Preview 27. kolo

Škoda s mistrem odstartuje druhou polovinu základní části!

Druhý duel tohoto týdne bude ve znamení souboje s úřadujícím mistrem z Třince, extraliga se tak přehoupne do své druhé poloviny dlouhodobé fáze.

27. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. TŘINEC od 18:00!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
10. prosince 2023
27. kolo Tipsport extraligy

I přes mistrovské oslavy Třince posledních let dokáží indiáni s Oceláři držet krok. V posledních deseti zápasech pětkrát zvítězili, navíc jednou brali alespoň bod. Vyrovnaná bilance je i letos, jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři si pro loňský extraligový titul došli ze šesté pozice po základní části, letos je umístění zatím lepší - třetí. Slezané doposud pouze čtyřikrát nebodovali, jednou z toho právě v Plzni.

Cesta ale již skončila v Lize mistrů. Mužstvo sice dokázalo postoupit ze základní skupiny, ale stopka přišla od švédské Skelleftey v prvním kole play off, která o porážce v Třince 3:4 doma postoupila po výsledku 5:2.

Tým proto také zůstává prakticky beze změn pohromadě, pouze na startu soutěže odešli na střídavé starty do Frýdku-Místku Kamil Walega a Jakub Král.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Růžička, který nasázel jedenáct branek a přidal čtrnáct asistencí. V zádech má Daniela Voženílka (10+12) a Andreje Nestrašila (7+13). Mezi třemi tyčemi se vystřídali již tři gólmani. Jasně nejvíce toho odchytal Marek Mazanec s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, parťák Ondřej Kacetl sahá po hodnotě 91. Jednadvacetiletý Patrik Švančara se krčí na čísle 62,5.

Početní výhody Slezanů jsou páté nejproduktivnější, hra v oslabení je třetí po Spartě a Pardubicích. Suma posbíraných trestných minut je pátá nejnižší, ta rozdaných hitů i zblokovaných střel naopak pátá nejvyšší. Průměrná domácí návštěva 4428 fanoušků na utkání je opět pátá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
Bílí Tygři Liberec 3
(0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Mertl (Pour) – 28. Melancon (Flynn, A. Najman), 46. Hawryluk (Budík, Flynn), 59. Flynn (Rychlovský, Filippi).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Dujsík, Piskáček (A), Kvasnička, Houdek – Schleiss (C), Mertl, Holešinský – Söderlund, Indrák, Lev (A) – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Matýs.


HC Oceláři Třinec 2
HC Kometa Brno 1
(0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. M. Růžička (Voženílek, J. Jeřábek), 56. M. Růžička (Adámek, Voženílek) – 60. Marcinko (Flek, Gazda)
HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Sikora – Doktor, Čacho, Dravecký (A).