Jakub Kindl

Moc si vážím toho, že to tak dopadlo, říká Jakub Kindl po podpisu smlouvy s HC Škoda Plzeň

Zkušený obránce Jakub Kindl, který třetí týden trénuje s indiány v poslední fázi letní přípravy, se dnes díky podpisu smlouvy stal oficiálně členem defenzivních řad Plzně pro sezónu 2021/22.

Jakub Kindl s týmem modrobílých na led vyjel poprvé v závěru července, s mužstvem momentálně absolvuje finální část letní přípravy před blížící se extraligovou sezónou. Dnes plzeňský klub s čtyřiatřicetiletým bekem podepsal jednoletou smlouvu. „Vedení si chtělo ověřit, jakou mám fyzičku, vůbec se tomu nedivím. Minulou sezónu jsem vynechal z důvodů, o kterých už jsem dříve mluvil. Připravoval jsem se ale celou dobu jak na ledě, tak i mimo něj. Hokej mi chyběl a mě to lákalo pouze sem do Plzně," prozrazuje Kindl.

Zkušený obránce o své radosti z návratu do známého prostředí na západě Čech hovořil již při svém prvním rozhovoru po úvodním společném tréninku na ledě. Jakub Kindl své pocity ještě více rozvádí: „Vždycky tady bylo super zázemí, kabina, vedení, samozřejmě i fanoušci. Moc si vážím toho, že to tak dopadlo. Denně si vše užívám desetkrát víc než dříve, ať už jsme na tréninku na ledě, nebo v posilovně. Nemůže být nic lepšího, než být každý den mezi kluky v kabině.“

Obránce zatím za indiány naskočil do obou domácích přípravných zápasů, již ve čtvrtek na Plzeňské čeká další utkání, v tomto případě na ledě Mladé Boleslavi. „Pořád jsme v letní přípravě, takže tréninky na ledě i mimo něj jsou hodně ostré. Zátěž je momentálně velká, takže občas přípravný zápas začnete za stavu, že se cítíte dobře, ale od druhé části je to trošku horší, ve třetí už pak opadává energie. To je tím, že jsme v zátěži, ale je to jen dobře, od toho to přesně je. Srpen prostě bolí, každý se snaží, aby se fyzicky co nejlépe připravil na extraligu," popisuje Kindl. Sezóna v nejvyšší soutěži odstartuje modrobílým 10. září na ledě Pardubic: „A bude strašně dlouhá, takže musíme nabrat co nejvíc energie. Také se musí rozložit síly do celého ročníku. Z toho, že dobře fyzicky potrénujeme v srpnu, pak můžeme těžit celou sezónu. I já se teď soustředím na sebe, abych byl co nejlépe připravený a byl důležitou součástí týmu.“

Forvard Pavel Musil v nedávném rozhovoru prozradil, že kabina indiánů je z návratu Jakuba Kindla do Plzně nadšená. Podle útočníkových slov ze zkušeného beka vyzařuje aura a vůdcovství. „Je skvělé působit tam, kde je člověk chtěný. Moc si toho vážím, se spoustou kluků jsem už dříve hrál, vídávali jsme se v posilovně. Jsem strašně moc rád, že mě kluci berou a jsou rádi, že jsem mezi nimi. Já to mám také tak, hokej mi opravdu chyběl, takže mě těší, že mohu být součástí plzeňské kabiny,“ přiznává Kindl.

Obránce s bohatými zkušenostmi z NHL, reprezentace i extraligy se tak stal jedním z nejstarších borců v kabině Škody, jehož hlas bude často slyšet. A silně rezonovat. „Teď už jsem oficiálně členem týmu, takže se do toho mohu obout a být trochu důraznější. Je to třeba, samozřejmě v dobrém smyslu slova. Všichni musíme být na stejné lodi a táhnout za jeden provaz, jakmile uvidím něco, co se mi nebude líbit, nebo čím bych mohl někoho posunout dopředu, tak to samozřejmě řeknu. Dokud jsem neměl podepsanou smlouvu, nechtěl jsem se do ničeho příliš pouštět, ale teď je už vše oficiální, takže můžu začít. (úsměv)