusu v podobě odvozu do Karlových Varů samotným Martinem Strakou.

I když si myslel, že se na něho štěstí při losování neusměje, měl u sebe jako podporu svou vnučku Adélku. „Stála vedle mě, a když Tomáš Vlasák vytáhl moje jméno, radostně mi hlásila: ‚Vidíš, dědo, vyhrál jsi!‘ Mám z toho opravdu velkou radost!“ Václavovi se líbily rovněž VIP prostory, kde zápas sledoval, ale popravdě ho to táhlo spíše k plzeňskému kotli, který byl přímo pod skyboxem. „Na domácích zápasech jsem vždycky v kotli! Sice ne úplně v centru, ale u schodů, nicméně je to moje oblíbené místo a pokaždé tam jsem,“ říká. „A ještě musím říct, že se mi moc líbilo, jak jsme hráli v Lize mistrů! Myslím, že jsme zanechali pořádně dobrý dojem!“ hlásí.

A pořádně dobrý dojem zanechala Škoda Plzeň i na ledě svého rivala z Karlových Varů. Za doprovodu televizních kamer přesvědčivě zvítězila 5:1, a Václav Friedl si tedy mohl společně s velice početnou skupinou plzeňských fanoušků užít pozápasovou děkovačku.